MDF mi? SUNTALEM mi?

Serdar_84

Üyemiz
Adı
Serdar
Soyadı
Bozarslan
Merhaba arkadaşlar. Daha önce hobi olarak yaptığım muhabbet kuşu üretimini biraz büyütmeye karar verdim. Üretim yerimi ayarladım. Havalandırma, ışıklandırma, tabanını yıkamaya uygun hale getirme gibi çalışmalara başladım. 60*40*40 ölçüde gözlere sahip boxları yaptıracağım. Sorum şu, boxları mdf mi yaptırayım yoksa suntalem mi? Mdf nin çabuk kabardığını duydum. Suntalemin ise bit yaptığını duydum. Birde  ben boxları 4 katlı düşünüyordum ama yakınımda bu işi yapan arkadaşlar 5 katlı yapmamı öneriyorlar.

Değerli yorumlarınızı bekliyorum...

levent33

Uzman Üyemiz
Adı
LEVENT
Soyadı
ULUCA
HAYIRLI OLSUN MERT BEY ÇITAYI YÜKSELTİYORSUN BAKIYORUM HAYIRLI OLSUN

levent33

Uzman Üyemiz
Adı
LEVENT
Soyadı
ULUCA
NE OLDU DİŞİYE BİR ERKEK BULDUN MU ELİMDE HARİKA ARI GİBİ ERKEKLER VAR NE DİYORSUNUZ

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
PVC kullanıyorum.
Sunta yada mdf kafesleri evime bile sokmam.
İlla ki PVC olmasın diyorsanız, kayın kontraplak derim.
Ancak bence pvc üzerine yok.

Serdar_84

Üyemiz
Adı
Serdar
Soyadı
Bozarslan
13 tane boxsı pvc yaptırmak biraz tuzlu oluyor. Yoksa bende pvc yaptırmayı isterim.

sooner

Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
BİLGİ
Şuan fabrika çıkış 170*210 20mm mdf tabakalar 100 lira civarı, buna yaptıracağınız ustanın kar payını da katarsanız aşağı yukarı pvc kafeslere yakın bir fiyat görebilirsiniz. Yinede suntalem mi mdf mi derseniz mdf çok daha kalitelidir.

BaSuT

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.bstkafes.com
Adı
cengiz
Soyadı
Basut
kafes sisteminde ikisinide düşünmeyin ikiside su ile temasında mutlaka kabarma yapacaktır zamanla.Bit pire için güzel yataklık yaparlar
bu  iş için en güzeli su kontrası fakat maliyet çok yüksek ve bit pire oluşumunu fark etmek güç ve geç olur. birde ağırlık faktörünü unutmayalım.Sağlamlık konusu tartışılmaz en iyisidir.
Malum bu dönemde P.V.C. esaslı malzemeler rabet görüyor.Sebebine gelince en önemlisi bence bit pire oluşumunu çok çabuk faretmek.Sudan etkilenmemesi temizlik de hertürlü malzeme kullanılabilmesi vede hafif olması.
Unutmayınki bit pire oluşumunun dolap malzemesinden değil, bakıcıdan kaynaklandığını.

mersin

Üyemiz
Adı
Hüdaver
Soyadı
DEVECİ
Es selamü aleyküm ;iş bence yerinizlede alakalı  biraz nem oranı yüksekse mdf de olsa başkada olsa sıkıntılı pvc ye de sıcak bakmıyorum eger imkan varsa en iyisi metal telli 4 katlı üretim kafesleri bende mdf var şiş me vs hiç olmadı (burası cok nemli vede blotıc i bol sulu kullanmama ragmen )ama tel de kuş etrafını daha iyi görüyor,havalanması,temizligi,ışıktan faydalanma,bit pire vs haşerelerin gizlenecegi boşluk çatlak yok bu açıdan tel bence iyi tabikide karar sizin ALLAH cc hz kolaylıklar nasib etsin cüm.inş. AMİN

rasit

Üyemiz
Adı
rasit
Soyadı
topkara
bence her tarafı  tel kullanırım 4 katlı  yıka yıka kullan eskimez 4 yılda bir galvaniz tamam paran çöpe gitmez değer kazanır benim üretim hanenin fotosunu koycam yakında