Merhaba çiftimle ilgili sorular

Emrah ÖZTÜRK1

Üyemiz
Web sitesi
www.teztasarim.com
Adı
Emrah
Soyadı
ÖZTÜRK
Merhaba arkadaşlar dişi kuşum dışkı bembeyaz resimdeki gibi bunun sebebi hastalıkmı yoksa çiftleşme zamanımı
Kuşun ağız bolumu ile ilgili problem var sanırsam mantar bir de sizden duymak isterim.
Ve kuşum dişi mi dişi sanııyorum ama maviye donunce biraz süpeleniyorum

Kemalgir

Takipçi Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Malgır
normal dışkıdaki beyaz bölüm fazlalıgı olsa böbrekte ürat fazlalıgı dicem ama tamamı beyaz iç parazit diye düşünüyorum her hangi bir organdan olabilir ama yumurtlamayla alakası yok üstelik ikisi de erkek diye görüyorm ben bilmiyorum yanılıyor muyum, dışkı analizi yaptırın.

Recep Manay

Uzman Üyemiz
Adı
Recep
Soyadı
Manay
Mavi olan kuşunuz dişi, yeşil olan ise erkek. Alt gagasında mantar var. Gereken net bilgiyi üstadlar verecektir.

Recep Manay

Uzman Üyemiz
Adı
Recep
Soyadı
Manay
Birde kafeste ki mamayı kaç günde veriyorsunuz ve mamayı verdikten sonra ne zaman geri alıyorsunuz?

Recep Manay

Uzman Üyemiz
Adı
Recep
Soyadı
Manay
Yavru bakmayan kuşlarda sürekli mama vermek yağlanmaya neden olur. buda istenmeyen bir sonuç. Verdiğiniz mama yumurta maması ise içinde yumurta v.s var ise bozulma çabuk gerçekleşecektir. O tarz mamalar verildiği zaman sabah verilen mama en geç aksam kafesten alınmalıdır, aksi taktirde kuşlar da sağlık problemleri ortaya çıkar hatta zehirlenip üzücü durumlar meydana gelebilir.

Emrah ÖZTÜRK1

Üyemiz
Web sitesi
www.teztasarim.com
Adı
Emrah
Soyadı
ÖZTÜRK
Recep kardeşim ouik markalı hazır mama ben ayrıca bir sey katmıyorum .

Aldığım yerden 2 gun de bir değiştir diyordu. Bende ole yapıyorum

Dişi kuşum bir değişik erkek gibi  düzgün tüyleri yok dişi düzelmesi için günlük temizlik suları damlan tut her seyi yapıyorum mantar için travazol krem kullanmaktayım.
Mantar iki tarafta var öneri nedir .

Recep Manay

Uzman Üyemiz
Adı
Recep
Soyadı
Manay
Mamaya gelince bazıları yumurta katkılı olabiliyor içeriğinde yazar o yüzden yazdım.
Mantara ise vazelin yada avipom da kullanabilirsiniz.
Bir hafta boyunca her gün günde bir defa kulak çubuğu ile mantara sürebilirsiniz.Ayrıca tedaviyi uygularken doktor eldiveni giyerseniz size bulaşma riskini ortadan kaldırmış olursunuz , tüylere deydirmemeye özen gösterin. Bunun yanında kefes ve ekipmanların hijyenine özen gösterin.

Recep Manay

Uzman Üyemiz
Adı
Recep
Soyadı
Manay
Rica ederim elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım.
Dışkı için kesin net bir bilgi sahibi olmadığım için bir şey söylemem doğru olmaz o yüzden gereken cevabı üstadlar verecektir merak etmeyin.

Recep Manay

Uzman Üyemiz
Adı
Recep
Soyadı
Manay
Kuşunuzun su içme durumu nasıldır gözlemlediniz mi birde suyu ne sıklıkla değiştiriyorsunuz?