Merhaba Muhappet Kuşu Hakkında Acil Yardım Çok Önemli Lütfen ..

Semih Yüksel

Yeni Üyemiz
Web sitesi
youtu.be
Adı
Semi
Soyadı
YÜKSEL
MERHABA ARKADAŞLAR BEN 1 ÇİFT KUŞ ALDIM ADAM YAVRU OLDUKLARINI SÖYLEDİ LAKİN BEYAZ OLAN KUŞUMUN KANADI VE KUYRUĞU AŞIRI KISA BU CİNSİNDEN Mİ UFAKMI GERÇEKTEN YOKSA KESMEMİ VAR BUNUN HAKKINDA SİZLERDEN BİLGİ İSTİYORUM TEŞEKKÜRLER...

delidolu_seninle

Takipçi Üyemiz
Adı
Yunus
Soyadı
Köprübaşı
Merhaba, evet kuşlarınız yavru, yavru kuşlarında kuyrukları kısa olur, 2 - 3 hafta sonra uzar merak etme :)

Semih Yüksel

Yeni Üyemiz
Web sitesi
youtu.be
Adı
Semi
Soyadı
YÜKSEL
Gerçekten çok teşekkür ederim içime su serptiniz . 1 sorum daha olucak kuşlarım sürekli öpüşüp birbirlerini temizliyorlar internetten baktıgımda bunun eş seçme ve eşleşme anlamına geldiği yaziyor ancak kuşlarım yavru anlamadım hiç birşey ben ne kadar problemli bu kuşlar :D

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
sizi kuşlar eşleşmiyor sadece birbirleriyle iletişim kuruyorlar, oynuyorlar ve bu hareketleri erkek erkeğe ve dişi dişi yede yapabilir, ayrıca sizin kuşlar yavru normal böyle davranmaları , şunuda belirtmeden edemiycem kafesiniz üretime uygu değil. yeşil kuşunuz normal sağlıklı ama beyaz kuşunuzun ya yavruyken annesi tüylerini yolmuş yada anne ve baba yeterli besleyemediğinden kanat kuyruk dökülmesi olmuş yani kanat ve kuşruğu normal değil, eğer herhangi bir tüy sorunu yoksa ilk tüy dökümünde yani 3-4 aylıkken yada 2. tüy dökümünde 7-8 aylıkken kanat ve kuyruğunu tamamlaması gerekiyor tamamlamazsa sıkıntı. ayrıca efect eklemeden aha net resimler koyarsanız daha net cevap alırsınız.

Semih Yüksel

Yeni Üyemiz
Web sitesi
youtu.be
Adı
Semi
Soyadı
YÜKSEL
Gökhan YILDIZ.' Alıntı:
sizi kuşlar eşleşmiyor sadece birbirleriyle iletişim kuruyorlar, oynuyorlar ve bu hareketleri erkek erkeğe ve dişi dişi yede yapabilir, ayrıca sizin kuşlar yavru normal böyle davranmaları , şunuda belirtmeden edemiycem kafesiniz üretime uygu değil. yeşil kuşunuz normal sağlıklı ama beyaz kuşunuzun ya yavruyken annesi tüylerini yolmuş yada anne ve baba yeterli besleyemediğinden kanat kuyruk dökülmesi olmuş yani kanat ve kuşruğu normal değil, eğer herhangi bir tüy sorunu yoksa ilk tüy dökümünde yani 3-4 aylıkken yada 2. tüy dökümünde 7-8 aylıkken kanat ve kuyruğunu tamamlaması gerekiyor tamamlamazsa sıkıntı. ayrıca efect eklemeden aha net resimler koyarsanız daha net cevap alırsınız.

Değerlendirmeniz için sonsuz teşekkür ederim o ilk kafesim şuanda çift hane büyük ebatlı bir kafesteler .
Almak istediğim bilgilerde bunlar aslında beyaz kuşumda sanırım sorun var uçamıyorda yorumlarda kanatlarını falan kesmiş ola bilirler diyorlardi ayrica normal yemliktende yemek yemiyor mutlaka yere koyuyorum oradan yiyiyor ne yapmam gerekli sizce ? ( Bildirmek isterim ki Kuş bakımını üretim amaçli değil sadece aşırı sevimli bulduğum için yapiyorum tabiki yavrulamasını üremesini isterim fakat bunu ticaret amaclı yapmıyorum yavrularıda aynı şekilde forumumuzda ücretsiz sahiplendiriceğim nasip olursa )

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
muhabbet kuşu seven ve besleyen herkes illaki eninde sonunda yavrusunu görmek ister bu da gayet doğal, bende hobi olarak üretiyorum, ayrıca ticaretinide yapıyorum ama kazandığım para sadece yemine mamasına gidiyor yani yine onlara harcıyorum, beyaz kuşunuz eğer yem kırabiliyorsa yani kursağını okşadığınızda yemi hissediyorsanız yerde yemesinde problem yok ama siz yinede yavaş yavaş yemliğe alıştırın yemi bittiğinde örneğin sabah yere hiç yem koymayın akşam kuşun kursağını kontrol edin eğer kursağında yem varsa sıkıntı yok yemlikten yemiş demektir bu kuşlar çok akıllıdır yemi ve suyu rahatlıkla bulurlar. ama yinede temkinli olmakta yarar var.