MERHABALAR... ÇİFTLEŞME HAKKINDA BİLGİ İSTİYORUM

Kostadd41

Yeni Üyemiz
Adı
Alper
Soyadı
Özpilavcı
Arkadaşlar merhabalar.. benim yavruyken aldıgım bir dişi muhabbetim vardı.bize çok alıştı. Konusuyor elimize falan geliyor. Son zamanlarda ısırmaya başladı ve baktım ki cok kızışmış.kuşçuya götürdüğümde evet çok kızışmış ve çifleştirmen lazım dedi. Bende orada anlaştığı bir erkeği aldım önce ayrı sonra da aynı kafeslere koydum fakan benım dişi cok fena oldupu için hiç rahat vermiyordu yem bile yedirmiyordu sonrasında da erkek öldü. Bende arkadasımın erkeğini getirdim onunlada hiç anlaşamadı kavga ediyorlardı onları da ayırdım geri verdim şimdide biraz daha büyük görünen bir erkek aldım hani baskın olur biziö dişinin hakkından gelir diye fakat yine bir sonuca ulaşamadım yine anlasamıyorlar ve bir kafes daha aldım ayırdım yanyana koydum dişi cok azgın tellere tırmanıyor kur yapıyor fakat erkek hiç oralı deil. Hiç ilgi göstermiyor. Erkeğe azdırıcı yemler yumurta maması suyuna vitamin ballı yem kalamar kemiği bitaminli gaga taşı yani bakımları felan herşeyi tam bir şekilde bakılıyor. Follukta etkeğin kafesinde takılı fakat erkek nijer togumu yiyiyor sürekli tüylerini kabartıp uyuyor. Benim yanlış yaptıgım bir şeylermi var dişimi kuşcuya götürüp erkeklerin içine attığım zaman da da hepsiyle kavga ediyor ne yapmam çifleştirme için başka ne yapmam lazım acil yardımlarınızı bekliyorum..

Caner1806

Üyemiz
Adı
caner
Soyadı
çetin
erkek muhabbet kuşunuza fazla vitamin yüklemesi yaparsanız tüye girer ilk olarak ona dikkat edin çiftleşme için erkek kuş ve dişi kuşu ayrı kafeslerde tutmaya devam edin erkek kuş hazır olduğunu gördüğünüz zaman dişi kuşu erkek kuşun olduğu kafese atın erkek kuş kafese ve yerine alışması zaman alabilir

angaramos

Takipçi Üyemiz
Adı
Fahri
Soyadı
ÖZÇELİK
dişinin yanına erkeği atmak yanlış.Erkeği bir kafese koyun 15 gün o kafeste beklesin erkek kafese hakim olunca sizin dişiyi atın sorun çok kısa zamanda hallolacaktır.Erkeğin bulunduğu yerde yuvalık takılı olsun kesinlikle

Kostadd41

Yeni Üyemiz
Adı
Alper
Soyadı
Özpilavcı
Zaten bende oyle yaptım ayırdım erkeğin kafesinde yuvalık takılı kafesler yan yana duruyor. Dişi cok kızışmış farkındayım fakat erkeğin kızışması için ne yapmalıyım ve kızıştığını nasıl anlarım acaba ?

angaramos

Takipçi Üyemiz
Adı
Fahri
Soyadı
ÖZÇELİK
yumurta maması yapın içine biraz keçi boynuzu tozu ilave edin.yeminin içine az miktarda nijer tohumu katın.Mamayada katabilirisiniz nijer tohumunu

Kostadd41

Yeni Üyemiz
Adı
Alper
Soyadı
Özpilavcı
Nijer tohomu azar azar koyuyorum fakat mama iki kere yaptım ikisinde de hiç oralı olmadılar. Oda leş gibi yumurta kokuyor. Bende 10 gündür mama yapmıyorım. Birde erkeğin kızıştıgını nasıl anlarım?

Kostadd41

Yeni Üyemiz
Adı
Alper
Soyadı
Özpilavcı
Yani dişi sürekli kovalıyor fakat erkekte hiç tık yok ne  yapmam lazım anlamadım

serkan38

Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
yaşar
Benimde erkek istekli sürekli yuvaliğin önünden ayrılmıyor ama dışı çok yanaşmıyor yada ben yanastiginin farkında değilim. Tek gözlemlediğim erkek istekli sabırla bekleyecez artık

Cracura

Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
Güneş
Benim de ufak bir sorum olucak, çifthane kafeste tek takım ile yavru almayı denicem, denerken bölme takılı mı olmalı olmamalı mı?

serkan38

Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
yaşar
Bence bölmeye gerek yok benimkide çift haneli kafes daha geniş olduğu için stresi ve önlüyor ve kuşlar daha rahat hareket alanı buluyor

Kostadd41

Yeni Üyemiz
Adı
Alper
Soyadı
Özpilavcı
Ardadaşlar dün akşam kuşkarımın çifleşmelerine şahıt oldum gündüzleri işte oldugum için belki bir kaç gündür çiftleşiyorlar diye düşünüyorum eş tutmuş belliki ve dişi de erkekte yuvalığa sık sık giriyor. Fakat anlamadıgım erkek üzerine cıktı 8 10 sn durdu indi. Öpüşmeleri kaşınmaları devam ediyor. Bu kadar kısamı sürüyor acaba? Bir de yumurtaları ne zaman bırakır dişi kendi kuşumdu suan 1 yasında ilk çiftleşmesi? Birde dediğiniz yumutta mamasından yaptım hasladım sonra da havuc rendeledim uzerinede biraz nijer serptim fakat kuşlar hiç ilgilenmedi bilee oda leş gibi koktu?

Kostadd41

Yeni Üyemiz
Adı
Alper
Soyadı
Özpilavcı
Birde acaba yuvalıgın ıcıne kum koymustum girip girip karıştırıyorlar onu talaşmı koymalıyım yoksa hiç ellemiyeyim mi ? Talaşın yavrularda bit yapabilceğini söylediler bende kum koydum birde yumurtayı bıraltıktan sonraki aşamada ne yapmalıyım yavru cıktıktan sınra ne yapmalıyım erkeği ayırmam gerekiyormu bunlar halkındada bilgi verirseniz sevinirim..