Merhabalar :)

pnraky

Yeni Üyemiz
Adı
Pınar
Soyadı
Akay
Merhabalar foruma yeni katıldım. Kendimi bildim bileli evimizde bir muhabbet kuşumuz hep vardır :) Yaklaşık 1yıldır ise sultan papağanı besliyorum kendisi aşırı derecede evcil ve çok yakışıklı bir kuştur :)  Ama muhabbet sevdamdan da bir türlü vazgeçemiyorum. Bir muhabbet kuşu almak istiyorum ama bu sefer değişik bir cins almak istiyorum. Daha doğrusu kararsızım bu isteğimde  Dün tanıdığım bir pethopçu abi ile konuştum 2 haftaya kadar eline yavru jumbolar gelecekmiş. Dün elinde sadece ingiliz yavru vardı ve gerçekten bebekti daha minicikti  Tabi normal muhabbet yavruları da var. Demek istediğim normal muhabbet, jumbo ve ingilizler arasında sadece görünüm olarak mı fark var? Jumbolar da normal muhabbet kuşları kadar iyi ve fazla konuşabilirler mi? Evcilleştirmesi daha mı kolaydır daha mı zordur? Normal muhabbet kuşları kadar oyuncular mıdır onlarda?

seanpoul58

Uzman Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
SARIYILDIZ
Sadece irilik farkı vardır başka hiçbir fark yok hepsi aynı derecede konuşur evcilleştirilir

Hoşgeldiniz Forumda iyi vakitler geçirmeniz dileğiyle..

pnraky

Yeni Üyemiz
Adı
Pınar
Soyadı
Akay
teşekkür ederim cevabınız için. ben jumboların daha ağır olduklarını hareketli olmadıklarını duydum o nedenle daha kolay evcilleşiyorlarmış denilmişti. ancak hareketli olmamaları sebebiyle oyuncu da olmuyorlarmış. bir de internette okuduğumda en çok kelimeyi normal mubişlerin konuştuğunu görmüştüm. o zaman bunlara kulak asma diyorsunuz?

ercinozkan

Uzman Üyemiz
Adı
Erçin
Soyadı
Özkan
öncelikle foruma hoşgeldiniz.yavru jumboda eğittim ingilizde ve yerli muhabbette aralarında bir fark yok boyutları dışında :)

pnraky

Yeni Üyemiz
Adı
Pınar
Soyadı
Akay
teşekkür ederim hoş buldum :) umarım bıcırığımla yani papağanımla da iyi anlaşır yeni gelecek yavru :)

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Ozan SARIYILDIZ' Alıntı:
Sadece irilik farkı vardır başka hiçbir fark yok hepsi aynı derecede konuşur evcilleştirilir

Hoşgeldiniz Forumda iyi vakitler geçirmeniz dileğiyle..
+1 Ancak jumbolar yerlilere göre daha ağırbaşlıdır. Daha az hareketlidirler.

pnraky

Yeni Üyemiz
Adı
Pınar
Soyadı
Akay
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
+1 Ancak jumbolar yerlilere göre daha ağırbaşlıdır. Daha az hareketlidirler.
yerliler dediğiniz benim normal mubiş diye tabir ettiklerim sanırım :) boyutlar büyüdükçe hareketler azalıyor anladığım kadarıyla :) dediğim gibi bir de sultan papağanım var öyle evcil bir kuş ki inanın sayfalar yazabilirim onunla ilgili :) alacağım kuşu da o şekilde eğitmek istiyorum. daha az hareketliler ama hani kafesini açtığımda çıkmamazlık, sürekli ötmeden kafeste durmalar da olmaz herhalde değil mi? ben elbet ilgileneceğim ilgili biri olmasam papağanımı böyle evcilleştiremezdim ama her kuşun da bir karakteri oluyor o nedenle sorma gereği duyuyorum.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Pınar AKAY' Alıntı:
yerliler dediğiniz benim normal mubiş diye tabir ettiklerim sanırım :) boyutlar büyüdükçe hareketler azalıyor anladığım kadarıyla :) dediğim gibi bir de sultan papağanım var öyle evcil bir kuş ki inanın sayfalar yazabilirim onunla ilgili :) alacağım kuşu da o şekilde eğitmek istiyorum. daha az hareketliler ama hani kafesini açtığımda çıkmamazlık, sürekli ötmeden kafeste durmalar da olmaz herhalde değil mi? ben elbet ilgileneceğim ilgili biri olmasam papağanımı böyle evcilleştiremezdim ama her kuşun da bir karakteri oluyor o nedenle sorma gereği duyuyorum.
Hayır mubiş her muhabbetkuşuna denebilir. Yerli dediğimiz çoğunlukla görülen petshopların sattığı kuşlardır. Yetişkinleştikçe hareket azalır. Ancak jumbolar doğuştan ağırbaşlıdır. Evcilleştirilmede sorun olmaz.

pnraky

Yeni Üyemiz
Adı
Pınar
Soyadı
Akay
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Hayır mubiş her muhabbetkuşuna denebilir. Yerli dediğimiz çoğunlukla görülen petshopların sattığı kuşlardır. Yetişkinleştikçe hareket azalır. Ancak jumbolar doğuştan ağırbaşlıdır. Evcilleştirilmede sorun olmaz.
mubişin her muhabbet kuşuna denildiğini biliyorum orada tamlama şeklinde söyledim yani demek istediğim yerli kuşların çoğunlukla görülen petshopların sattığı kuşlardır demişsiniz ya onu demek istedim yani ben onlara normal muhabbet kuşu yani normal mubiş diyorum :) peki teşekkür ederim

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Pınar AKAY' Alıntı:
mubişin her muhabbet kuşuna denildiğini biliyorum orada tamlama şeklinde söyledim yani demek istediğim yerli kuşların çoğunlukla görülen petshopların sattığı kuşlardır demişsiniz ya onu demek istedim yani ben onlara normal muhabbet kuşu yani normal mubiş diyorum :) peki teşekkür ederim
:)