mubişimizi alalı 1 ay oldu ama hala alışmadı :(

aishwarya

Yeni Üyemiz
Adı
özlem
Soyadı
toygar
arkadaşlar 1 ay önce 1 buçuk aylık yavru bir muhabbet kuşu aldık,2. gün kuşumuz dışarı çıkıp uçmaya başladı fakat hep yüksek yerlerde tünedi ,genelde uyudu,hiç aşağılara inmedi .bizde rahatsız etmemek için onu o şekilde bıraktık..yemini yemek suyunu içmek için kafesine geldi..arada kafesinde kendini sevdirdi ama bu çok nadir oldu..3-4 hafta bu şekilde genelde gündüzleri dışarda geceleri kafesinde ama kendi halinde zamanını geçirdi ..unutmadan arada seslendiğim zaman uzun uğraşlar ardından elimede uçtu fakat bu sadece bir kaç dakika sürdü...şimdi 2 gündür bize alışsın diye onu kafesinde tutmayı düşünüyorum..sizce bu doğrumu yoksa uçmaya alışkın olduğu için bu davranışın ona zararı olurmu???? sizce ne yapmalıyım..??

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Kolayca alışmasını istiyorsanız bir üreticiden yada evde üretmiş olan birinden yeme düşer düşmez yavruyu almanız daha uygun olur. Hele yuvada büyüme aşamasında iken ele çok alınmış bir yavru  ise, işiniz çok kolay olacaktır.

aishwarya

Yeni Üyemiz
Adı
özlem
Soyadı
toygar
öyle haklısınz ama biz pet shoptan almış bulunduk.. bize 1-2 aylık diye verdiler tabii bunu tamolarak anlamak biraz zor oluyor..

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Özlem TOYGAR' Alıntı:
öyle haklısınz ama biz pet shoptan almış bulunduk.. bize 1-2 aylık diye verdiler tabii bunu tamolarak anlamak biraz zor oluyor..
Pet şoplarda durduğu dönem içinde yüzlerce insan tarafından sürekli korkutulan bir yavrunun güvenini kazanmak bazen çok zor oluyor gerçekten. Benim kanaatim o kuşu tam anlamıyla alıştıramazsınız.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Özlem TOYGAR' Alıntı:
.şimdi 2 gündür bize alışsın diye onu kafesinde tutmayı düşünüyorum..sizce bu doğrumu yoksa uçmaya alışkın olduğu için bu davranışın ona zararı olurmu???? sizce ne yapmalıyım..??
    Lütfen kafese hapsetmeyiniz..
    Zaman içerisinde; kendisini insan zannetmeye başlayacak ve tüm yalnız beslenen mubişler gibi o da sahibi "eş" seçecek..

aishwarya

Yeni Üyemiz
Adı
özlem
Soyadı
toygar
bende onu öyle yalnız kafeste görünce kıyamıyorum ama dışarı saldığım zamanda bütün gün perdenin üstündeki rustikte tünüp duruyor.. ne yapacağıma bende şaşırdım ...??? henüz parmağa konmmaya alışmadı..??

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Sevgi, ilgi, sabır, zaman..

Podbot

Üyemiz
Adı
Bahadır
Soyadı
Kuş
Bıkmadan sıkılmadan ilgilenmek lazım bence bende yetiştiriciden aldım muhabbet kuşumu ele alışkın tatlı tatlı duruyordu elimizde ilk günlerde sonradan uçmaya başlayınca aynı dediğiniz gibi perde ve dolap üstünde durmaya başladı devamlı hiç aşağıya inmezdi bende bıkmadan devamlı elimi ona uzatıp durdum sandelyeye çıktım gel oğluşum diye diye o da sağa sola uça uça sonunda konmaya başladı bize 2 haftada elimizde omzumuzda kafamızda gezinmeye başladı şu anda bile ayrılmıyor bile bizden klavyenin üstünde bile geziniyor şu anda parmaklarımı yakalamaya çalışıyor yazı yazarken  alkisd  squint

Meryem

Yeni Üyemiz
Adı
Meryem
Soyadı
Çetin
ya kuşum yem yiyor su içiyor geleli 1.30 ay olucak alışamadı bana kaçıyor elime gelmiyor hergün evde salıyorum ötüyor seslenince bakıyor ama ele gelmiyor ne yapmalıyım

Meryem

Yeni Üyemiz
Adı
Meryem
Soyadı
Çetin
gagasında hafif bir çizik var bide kırılmaz dimi