abdurrahmanseven
Üyemiz
Teşekkürler ... 
Serkan CAN' Alıntı:kardeşım hayırlı olsun.sanırım bu kuşları yavru almak için besliyorsun.oyleyse ortadaki oyuncagı kaldırmanı tavsiye ederim.yukarı bır yerede asarsan bırbırlerı ıle ılgılenırler.mama konusuna gelınce hafta 2 olacak sekılde vermende sakınca yok.yanlız kusların bana bıraz ufak gibi geldi yavru için bekleme süren uzayacaktır.hayırlı uretımler
Aslında bunları size satın aldığınız ÜRETİCİ söylemiş olması lazım.Ömer KAANTEKİN' Alıntı:Parçalı olan erkek diğeri disi gibi geldi bana ve kuşlar yerli
Bakımlarını kesinlikle ihmal etmiyorum. Cevabınız beni sevindirdi, çok teşekkürler. Bir sorum daha olacak. Yuvalıkta taban malzemesi olarak neler kullanabilirim? ve yumurta mamalarını kaç günde bir vermeliyim?Mert AYDIN' Alıntı:hiç bir şey yapmayın
bakımlarına devam etmeniz yeterli
dişi kuluçka hazırlığına başlamış, illa yumurtlaması veya çiftleşmesi için ceresinin kahverengi olması gerekmez.
Teşekkürler. Yuvalığa birşey koymuyorum o zaman, dediğiniz gibi inş. yavrular çıkmaya başlayınca koyarım. Sadece yuvalığı arada bir yumurta var mı diye kontrol ediyorumMert AYDIN' Alıntı:1- yuvalığa bu dakikadan sonra dokunmayın, bir şey koymayın, yerini değiştirmeyin (yavrular çıkmaya başladığında talaş koyarsınız)
2- mamalarını 3-4 günde bir verin, ancak yumurtlamaya başladığında mamayı haftada 1 e indirin ve içine kızıştırıcı şeyler koymayın
3- kuşlar antattığınız gibiyse 10-15 gün içerisinde yumurta görürsünüz yuvalıkta.
Dişinin yuvalıkla ilgilenmesi farklıdırMehtap YILMAZ' Alıntı:İnşallah yakın zamanda yumurta ve yavru görürsünüz. Ama dişi yuvaya girmeye başladı diye hemen yumurtlayacak alamınada gelmez kendilerini hazır hissettikleride yumurtlayacaklardır yuvalığa yumurta varmı diye sık sık bakmayın buda oları rahatsız edebilir yumurtanın gelme zamanı uzayabilir. Sabırlı olun ve sadece bakımlarını yaparken yaklaşın. Maşallah bu kadar beklemişsiniz büyütmüşsünüz yavrularıda görürsünüz inşallah. Bir defa yumurta aldınızmı devamı gelir zaten. Hadi hayırlısı
Hımm anladım teşekkür ederim bilgi için. Benimkiler baya bi kemirdide yumurtalar uzun süre sonra geldi sürekli kemiriyorlardı erkek başladı sonra dişide kemirdi bayaMert AYDIN' Alıntı:Dişinin yuvalıkla ilgilenmesi farklıdır
yuvalığı kemirmesi farklıdır
eğer kemiriyorsa
yumurtlama evresi için hazırlık yapıyor anlamına gelir,
talaş biriktirmek için, kemirirler...
Bi aralar sadece girip çıkıyordu ama son günlerde girip kemiriyor yani eminim. tıkırtı sesinden bizi uyutmuyorMert AYDIN' Alıntı:Dişinin yuvalıkla ilgilenmesi farklıdır
yuvalığı kemirmesi farklıdır
eğer kemiriyorsa
yumurtlama evresi için hazırlık yapıyor anlamına gelir,
talaş biriktirmek için, kemirirler...
Evet uzun süre oldu.. Umarım uğraşlarımın karşılığını alabilirim.. Çevremde yavru bekleyen çok insan varMehtap YILMAZ' Alıntı:İnşallah yakın zamanda yumurta ve yavru görürsünüz. Ama dişi yuvaya girmeye başladı diye hemen yumurtlayacak alamınada gelmez kendilerini hazır hissettikleride yumurtlayacaklardır yuvalığa yumurta varmı diye sık sık bakmayın buda oları rahatsız edebilir yumurtanın gelme zamanı uzayabilir. Sabırlı olun ve sadece bakımlarını yaparken yaklaşın. Maşallah bu kadar beklemişsiniz büyütmüşsünüz yavrularıda görürsünüz inşallah. Bir defa yumurta aldınızmı devamı gelir zaten. Hadi hayırlısı