Mucize :)

tuana

Üyemiz
Adı
ebru
Soyadı
koç
Birçoğunuz için artk sıradan hale geldiğine emin olduğum bir durum ama yine de heyecanımı en iyi anlayacak sizlersiniz biliyorum, bugün 2 çift olan kuşlarımdan birinin ilk yumurtası geldi alkisd ilk gördüğüm an sevinçten ağlayabilirdim :) İnşaallah nazar değmeden tamamına erdirirler, yumurtada bu hale geldiysek yavruları görünce ne yapcaz bilmiyorum :D birde daha önce paylaşmıştm yuvalıktaki talaşları tamamen attığını ve yavru çıkınca azar azar koyarsınız denilmişti ama yine de sorayım yavruların çıkmasını beklemeden talaş koyayımmı ? Hepinize şimdiden teşekkürler, herkese hayırlı üretimler...

durduacar

Uzman Üyemiz
Adı
Durdu
Soyadı
Acar
Yumurtaya günde 1 defadan fazla bakmamaya özen gösterin. Talaşa fazla gerek yok bazı kuşlar yadırgayabiliyor yavruların çıkmasını bekyeyin isterseniz.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
tebrikler :)
ilk kuluçka olduğu için stres yapabilir koymayın bencede yoksa yumurtasını kırabilir ve talaş iç bükey bölgede toplanırsa yumurtayı çeviremeyebilir ozamanda, embriyo ölebilir.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Yerinizde olsaydım; 3. yumurta geldikten sonra yuvaya talaş koyardım Zira gözü yumurtalarından başka bir şeyi görmeyecektir..

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
Ömer ADAM' Alıntı:
tebrikler :)
ilk kuluçka olduğu için stres yapabilir koymayın bencede yoksa yumurtasını kırabilir ve talaş iç bükey bölgede toplanırsa yumurtayı çeviremeyebilir ozamanda, embriyo ölebilir.
+1

enginar2008

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KAMBUR
hayırlı olsun inşallah devamıda gelir.yavrularınızın bol bol olması dileğiyle....

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Gözünüz aydın inşallah sağlıklı bi şekilde büyürler

Gökhan YILMAZ

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILMAZ
Hayırlısı olsun. İnşallah tüm yumurtaların yavruları büyüyüp uçarlar  alkisd

Rovdy

Uzman Üyemiz
Adı
SADA
Soyadı
BDSDASDS
Hayırlı Olsun Ne Mutlu Size...

MODOGLU

Takipçi Üyemiz
Adı
MUSTAFA
Soyadı
KONCUK
Maşallah Ne kadar güzel bir duygudur kimbilir inşallah bende görürüm.

mustafaozden2

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Özden
Kuslarda ayni insanlar gibi farkli karakterlere sahiptir.Kimisi talasi sevmez kimisi mamayi sevmez,kimisi yumurta yavrunun üstünden kalkmaz(siz elinizle itip kaldirmaya calissaniz bile) vb. farkli farkli huylari vardir.Benim size tavsiyem kusu fazla rahatsiz etmeyin.Zaten talasa yavrular cikmadan önce ihtiyaciniz yok ama ben olsaydim 4-5yumurtadan sonra az talas koyardim.Simdiye kadar talas yüyünden yumurta kiran ya da yavru öldüren kusa rastlamadim.Tabiki bu hic olmayacagi anlamina gelmez ama genelde bu böyledir.Ben kendi kuslarimda yuva temizligi yaparken,plastik altligi temiz talasli baska bir altlikla degistiriyorum ve buna herhangi bir sorun olmadi.Yeri gelmisken size kücük bir animi anlatayim;Yuva kontrollerimde yavru ve yumurtalari elime almaktan hic cekinmem,hicte bir sorun olmadi su ana kadar.Bu hemen hemen hergündür...Birgün kümesteki yardimcimda eline alip sevmek istedi,bende kirmadim ve yuvadan aldigim yavruyu ona verdim.Annesi o anda adeta cildirdi ve ben durumu anlayip hemen yavruyu yuvaya koydum.Az daha yavruyu parcalayacakti kiskancliktan.Elimle hafifce anneyi uzaklastirdim ve bende uzaklastim.Sakinlesti ve simdi yavru yuvadan atlamak üzere.Yani anlatmak istedigim olay kuslarimiz sadece 1kisiye güveniyor.Yemlerini sularini mamalarini kim veriyorsa onlarla kim konusuyorsa iste bu kisiden cekinmiyorlar.Mümkün oldugunca kuslarimiza devamli kendimiz bakalim.Mama verme zamanlarimizi ve temizligimizi aksatmayalim.Onlarda bizi karsiligini maddi manevi fazlasiyla verecektir.Bu is gercekten gönül isi.Ticari yönünü düsünüp bu ise kalkisanlar herzaman kaybetmistir ve kaybetmeye mahkumdür.Biraz uzun bir msj oldu ama durum böyle........

Ahmet SALMAN

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.asmobilya.net
Adı
Ahmet
Soyadı
SALMAN
tuana' Alıntı:
Birçoğunuz için artk sıradan hale geldiğine emin olduğum bir durum ama yine de heyecanımı en iyi anlayacak sizlersiniz biliyorum, bugün 2 çift olan kuşlarımdan birinin ilk yumurtası geldi alkisd ilk gördüğüm an sevinçten ağlayabilirdim :) İnşaallah nazar değmeden tamamına erdirirler, yumurtada bu hale geldiysek yavruları görünce ne yapcaz bilmiyorum :D birde daha önce paylaşmıştm yuvalıktaki talaşları tamamen attığını ve yavru çıkınca azar azar koyarsınız denilmişti ama yine de sorayım yavruların çıkmasını beklemeden talaş koyayımmı ? Hepinize şimdiden teşekkürler, herkese hayırlı üretimler...
yavruların hepsi çıkınca koyarsın,ayarını yapamazsan yumurtaya düzgün yapamaz,yeniden kuşu talaş boşaltmaya uğraştırma.