Muhabbet kuşları çiftleştikten kaç gün sonra yumurtlar?

motokurye

Takipçi Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
seviş
1 hafta once dişisi ölen bi kusumun yanına yeni bir dişi attım 1 dakka sonra çifleştiler şu anda da 1 tane yumurtası var 1 haftda yumurtladı hatta cok şaşırmıstım bir dakka içinde bunlar nasıl oldu diye :)

tolgaaltintas

Takipçi Üyemiz
Adı
tolga
Serkan SEVİŞ' Alıntı:
1 hafta once dişisi ölen bi kusumun yanına yeni bir dişi attım 1 dakka sonra çifleştiler şu anda da 1 tane yumurtası var 1 haftda yumurtladı hatta cok şaşırmıstım bir dakka içinde bunlar nasıl oldu diye :)
Aynen kardesım bende 1 hafta oldu yenı damızlık aldım 1 çift bugun farkettımkı kuslarım cıftlesıyor mama yaptım havuc+yumurta+yem BAKALIM ınsallah saglıklı yavrular alırız

tolgaaltintas

Takipçi Üyemiz
Adı
tolga
1 haftada sık sık yuvalığa gırıyor kuslarım bunlar belırtılerımıdır acaba bazen erkek kusumda gırıyor dişi çok sık gırıyor erkek kapıda duruyor sonra tekrar cıkıyorlar kum tuketmısler bıraz

motokurye

Takipçi Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
seviş
Tolga ALTINTAŞ' Alıntı:
1 haftada sık sık yuvalığa gırıyor kuslarım bunlar belırtılerımıdır acaba bazen erkek kusumda gırıyor dişi çok sık gırıyor erkek kapıda duruyor sonra tekrar cıkıyorlar kum tuketmısler bıraz

evet bunlar belirtilerdir fakat kuşlarını fazla rahatsız etmeden izlemeye calıs sitres yaparlarsa çiftleşmeler daha uzun zaman alabilir tabi tüm kusların piskolojisi bir deyildir ama kuşlarını iyi tanımıyosan oldugunca rahat bırakmaya calıs ama caktırmadanda gozlemlemeye devam et

tolgaaltintas

Takipçi Üyemiz
Adı
tolga
Serkan SEVİŞ' Alıntı:

evet bunlar belirtilerdir fakat kuşlarını fazla rahatsız etmeden izlemeye calıs sitres yaparlarsa çiftleşmeler daha uzun zaman alabilir tabi tüm kusların piskolojisi bir deyildir ama kuşlarını iyi tanımıyosan oldugunca rahat bırakmaya calıs ama caktırmadanda gozlemlemeye devam et
diğer odadan çaktırmadan ızlıyorum zaten  ;D Peki altını fılan temızlerken mecburen rahatsız edecem onları napabılırım kardesım ?Yemlerını yenılerken mama takvıyesı fılan vs.

motokurye

Takipçi Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
seviş
Tolga ALTINTAŞ' Alıntı:
diğer odadan çaktırmadan ızlıyorum zaten  ;D Peki altını fılan temızlerken mecburen rahatsız edecem onları napabılırım kardesım ?Yemlerını yenılerken mama takvıyesı fılan vs.

onlar mecburen yapman gerekenler ozamanlarda rahatsız olcaklarsa olsunlar ac susuz bırakmıcan heralde kuşlarını

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
bir hafta 10 gün içinde yumurtlaması lazım. Cihan arkadaşımızın dediği gibi stres yaparsa süre uzayabilir de... Havuçlu mama verebilirsiniz 2 günde bir. Yavrular oluncada hergün... Hayırlısı olsun inşallah

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Uğur Süleyman SARI' Alıntı:
bir hafta 10 gün içinde yumurtlaması lazım. Cihan arkadaşımızın dediği gibi stres yaparsa süre uzayabilir de... Havuçlu mama verebilirsiniz 2 günde bir. Yavrular oluncada hergün... Hayırlısı olsun inşallah

tolgaaltintas

Takipçi Üyemiz
Adı
tolga
Bugun havuclu mama verdım gece cıkartcam mamayı bozulmasın dıye.Vitamınlerını eksık etmıyorum sularını hergun degıstırıyorum zaten.Kafesı temızlerken yerını degıstırsem problem olurmu kafes bıraz yuksektede arkadaslar

xxaxx

Yeni Üyemiz
Adı
beril
Soyadı
orak
Arkadaslar bnmde kuslarim uc ay oldu alali.bugun ciftlestiklerini gordum.daha oncesi yuva kemirmeler yuvada zaman gecirmeleri oluyordu bugun ilk ciftlesmelerini gorsum umarim yumurtalari gorurum.herkese iyi yavrular dilerim

yasin52

Yeni Üyemiz
Adı
Yasin
Soyadı
Keskin
Benim muhabbet kuşlarım çiftleştiklerine şahit olduktan 3 buçuk gün sonra yumurtladı.​

Ömer Keskin

Uzman Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Keskin
Kesin birséy demek zor.. kuşa gore degisiklik gostermekle birlikte ciflesmeďn yaklasık 1 hafta sonra ilk yumurta gelir..

Haylaz

Üyemiz
Adı
Enes
Soyadı
Köksal
Hocamızın dediği gibi zor. Bu beslenme ve ortmama göre değişiklik oluyor.  Ortalama  dersek 6 ile 12 arası değişiyor.
Ufak bir örnek ; çiftlerimin de bir tanesi çiftleşmesin den 14 gün sonra yumurtladı.