katılmıyorum.Can KARAKOÇ' Alıntı:üretim için ortam sıcaklığı 22 derece civarı olmalıdır. çok sıcak havalarda da verim düşebiliyor.15 derecede de yavru büyüte bilirler fakat verim düşük olacaktır.
5-6 derece bende yaşadım ama hiç tavsiye etmiyorum çünkü o derecede kuşların üşüme sesleri duyacaksınız gagaları birbirine vurduğunu duyacaksınızUmut GENÇ' Alıntı:Herkesin kendine göre bir görüşleri var. 5-6 derecede de verim alıyorum diyen var. 12 derecede de verim alamayan var. En doğru tercih kendi kuşlarınızı gözlemlemektir.
Mehmet bey mevsimlerle yavru cinsiyetinin hiçbir bilim dalında alakası yoktur. Yavru cinsiyeti tamamen gametlerin şans eseri %50 şeklinde birleşmesiyle oluşur. Buna ne soğuk etken faktördür nede sıcak.Mehmet Ümit İŞÇİMEN' Alıntı:katılmıyorum.
Çünkü; Ben 12-14 derecede yavru aldım. Yeterki soğuk akım,ayaz vs. olmasın. kışında doğan yavrularımı kesinlikle satmam çünkü onlarda kışında verimli yavru verirşuanda 110 adet yavruya bilezik taktım. Tepeli muhabbetkuşu üretici Bayram Akyıldız da dahil olmak üzere soğuk ortamda doğan yavrular hem kaliteli hemde verimli oluyor ve damızlık niyetiyle kendimize saklarız Ama soğuk ortamda %70-80 civarı dişi yavru çıkar
erkek yavruya ihtiyacın varsa ortam sıcaklığı yükseltebiliriz . en ideali 16-18 derece arasıdır.
Fazla sıcak olursa bakteri üremesi daha kolaydır, dikkat ederseniz yaz döneminde en çok şikayet ettiği yavruların kursakları dolu iken ölmesi ve yuvadan atlamaya yakın zamanda kanat ve kuyruk tüylerin dökülmesi şikayeti çok oluyor.... Ben şuana kadar eseb3 tü tylan dı vs. ilaç kullanmadım.saygılarımla....
Sadece meraktan açtım konuyu. Bilinçlendirme veya bilgilendime yapmaktan çekiniyorsanız yorum yazmayabilirsiniz.Bora DERİCİ' Alıntı:Kuşlar en düşük kaç derecede yaşarların cevabını arayacagınıza,kuşların bulundugu ortamı ideal sıcaklıgına (kışın 17-22 derece) getirmek için neler yapmalıyız diye düşünseniz ve araştırsanız daha iyi olmazmı...