Muhabbet kuşları en düşük kaç derecede yaşamını sürdürebilir?

azuri

Uzman Üyemiz
Adı
uğur
Soyadı
ata
Muhabbet kuşlarının en düşük kaç derece sıcaklıkta yaşadığını öğrenebilirmiyim.

azuri

Uzman Üyemiz
Adı
uğur
Soyadı
ata
Soruma cevap verecek veya yardımcı olabilecek kimse yok galiba.

ömer şimşek

Yeni Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
şimşek
ustatlar daha iyi bilir ama bence 10 dereceden sonrası sıkıntı yaratır yasadım çünkü

azuri

Uzman Üyemiz
Adı
uğur
Soyadı
ata
5 derecede yavru alanları duydum. Mümkün olabilirmi diye açtım konuyu..

yalçın ışık

Uzman Üyemiz
Adı
Yalçın
Soyadı
IŞIK
valla şu an benim kuşların bulunduğu odanın sıcaklığı ortalama 7-8 derece civarı, malessef şimdilik ısıtma sistemi kuramadım. ancak kuşlarımın altında yeni yumurtadan çıkanıda var birkaç haftalık olanı da. çok şükür şimdilik bi sıkıntı yok. Allah korusun

erensoyturk

Takipçi Üyemiz
Adı
EREN
Soyadı
SOYTURK
10 derecenın altı rısk taşır, gunduz ıle gece arasında 6 7 derecelık oynamalar var ise oda tüye sokar kusları hemen

ozgurdemirbas

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Demirbaş
mesele hayatta kalmaksa, -1de çift kuş hayatta kalabilir. Tek kuş dayanamaz. Yavru yapmak için en ideali 22derecedir. Sıcaklık düştükçe verim azalır 10 derecede yavru yapanı gördüm belki daha altıda olabilir ancak istisna ve yavruların erişkin olma şansları çok düşük.

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
DÜN GECE DIŞARISI  SAAT 12 SIRALARI 0 SABAHA KARŞI DON İÇERİSİ EN AZ 12 DERECE İDİ KUŞLARDA TIK YOK HEPSİ KİLİTLENDİ SANKİ AMA ORTALAMA KÜMES 14 20 ARASI SEYREDİYORDU  BUNA GÖRE 16 DAN SONRA  CIVIL CIVIL  VE OĞUSTOSTA 38 DERECEDE ALDIĞIM VERİMİ HİÇ BİR ZAMAN ALMADIM DİYEN ARKADAŞIM DA VAR ONA GÖRE YORUMLAR SİZİN SLM

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
üretim için ortam sıcaklığı 22 derece civarı olmalıdır. çok sıcak havalarda da verim düşebiliyor.15 derecede de yavru büyüte bilirler fakat verim düşük olacaktır.

mumit

Takipçi Üyemiz
Can KARAKOÇ' Alıntı:
üretim için ortam sıcaklığı 22 derece civarı olmalıdır. çok sıcak havalarda da verim düşebiliyor.15 derecede de yavru büyüte bilirler fakat verim düşük olacaktır.
katılmıyorum.
Çünkü; Ben 12-14 derecede yavru aldım. Yeterki soğuk akım,ayaz vs. olmasın. kışında doğan yavrularımı kesinlikle satmam çünkü onlarda kışında verimli yavru verir :) şuanda 110 adet yavruya bilezik taktım. Tepeli muhabbetkuşu üretici Bayram Akyıldız da dahil olmak üzere soğuk ortamda doğan yavrular hem kaliteli hemde verimli oluyor ve damızlık niyetiyle kendimize saklarız  Ama soğuk ortamda %70-80 civarı dişi yavru çıkar :)
erkek yavruya ihtiyacın varsa ortam sıcaklığı yükseltebiliriz . en ideali 16-18 derece arasıdır.
Fazla sıcak olursa bakteri üremesi daha kolaydır, dikkat ederseniz yaz döneminde en çok şikayet ettiği yavruların kursakları dolu iken ölmesi ve yuvadan atlamaya yakın zamanda kanat ve kuyruk tüylerin dökülmesi şikayeti çok oluyor.... Ben şuana kadar eseb3 tü tylan dı vs. ilaç kullanmadım. :) saygılarımla....

geum

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
GENÇ
Herkesin kendine göre bir görüşleri var. 5-6 derecede de verim alıyorum diyen var. 12 derecede de verim alamayan var. En doğru tercih kendi kuşlarınızı gözlemlemektir.

mumit

Takipçi Üyemiz
Umut GENÇ' Alıntı:
Herkesin kendine göre bir görüşleri var. 5-6 derecede de verim alıyorum diyen var. 12 derecede de verim alamayan var. En doğru tercih kendi kuşlarınızı gözlemlemektir.
5-6 derece bende yaşadım ama hiç tavsiye etmiyorum çünkü o derecede kuşların üşüme sesleri duyacaksınız gagaları birbirine vurduğunu duyacaksınız :)

sonakın

Yeni Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
sonakın
bence iniş çıkışlar tehlikeli sıcaklık farkından kuşlar çok etkileniyor .15 20 derece arası ideal ölçü .sabitlediğiniz zaman sorun yok

tipo2727

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akkurt
KANITLANMIŞ Bİ ŞEY YOK BU KUŞLAR HER AN HERŞEY YAPABİLİR KUŞTAN KUŞA FARK EDER

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
Kuşlar en düşük kaç derecede yaşarların cevabını arayacagınıza,kuşların bulundugu ortamı ideal sıcaklıgına (kışın 17-22 derece) getirmek için neler yapmalıyız diye düşünseniz  ve araştırsanız daha iyi olmazmı...

ugaroy

Uzman Üyemiz
Adı
UĞUR
Soyadı
ALTUNOK
benim kuşlarımın bulunduğu ortamın sıcaklığı şu an 16-17-18 arasında kuşlarda hiç bir sorun yok yavru yumurta devam maaşallah.

asel09

Takipçi Üyemiz
Adı
Asel
Soyadı
Öztekin
Mehmet Ümit İŞÇİMEN' Alıntı:
katılmıyorum.
Çünkü; Ben 12-14 derecede yavru aldım. Yeterki soğuk akım,ayaz vs. olmasın. kışında doğan yavrularımı kesinlikle satmam çünkü onlarda kışında verimli yavru verir :) şuanda 110 adet yavruya bilezik taktım. Tepeli muhabbetkuşu üretici Bayram Akyıldız da dahil olmak üzere soğuk ortamda doğan yavrular hem kaliteli hemde verimli oluyor ve damızlık niyetiyle kendimize saklarız  Ama soğuk ortamda %70-80 civarı dişi yavru çıkar :)
erkek yavruya ihtiyacın varsa ortam sıcaklığı yükseltebiliriz . en ideali 16-18 derece arasıdır.
Fazla sıcak olursa bakteri üremesi daha kolaydır, dikkat ederseniz yaz döneminde en çok şikayet ettiği yavruların kursakları dolu iken ölmesi ve yuvadan atlamaya yakın zamanda kanat ve kuyruk tüylerin dökülmesi şikayeti çok oluyor.... Ben şuana kadar eseb3 tü tylan dı vs. ilaç kullanmadım. :) saygılarımla....
Mehmet bey mevsimlerle yavru cinsiyetinin hiçbir  bilim dalında alakası yoktur. Yavru cinsiyeti tamamen gametlerin şans eseri %50 şeklinde birleşmesiyle oluşur. Buna ne soğuk etken faktördür nede sıcak.

Uğur bey;

Muhabbet kuşları her halukarda yaşamını sürdürebilecek bir sıcaklık sağlanması şartıyla size yavru verecektir. Önemli olan verimdir ve hayvanın en uygun şartlarda yavru vermesidir. Eğer soğuk bir ortamda yavru vermesini kuşunuzdan isterseniz bunu yapar fakat yumurtaları sıcak tutucam diye hayvanın canı çıkar. Yuvalığın içini ısıtmak yumurtalar çatladıktan sonra da kuş için çok zor olur. Aynı şey sıcak ortam içinde geçerlidir bu sefer çok sıcak ortamda döllenme gerçekleşmesi çok zor olacaktır boş yumurta sayınız çoğalır ama yinede yavru alırsınız.
Eğer ben bu işi en yüksek verimde ve hayvanlarımı en az yoracak şekilde en sağlıklı şekilde yapıcam derseniz optimum sıcaklık aralığı 18 ila 22 derecedir.

azuri

Uzman Üyemiz
Adı
uğur
Soyadı
ata
Bora DERİCİ' Alıntı:
Kuşlar en düşük kaç derecede yaşarların cevabını arayacagınıza,kuşların bulundugu ortamı ideal sıcaklıgına (kışın 17-22 derece) getirmek için neler yapmalıyız diye düşünseniz  ve araştırsanız daha iyi olmazmı...
Sadece meraktan açtım konuyu. Bilinçlendirme veya bilgilendime yapmaktan çekiniyorsanız yorum yazmayabilirsiniz.