Muhabbet Kuşları Hakkında Bir Kaç Soru

Archos

Yeni Üyemiz
Adı
Hasan
Soyadı
Şahin
Merhabalar.;

1- Yuvalıkta kuluçkaya yatan dişi kuşun yanına erkek kuşun girmesi ve beraber uyumaları normal mi?
2- Dişi kuşum yumurtalara dokunmama ve elleleme hiç tepki göstermiyor umrunda bile değil. Hatta yumurtaları kasıtlı eksik koyup onu denedim ve hiç kızıp tepki göstermedi. Normal bir davranış mı hastalık falan mı var ?
3- Dişi kuş kuluçkadan vazgeçip kafes içinde geziyorsa sebebi ne olabilir ?
4- Erkek kuş yuvaya fazla giriyor ve çok hareketli yumurtalara zarar verme ihtimali var ve onu alacak başka yerim yok nasıl hareket etmem gerekiyor ?
5- Şuan fener ile baktığım ve dolu olduğundan emin olduğum bir yumurta var fakat yumurtada çatlaklar oluşmuş hatta delikler.. Fener ile son kontrol ettiğimde kırmızı rengin açılmış olduğunu ve yavrunun yumurtada hareket etmediğini gördüm. Ölmüş olma ihtimali var mı ?

Cevaplarınız için teşekkürler şimdiden. :)

muyar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.leenglish.com
Adı
Mehmet
Soyadı
Uyar
1- Normal
2- Normal bir davranış
3- Karnını doyurmak içindir
4- Bırak girsin, sonuçta o yumurtaların babası o, muhtemelen siz rahatsız ettiğiniz için çok hareketli yoksa 1. maddede dediğiniz gibi eşine yardımcı olur içeride yumurtalara zarar verecek şekilde hareket etmez
5- Olabilir
6- (Bir tavsiye) Yazdığınız 5 maddelik sorulardan kuşlarınızı çok, hatta sürekli rahatsız ettiğinizi anlıyorum. Kuşlarınızı rahat bırakın. Onlar ne yapacaklarını biliyorların. Siz sadece bekleyin ve aldığınız yavruların zevkini yaşayın :)

Archos

Yeni Üyemiz
Adı
Hasan
Soyadı
Şahin
Evet son zamanlarda rahatsız ettiğim doğru. Sebebide 2 tane yumurtada kırıklar görmemden. Erkek kuş çok girip hareket ettiği için olabileceğini düşündüm. Bu yüzden erkek kuş yuvaya gireceği zaman ses tonumla veya elimle taciz edip uzaklaştırmak istedim. Geçenlerde yumurtadan çıkamayan yavru kuşum ölünce psikolojik bunalım yaşadım tabi :D Birde çatlak yumurtalar çıkınca piyasaya rahatsız ettim galiba.. Başka bir yerde erkek kuşun yuvaya girince dişinin ona kızıp yuvadan atması gerektiğini okumuştum. Emin olmak için bu soruları sordum cevaplarınız için çok teşekkürler.

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Siz kuşları rahat bırakın kuşlarınızda sıkıntı yok .

seher ün

Üyemiz
Adı
seher
Soyadı
ün ertek
Mehmet UYAR.' Alıntı:
1- Normal
2- Normal bir davranış
3- Karnını doyurmak içindir
4- Bırak girsin, sonuçta o yumurtaların babası o, muhtemelen siz rahatsız ettiğiniz için çok hareketli yoksa 1. maddede dediğiniz gibi eşine yardımcı olur içeride yumurtalara zarar verecek şekilde hareket etmez
5- Olabilir
6- (Bir tavsiye) Yazdığınız 5 maddelik sorulardan kuşlarınızı çok, hatta sürekli rahatsız ettiğinizi anlıyorum. Kuşlarınızı rahat bırakın. Onlar ne yapacaklarını biliyorların. Siz sadece bekleyin ve aldığınız yavruların zevkini yaşayın :)

erena

Takipçi Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
TÜRKAY
Kuşları kendi haline bırakın herşey normal.Yanlız o çatlamış yumurtayı hemen alın yuvalıktan.