soğuk havadan hoşlanmadıklarını, sıcağı sevdiklerini biliyorum. cereyanda, balkonda bırakmayın yeter. tabi 50 derecede de kalmasınlar. 30 - 35 ideal gibidir.Raşit TOPKARA' Alıntı:arkadaşlar muhabbet kuşları kaç derce sıcaklığa kadar dayanırlar
gürak beye katılıyorum çatıda 37-39 görüyor...Günay DÖNMEZ' Alıntı:çatıda üretim yapıyorum, az önce ışıkları söndürürken baktım 37 dereceydi.
zaten yazın sıcak aylarda üretim yapılamamasının sebebi de bu, ben hala Temmuz ve Ağustos aylarında forumda "yuvadan yeni atlayan yavrularımın resimleri'" gibi başlıklar görünce şaşırıyorum...bir çok üretici bu yazdıklarınızdan haberi bile yok.Müjdat TEKİNTUĞ' Alıntı:benim araştırdığım kadarıyla 22-24 derece bunun üstü sıcaklarda hastalıklar çoğalıyor 30 derecenin üstünde eşleri ayırmak ve kuşları dinlendirmek yeni sezon üretimindeki verim için daha hayırlı çünkü 30 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda hayvan ya yumurtasına düzenli yatmıyor yada yavrusuna tam düzenli bakmıyor veya yumurtada yatarken ve yavruya bakarken bir anda öle biliyor bunun için kuşları bu sıcaklarda yumurtaya yatırmak veya yavru baktırmak pek sağlıklı değil ve bu yorgun kuşlar yaşasalar bile bu sefer sezonda randıman veremezler.Bu arada kümesinizde havalandırmanızda çok önemli unutmayınız selamlar.
1 yıldan fazla oldu klima taktıralı ama sadece kışın ısıtmak amacı ile kullanıyorum. Bence sırf yazın da yavru alabilmek için klima taktırmak bir yandan mantıksız, diğer yandan da hayvanlara eziyet olur. Brakın kuşlar yazın dinlensin ve içgüdülerinin emrettiği gibi rahatça tüye girsinler ve doğal döngülerini tamamlasınlar...yazın kuşlarınızı dinlendirin.İlyas MERDİN' Alıntı:benim kümeste 36 dereceyi görüyor ben sık sık banyoluk takıp serinletmeye çalışıyorum havalandırmam çok iyi ama yinede çiftlerimi dinlemeye çektim seneye kesin klima takıyorum