muhabbet kuşları ve soğuk

serkan güler

Yeni Üyemiz
Katılım
15 Kas 2014
Mesajlar
1
Konum
istanbul
Adı
serkan
Soyadı
güler
merhaba arkadaslar.işyerimde beslemek için bir çift muhabbet kuşu almayı düşünüyorum.ama odam ufak ve herhangi bir ısıtıcı yok.kışın üşürler mi?bulundukları ortamın sıcak olması mı gerekiyor illa ki.yoksa cereyan hava akımı olmaması yeterli  mi?
 

murat nur

Takipçi Üyemiz
Katılım
4 Kas 2014
Mesajlar
225
Adı
murat
Soyadı
nur
serkan güler' Alıntı:
merhaba arkadaslar.işyerimde beslemek için bir çift muhabbet kuşu almayı düşünüyorum.ama odam ufak ve herhangi bir ısıtıcı yok.kışın üşürler mi?bulundukları ortamın sıcak olması mı gerekiyor illa ki.yoksa cereyan hava akımı olmaması yeterli  mi?
bende aynı konuyu açmıştım. öğrendiğim kadarıyla önemli olan cereyanda kalmamalarıymış. benim kuşların bulunduğu odanın sıcaklığı 14 derece. arasıra tüylerini kabartıyorlar ama yaklaşık 10 gündür soğuktalar şükür hastalık belirtisi yok, enerjikler.
 

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Katılım
23 Nis 2013
Mesajlar
555
Konum
Almanya
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Cok sicaklar, ku$u tüge sokar !
Yazin ki$a, ki$in yaza hazirlik yaparlar, ...

Ceryan esintisi ku$u telafisi olmiyacak kadar hasta eder, buna dikkat etmelisiniz !
Ku$ bu mevsimde soguk yere atilirsa, ku$ ne yapsin, ...
Bak ba$inin caresine der gibi, ...

Dert`ten derde girip careyi ölümde bulup kurtulur, ...

Her acidan emniyetli olmasi gerek, ... rüzgar, su, fare, parazit, hirsiz, kedi, rútúbet, ve daha neler neler, ... tehlikeler say say bitmez !

Kisaca, ... kendinizin bile kalmiyacaginiz yere, hic bir canliyada ya$amayida $art koymayin !!!
Ancak saglikli ortamlarda saglikli kalabilmek mümkün olur, hele hele taze ve kaliteli yem ile suya cok özen gösterin !

Benimkiler eksi - 40°C dereceye kadar dayaniklidir, tabi yukarida saydiklarima uyuldugu vakit ancak !
Aksi halde biz bile 1 gün zar zor dayaniriz, ve ku$larda ayakkabi yok, corap yok, kalüfer yok, yokta yok, ... yani onlar, hatda dogadakileri bu vakit bir dü$ünün !
Onlar ne yapsin, ...

8)