Muhabbet Kuşları Yavrularını Neden öldürür

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
enginersin' Alıntı:
paylaşım ve düşüncelerinizden dolayı teşekkürler  bu konuyu okurken aklıma bi fikir geldi bu tür kuşları olan arkadaşlar kuşlarının huyunu öğrendikten sonraki kuluçka dönemlerinde daha az yavru baktırma olasılığı nasıl olur acaba mesela 6 yavruda sitrese giren kuşa 4 yavru baktırmak gibi diğer 2 yavruyu daha oluşmadan yumurtada imha etmek üzülmemek için sonunda
  Kuş o dönemki şartlara göre 6 yavruyu uygun gördüğü için, 6 yumurta yapmıştır..
  9 yavruya stressiz bakanlarda var..
  Anne-Baba istedi ve Doğa onlara yaşama hakkı verdi; Bu hakkı almak kime düşer ?
  Embriyo öldürmenin Yetişkin öldürmekten ne farkı vardır ?

vky88

Takipçi Üyemiz
Adı
Volkan Kemal
Soyadı
YALAV
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
enginersin' Alıntı:
paylaşım ve düşüncelerinizden dolayı teşekkürler  bu konuyu okurken aklıma bi fikir geldi bu tür kuşları olan arkadaşlar kuşlarının huyunu öğrendikten sonraki kuluçka dönemlerinde daha az yavru baktırma olasılığı nasıl olur acaba mesela 6 yavruda sitrese giren kuşa 4 yavru baktırmak gibi diğer 2 yavruyu daha oluşmadan yumurtada imha etmek üzülmemek için sonunda
  Kuş o dönemki şartlara göre 6 yavruyu uygun gördüğü için, 6 yumurta yapmıştır..
  9 yavruya stressiz bakanlarda var..
  Anne-Baba istedi ve Doğa onlara yaşama hakkı verdi; Bu hakkı almak kime düşer ?
  Embriyo öldürmenin Yetişkin öldürmekten ne farkı vardır ?
Yumurtaları imha etmek yerine başka çiftin altına kaydırabilirsin  ;)

gcelmen

Yeni Üyemiz
Adı
Gülsün
Soyadı
Çelmen
Yaratılışları gereği hasta olan hayvanların imhası doğada da var ne yazık ki

serdarrr

Takipçi Üyemiz
Adı
serdar
Soyadı
cancan
öncelikle paylaşımiçin teşekkürler...
benimde bir sorum olacak 4yavrusu olan çiftim var ama erkek hiç beslemeye yardım etmiyordu. dişinin 7-8 kez erkeğe saldırdığını gördüm çok kötü saldırıyordu öldürecek gibi. bende erkeği ayırdım 4-5 gün oldu şuan için bir sorun yok dişi bakıyor yavrulara sizce sorun olur mu ayırdığım yoksa iyimi yapmışım???

gcelmen

Yeni Üyemiz
Adı
Gülsün
Soyadı
Çelmen
İyi yapmışsın yavrular büyüyüp Anneden ayrılacak zamana geldiğinde yani yem kırdıklarında ayır Eşini koy

serdarrr

Takipçi Üyemiz
Adı
serdar
Soyadı
cancan
tekrar anlaşırlar mı diye sormuştum ama anlaşılmadı sanırım tekrar anlaşırlar mı yoksa sil baştan mı olur birbirlerini hatırlarlar mı

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
serdarrr' Alıntı:
tekrar anlaşırlar mı diye sormuştum ama anlaşılmadı sanırım tekrar anlaşırlar mı yoksa sil baştan mı olur birbirlerini hatırlarlar mı
senin ayırdığın erkek yavrulara zararmı veriyorduda kavga ettiler yoksa dişi kuşunuz çokmu kıskanç bu durumlara göre değişir eğer yavruları  çok kıskanıp böyle ölesiye kavga ediyorlarsa o dişinizin yanına hangi erkeği koyarsanız onu öldürmeye çalışacaktır bu dişi kuşunuzu iyi takip edin erkeği  çiftleşmek için dişinin yanına atarsınız yumurtalar tamamlanıncaya kadar beraber kalırlar daha sonra yavru çıkmaya başlayınca erkeği tekrar ayırınki dişi kuşunuz tarafından ölmesin

serdarrr

Takipçi Üyemiz
Adı
serdar
Soyadı
cancan
yok selahattin abi erkeğin yavrularla ilgilendiği yok dişiye hiç yardımcı olmuyor sanırım bundan dolayı dişi saldırdı, yavrular yuvadan çıkıp onları aldıktan sonra erkeği koyunca hemen anlaşırlar mı yoksa yeni eşe atmış gibi mi olur yani zaman kaybı olur mu?

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  Yavrusunu Gözü gibi, Canı gibi sakınırken öldürmesi Doğa ya olan isyanından dır.. O daha fazla aydınlık ve yavrusunu besleyebileceği daha fazla zaman bekliyordur; Bence..
  Bir erkek Mubişim var; MaşAllah Arı gibi 15 yavrusu olsa hepsini besler, O kadar çalışkan..
Ama biliyorum ki, Gerekli miktarda yemi ve Yeterli aydınlığı vermez yahut veremezsem Eşiyle birlikte Yavruların Canına okurlar..

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
serdarrr' Alıntı:
yok selahattin abi erkeğin yavrularla ilgilendiği yok dişiye hiç yardımcı olmuyor sanırım bundan dolayı dişi saldırdı, yavrular yuvadan çıkıp onları aldıktan sonra erkeği koyunca hemen anlaşırlar mı yoksa yeni eşe atmış gibi mi olur yani zaman kaybı olur mu?
Anlaşmaları biraz zaman alabilir ama sonuçta anlaşırlar

turgay35

Yeni Üyemiz
Adı
TURGAY
Soyadı
AYDIN
abilerim bugun aynı dert bende de meydana gelmiş ben işteyken yuvalıkta 4 yavru vardı en ufagını anne  resmen ezmiş kanat yok denecek kadar her yer kan annne bembeyazdı  olmus  kıpkırmızı. abiler bısıy sormak istıyorum bu gbı durumlarda anneyi kafesten alsak sadece baba bu yavrulara bakamaz mı  diger  sorum  bu eşleri 1-1,5 ay dinlendırsek duzelmezler mi  yoksa hemen elden mı cıkarmak gerek cok canım sıkılmaya  basladı 2 çiftte bu olayı gordum..                      üstadlar ne yapmamız gerekir...

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
turgay35' Alıntı:
abilerim bugun aynı dert bende de meydana gelmiş ben işteyken yuvalıkta 4 yavru vardı en ufagını anne  resmen ezmiş kanat yok denecek kadar her yer kan annne bembeyazdı  olmus  kıpkırmızı. abiler bısıy sormak istıyorum bu gbı durumlarda anneyi kafesten alsak sadece baba bu yavrulara bakamaz mı  diger  sorum  bu eşleri 1-1,5 ay dinlendırsek duzelmezler mi  yoksa hemen elden mı cıkarmak gerek cok canım sıkılmaya  basladı 2 çiftte bu olayı gordum..                      üstadlar ne yapmamız gerekir...
Kuşlar genellikle stres yaratan durumlarda bu gibi davranışlar gösterirler

bkimyon

Yeni Üyemiz
Adı
bülent
Soyadı
kimyon
değerli arkadaşlar, öncelikle paylaşımlarınız için teşekkür ederim. bugün bu konuya bakma nedenim dişi kuşumun yuvaya düşen yavrusunu öldürme teşebbüsünde bulunması oldu. kafese baktığımda gagası kan içindeydi ve yavru kuşta saklanacak yer arar gibi kafeste dolaşıyordu; tabi hemen yavru kuşu ayırdım. dişi kuşun 5 yumurtasından sadece iki yavru çıktı ve annesinin öldürmeye çalıştığıda ilk çıkan yavru oldu. diğer yavru yuvalıkta kaldı. bugün dişi kuşu başka bir kafese koydum. kafes öncekinin hemen yanı ve erkek ile dişi kuş birbirlerini çok rahat görüyorlar. sorum şu: acaba erkek kuş yavruyu besler mi? dişi kuşun kafesinin yakın olması sorun yaratır mı? ve son olarak ta, babasının beslememesi halinde yavru kuşu kardeşinin yanına koysam yararı olur mu, yaşayabilir mi? tüm üstatlardan yarım bekliyorum. şimdiden teşekkürler

ispinoz

Üyemiz
Adı
ÜMİT
Soyadı
KOÇ
Aydınlatmanın bu gibi durumlara etkisi konusunda bir üstadımız bilgilendirme yaparsa sevinirim