Ahmet SALMAN
Uzman Üyemiz
paylaşımın için teşekkürler
Kuş o dönemki şartlara göre 6 yavruyu uygun gördüğü için, 6 yumurta yapmıştır..enginersin' Alıntı:paylaşım ve düşüncelerinizden dolayı teşekkürler bu konuyu okurken aklıma bi fikir geldi bu tür kuşları olan arkadaşlar kuşlarının huyunu öğrendikten sonraki kuluçka dönemlerinde daha az yavru baktırma olasılığı nasıl olur acaba mesela 6 yavruda sitrese giren kuşa 4 yavru baktırmak gibi diğer 2 yavruyu daha oluşmadan yumurtada imha etmek üzülmemek için sonunda
Yumurtaları imha etmek yerine başka çiftin altına kaydırabilirsinYılmaz KURŞUN' Alıntı:Kuş o dönemki şartlara göre 6 yavruyu uygun gördüğü için, 6 yumurta yapmıştır..enginersin' Alıntı:paylaşım ve düşüncelerinizden dolayı teşekkürler bu konuyu okurken aklıma bi fikir geldi bu tür kuşları olan arkadaşlar kuşlarının huyunu öğrendikten sonraki kuluçka dönemlerinde daha az yavru baktırma olasılığı nasıl olur acaba mesela 6 yavruda sitrese giren kuşa 4 yavru baktırmak gibi diğer 2 yavruyu daha oluşmadan yumurtada imha etmek üzülmemek için sonunda
9 yavruya stressiz bakanlarda var..
Anne-Baba istedi ve Doğa onlara yaşama hakkı verdi; Bu hakkı almak kime düşer ?
Embriyo öldürmenin Yetişkin öldürmekten ne farkı vardır ?
+1gcelmen' Alıntı:İyi yapmışsın yavrular büyüyüp Anneden ayrılacak zamana geldiğinde yani yem kırdıklarında ayır Eşini koy
senin ayırdığın erkek yavrulara zararmı veriyorduda kavga ettiler yoksa dişi kuşunuz çokmu kıskanç bu durumlara göre değişir eğer yavruları çok kıskanıp böyle ölesiye kavga ediyorlarsa o dişinizin yanına hangi erkeği koyarsanız onu öldürmeye çalışacaktır bu dişi kuşunuzu iyi takip edin erkeği çiftleşmek için dişinin yanına atarsınız yumurtalar tamamlanıncaya kadar beraber kalırlar daha sonra yavru çıkmaya başlayınca erkeği tekrar ayırınki dişi kuşunuz tarafından ölmesinserdarrr' Alıntı:tekrar anlaşırlar mı diye sormuştum ama anlaşılmadı sanırım tekrar anlaşırlar mı yoksa sil baştan mı olur birbirlerini hatırlarlar mı
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:Yavrusunu Gözü gibi, Canı gibi sakınırken öldürmesi Doğa ya olan isyanından dır.. O daha fazla aydınlık ve yavrusunu besleyebileceği daha fazla zaman bekliyordur; Bence..
Bir erkek Mubişim var; MaşAllah Arı gibi 15 yavrusu olsa hepsini besler, O kadar çalışkan..
Ama biliyorum ki, Gerekli miktarda yemi ve Yeterli aydınlığı vermez yahut veremezsem Eşiyle birlikte Yavruların Canına okurlar..
Anlaşmaları biraz zaman alabilir ama sonuçta anlaşırlarserdarrr' Alıntı:yok selahattin abi erkeğin yavrularla ilgilendiği yok dişiye hiç yardımcı olmuyor sanırım bundan dolayı dişi saldırdı, yavrular yuvadan çıkıp onları aldıktan sonra erkeği koyunca hemen anlaşırlar mı yoksa yeni eşe atmış gibi mi olur yani zaman kaybı olur mu?
Kuşlar genellikle stres yaratan durumlarda bu gibi davranışlar gösterirlerturgay35' Alıntı:abilerim bugun aynı dert bende de meydana gelmiş ben işteyken yuvalıkta 4 yavru vardı en ufagını anne resmen ezmiş kanat yok denecek kadar her yer kan annne bembeyazdı olmus kıpkırmızı. abiler bısıy sormak istıyorum bu gbı durumlarda anneyi kafesten alsak sadece baba bu yavrulara bakamaz mı diger sorum bu eşleri 1-1,5 ay dinlendırsek duzelmezler mi yoksa hemen elden mı cıkarmak gerek cok canım sıkılmaya basladı 2 çiftte bu olayı gordum.. üstadlar ne yapmamız gerekir...
Yılmaz abi nerden buldun bu fotoyu içim kıyıldı yaaYılmaz KURŞUN' Alıntı: