Muhabbet kuşlarım dişi mi erkek mi?

Tuna DEMÜR

Üyemiz
Adı
Tuna
Soyadı
DEMİR
Slm dostlar. Lutinos (düz sarı renk) cinsi kuşumun yanına bir adet erkek kuş aldım. Lutinos un cinsini dişi diye tahmin ettim acaba yanılıyormuyum? Diğer kuş da 4 aylık kadar bir erkek diye tahmin ediyorum. Sizin yorumlarınız nedir? Bu soruyu sormamın sebebi sarı kuş diğerini yanında hiç istemiyor ve sürekli kovalayıp ısırıyor. 4 gündür yanyanalar acaba alışmaları için daha erkenmi, yoksa kuşlarımın cinslerindemi yanlışlık yaptım ne dersiniz?

Dişi diye tahmin ettiğim kuş;

Erkek diye yeni aldığım kuş;

SALÜM

Takipçi Üyemiz
Adı
SALİM
Soyadı
DENK
ya  bu  kuşları petşoptan felan mı verdiler böle dikkat etmeden,,?

Tuna DEMÜR

Üyemiz
Adı
Tuna
Soyadı
DEMİR
Salim DENK' Alıntı:
ya  bu  kuşları petşoptan felan mı verdiler böle dikkat etmeden,,?
Yeşil kuşu ben seçtim erkek olduğunu düşünmüştüm, kuşu satan kızcağızda evet beyfendi seçtiğiniz kuş erkek dedi. Birkaç kere evde bir dişi kuşum var eş alıcam dedim sorun yok yeşil kuş erkek dedi. Cersindeki mavilik banada erkek olduğunu düşündürdü. Dişi olduğuna eminmisiniz?

SALÜM

Takipçi Üyemiz
Adı
SALİM
Soyadı
DENK
Bana görede dişi benim kızımında kenarları hafif maviye çalıyo ama orta kısımlar beyaz  erkekte  ise komplesi yavru olsa  bie  mavi oluyor yani  burnunun hiç bir yerinde beyazlık olmaması lazım bu benim düşüncem

xokanx01

Yeni Üyemiz
Adı
Halil ibrahim
Soyadı
Buran
Birincisinden kesin emin değilim ama dişi gibi duruyor.  İkincisi % 100 Dişi

Tuna DEMÜR

Üyemiz
Adı
Tuna
Soyadı
DEMİR
Hemen aldığım petshop a gittim ve dişiyi geri verip renkleri rainbow a benzeyen bir erkek aldım, daha doğrusu erkek olduğunu düşünüyorum resimde ekliyorum, inş. bu erkektir. petshopta neredeyse hiç erkek kuş yok :(

SALÜM

Takipçi Üyemiz
Adı
SALİM
Soyadı
DENK
İşte bu tam üstüne bastın:) bizim burdada dişi sorunu var bulmak zor:)

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Bu kuş çok sağlıksız.Üçüncü değişiklik hakkınızı kullanın bence.Bunla değiştiğiniz kuş garanti dişi fakat bu kuş size istediğiniz randımanı sağlamaz.Birde sen değil dişi seçsin eşini.Güzel bir kuş alsan bile eldeki dişi kuşla anlaşamadıktan sonra işin yine zora girer.Kuş alırken de oyuna gelmemeye özen göstermen gerekir.Tecrüben olmadığı için petshop'un dediklerine inanma.Sen en iyisi bir üretici bulmaya bak arada bir kapısını çalabileceğin.Hem bir dost edinmiş olursun.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Emre CEYHAN' Alıntı:
Bu kuş çok sağlıksız.Üçüncü değişiklik hakkınızı kullanın bence.Bunla değiştiğiniz kuş garanti dişi fakat bu kuş size istediğiniz randımanı sağlamaz.Birde sen değil dişi seçsin eşini.Güzel bir kuş alsan bile eldeki dişi kuşla anlaşamadıktan sonra işin yine zora girer.Kuş alırken de oyuna gelmemeye özen göstermen gerekir.Tecrüben olmadığı için petshop'un dediklerine inanma.Sen en iyisi bir üretici bulmaya bak arada bir kapısını çalabileceğin.Hem bir dost edinmiş olursun.

Tuna DEMÜR

Üyemiz
Adı
Tuna
Soyadı
DEMİR
Emre CEYHAN' Alıntı:
Hocam çok haklısın fakat burası küçük yer yani taşra. Aynı dükkana 3. kez gitsem beni kovarlar, adamlar cahil, dükkan ve kafesler leş gibi. Dişi kuşumu aldığımda ne kuyruğu ne kanatları vardı, uçamıyordu, 4 ayda daha yeni iyleşmeye başladı. Zaten aldığım yerde 10 kuş anca var hepside dişi. Götürüp benim dişi kendine eş seçecek desem bana gülerler icon_wall Şimdilik bu kuş dursun bakalım ne gösterecek.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Tuna DEMİR' Alıntı:
Hocam çok haklısın fakat burası küçük yer yani taşra. Aynı dükkana 3. kez gitsem beni kovarlar, adamlar cahil, dükkan ve kafesler leş gibi. Dişi kuşumu aldığımda ne kuyruğu ne kanatları vardı, uçamıyordu, 4 ayda daha yeni iyleşmeye başladı. Zaten aldığım yerde 10 kuş anca var hepside dişi. Götürüp benim dişi kendine eş seçecek desem bana gülerler icon_wall Şimdilik bu kuş dursun bakalım ne gösterecek.
Abi yalnız bu kuş elinde kalacağa benziyor bayağı sağlıksız ama erkek olduğu kesin

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
  Fakat bu son aldığın kuş şu an hasta bence.Diğer kuşla sakın ola ki aynı kafese koyma.Kuşu uzaktan süz bakalım nefes alırken zorluk çekiyor mu?Yem yemesi,hareketleri,eline al kilosunu kontrol et.Pisliği altına yapışıp kalıyor mu? Bunlara bakarak hastalığı varsa tedavi edilebilir zannediyorum.İnşallah dilediğin gibi olur her şey.

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Tuna DEMİR' Alıntı:
Yeşil kuşu ben seçtim erkek olduğunu düşünmüştüm, kuşu satan kızcağızda evet beyfendi seçtiğiniz kuş erkek dedi. Birkaç kere evde bir dişi kuşum var eş alıcam dedim sorun yok yeşil kuş erkek dedi. Cersindeki mavilik banada erkek olduğunu düşündürdü. Dişi olduğuna eminmisiniz?
Cerenin rengi mavi olabilir siz ona aldanmayın, burun deliklerinin etrafı beyazsa dişidir.

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Tuna DEMİR' Alıntı:
Hemen aldığım petshop a gittim ve dişiyi geri verip renkleri rainbow a benzeyen bir erkek aldım, daha doğrusu erkek olduğunu düşünüyorum resimde ekliyorum, inş. bu erkektir. petshopta neredeyse hiç erkek kuş yok :(

Hocam bu kuş çok hasta ama iyileşebilir bence geri verip onu ölüme mahkum etmeyin iyileştirmeye çalışın olmaz mı sevaba girersiniz  :)
Canım benim ya ne kadar da tatlı bi şey ve erkek üstelik.
Gerçi üstte yazmışlar ama ben de yazayım şimdi size sorularım olcak.

Kuşun altına beyaz a4 kağıt serin ki dışkısını net görebilelim sonra buraya ekleyin dışkısını. (ben böyle çok hastalık vs geçirdiğim ve veterinere götürdüğümiçin artık tecrübeliyim sanırım yardımcı olabilirim)

Yem yiyor mu?
Kusması var mı?
Kuyruğu titriyor mu?
Nefes alırken hırıltı çıkıyor mu?
Ve kuşu sıcak tutun mümkün mertebe ve bunları bir an önce gözlemleyin yoksa kuşu kurtarabilecekken kaybedersiniz.

Muhtemelen enfeksiyon kapmış ve acilen antibiyotik kullanması gerekli. Sıcak tutulması ve çok iyi beslenmesi gerekli, beslenmiyorsa şırıngayla beslenmeli.