Muhabbet kuşlarım dişi mi erkek mi?

mücahit

Takipçi Üyemiz
Adı
mücahit
Soyadı
irez
Gökçen ÇELİK' Alıntı:
Hocam bu kuş çok hasta ama iyileşebilir bence geri verip onu ölüme mahkum etmeyin iyileştirmeye çalışın olmaz mı sevaba girersiniz  :)
Canım benim ya ne kadar da tatlı bi şey ve erkek üstelik.
Gerçi üstte yazmışlar ama ben de yazayım şimdi size sorularım olcak.

Kuşun altına beyaz a4 kağıt serin ki dışkısını net görebilelim sonra buraya ekleyin dışkısını. (ben böyle çok hastalık vs geçirdiğim ve veterinere götürdüğümiçin artık tecrübeliyim
sanırım yardımcı olabilirim)

Yem yiyor mu?
Kusması var mı?
Kuyruğu titriyor mu?
Nefes alırken hırıltı çıkıyor mu?
Ve kuşu sıcak tutun mümkün mertebe ve bunları bir an önce gözlemleyin yoksa kuşu kurtarabilecekken kaybedersiniz.

Muhtemelen enfeksiyon kapmış ve acilen antibiyotik kullanması gerekli. Sıcak tutulması ve çok iyi beslenmesi gerekli, beslenmiyorsa şırıngayla beslenmeli.

sağlıklı kuşa herkes bakar önemli olan hastayı iyileştirmeye çalışmak arkadaşa katılıyorum...

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Arkadaşlar bu arkadaşın tecrübesi sıfır denecek kadar az.Yanlışsam düzeltin ama kuş dişiden fizik olarak küçük,hasta ve keyfi seçilmiş.Doğal olarak zaten herkesin çoğunlukla ilk düştükleri hatalara bu arkadaşta düşmüş.Kuşun aldığı yerde zaten kuş satabilmek için her türlü numarayı yapmış bence.Bu adama kuşu vermekte vermemekte bu arkadaşa kalmış.Sorumluluk yüklemeye çalışmayın bence.

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Emre CEYHAN' Alıntı:
Arkadaşlar bu arkadaşın tecrübesi sıfır denecek kadar az.Yanlışsam düzeltin ama kuş dişiden fizik olarak küçük,hasta ve keyfi seçilmiş.Doğal olarak zaten herkesin çoğunlukla ilk düştükleri hatalara bu arkadaşta düşmüş.Kuşun aldığı yerde zaten kuş satabilmek için her türlü numarayı yapmış bence.Bu adama kuşu vermekte vermemekte bu arkadaşa kalmış.Sorumluluk yüklemeye çalışmayın bence.
Kimse arkadaşa sorumluluk yüklemeye çalışmıyor sadece fikir beyan ediyoruz. Sonuçta ordan almış getirmiş bu hayvancağızı ve hayvancağız da hasta. Şimdi onu oraya geri götürmek ona hiç yaşama şansı tanımadan direk ölüme terketmek olur.

Bakın bizler insanız böyle bu konulara bu denli duyarsız kalarak bir yere varamayız. Onlar -sağlıklı veya sağlıksız- bizim bakımımıza, ilgimize, şefkatimize mahkum hayvanlar. Şimdi iyileştirme şansı varken götürüp oraya geri verirse akşamına ölür bu hayvancağız o zaman nerde kaldı insanlık...

Zaten bencilliğimizden onları doğalarından koparıp evlerimize hapsediyoruz hatta damızlık yapıp iki adımlık kafeslere mahkum ediyoruz adına da hobi diyoruz şimdi burda kimse alınmasın. Ev ortamında tek bir kuşa salmada bile baksanız ona tüm sevginizi verseniz bile bu onu doğasından koparıp kendimize hapsettiğimiz gerçeğini değiştirmiyor iyisiyle kötüsüyle evcil hayvan beslemek bencilce bir davranıştır temelde. E ama bu kuşlar zaten bizden bağımsız olarak petshoplara getirilmiş biz almazsak orda ölecek diyip alıyoruz değil mi. Şimdi yok bacağı sakat yok gözü kör yok hasta diye hiç şans vermezsek insanlık bunun neresinde...?

Yani demem o ki evet arkadaş bilememiş olabilir, petshopcu da kuşu satmak için türlü yalanlar atmış olabilir ama şimdi şu canın günahı ne :) bence iyileşebilir kesinlikle güzel bi tedaviyle. O da Allah' ın verdiği bir candır ya.

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Bir dahaki alacağınız kuşu size yakın olan bir üreticiden temin edin derim.Kuştan anlamaya hemen hasta kuşu verirler.Ertesi günü ölüncede ben verirken cin gibiydi sen bunu muhakkak ceryana kaptırmışsın derler.Geçmiş olsun.Bir an önce iade edip paranızı alın derim.

Tuna DEMÜR

Üyemiz
Adı
Tuna
Soyadı
DEMİR
  İlginiz için tek tek tşk ederim. Kuş gayet güzel yem yiyor hatta baya bir yem tüketiyor, gaga taşını sürekli kemiriyor, suda içiyor. Sadece uzun süre uyukluyor ve hareketsiz duruyor, dişiyle ilgilenmiyor ve bizden hiç korkmuyor. Elimi uzatıp sevsemde pek tepki vermiyor. Dişi kuş bana alıştığı halde kafese elimi soktuğum an elimi fena ısırıyor. Erkek kuşun hasta olduğu belli ama ben de onu iyileştirmek niyetindeyim çünkü kuşu verirsem orada ölecek.

Sonuç olarak bu hasta kuşumuza ilaç olarak ne vermeliyim? Şu an elimde suya kattığım Avisol vitamin var.  Dışkısında bir sorun yok, hırıltı yok. Kuş sadece halsiz ve uyukluyor, tünekteyken de biraz sallanıyor sizce nasıl bir tedavi uygulamalıyım?

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Gökçen arkadaş ben senin elinden kaç kuş geçti kaç yaşından beri 2-3 çiftten fazlasını bakıyorsun bilemiyorum.Benim ortaokuldan beri yediğim kazığın hattı hesabı yok.Şimdi 4 takım bakıyorum askere gidip gelene kadar.Herkes hasta kuş satın alabilir sonra duygusal sebeplerden ötürü sahiplenip bakabilir.Peki bu kuşu satan arkadaş bu türde kuş satarak(kazıklayarak) daha ne kadar haram ekmek yer bu işten.Böyle yaparsanız ömrünün sonuna kadar yer.Arkadaş elini yaklaştırdığında kuş tepkisiz kalıyor yani uyuklama da hep diyor.Şimdi bu kuş yer değiştirdiği içinde sorun yaratabilir varsa bir hastalık tetikleyebilir.Buyurun siz çıkın işin içinden.Ben uzaktan bir şey söyleyemem.Mantar gibi bir şey değil yani şunu kullanırsan iyi olur deyip yardımcı olalım.Bu hayvandan üremesi bekleniyor.Eve alıp kör de olsa sakat ta olsa ben buna bakar severim değil olay.Konuşturulacak amacıyla alınmamış bu kuş.Yarın kuş durumunu düzeltti dişiyle  anlaşma olmazsa ne olacak.Kuşçuya götürülecek adam başka bir kuşu vermek için birde üstüne para isteyecek bu kuşun yanında.Bir kuş bakmak ayrı üretim yapmak apayrı bir konudur.Ona göre tartın derim bu konuyu.