Muhabbet Kuşlarım Mama Yemiyor

alpermocan

Yeni Üyemiz
Adı
Alper
Soyadı
Mocan
4 Çift Show 1 Çift Yerli Kuşum Var Hiç Birinin Altında Yumurta Yok. Bunu Belireyim Baştan. Benim bu kuşlara mama aldım. önceden frutti patee veriyordum yemiyorlardı sonra başka birinden aldım yemediler sonra yine elle yapılan bir yerden aldım onu da yemediler. Yemiyorlar bu showlar ama yerli var 1 çift onlara hiç fark etmiyor onlar yiyor her türlü mamayı showlar yemiyor anlamadım bende nedenini yemlikleri çıkardım taktım denedim yine yemediler erkenden koydum mamaları yine yemediler anlamadım niye böyleler. Yardımcı olur musunuz bir sürü teknik denedim içine yem attım serpiştirdim yine yemediler kafesin içine devrilmeyen mamalıklardan koysam onlardan yerler mi diye düşünüyorum.

Kahraman sinan

Takipçi Üyemiz
Adı
Sinan
Soyadı
Kahraman
Sürü psikolojisi ile hareket etmelerine imkan tanıyın.
Mamayı yiyen kuşlar ile yemeyen kuşlar mamayı servis ettiğiniz sırada bir arada bulunsun.
Veya birbirlerini görsünler.

alpermocan

Yeni Üyemiz
Adı
Alper
Soyadı
Mocan
Kuşları salmaya almayı denedim bir kafesin içine hepsini topladım fakat kavga ettiler ve yemeye fırsat kalmadı o yüzden yine olmadı bu arada yerliler karşıda diğer kuşlar yan yana duruyorlar bütün kuşlar yerlileri görüyor hem yem yerken hemde normal bir zamanda hep görüyorlar yani başka tavsiyeniz varsa alabilirim teşekkür ederim.

ahmet1970

Üyemiz
Birde hazırlanan mamanın üzerine az miktarda tarçın veya portakal yağı dökmeyi deneyin kokusu kuşları çekecektir benim kuşlar tarçın ile yemeye başladı aynı günde olmadı tabi ki bir kaç gün üst üste koymam ile yemeye başladılar. Portakal yağını aktarlarda bulabilirsiniz kendim kullanmadım ama etkili olduğunu duymuştum.

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Ahmet KIRSEVER' Alıntı:
Birde hazırlanan mamanın üzerine az miktarda tarçın veya portakal yağı dökmeyi deneyin kokusu kuşları çekecektir benim kuşlar tarçın ile yemeye başladı aynı günde olmadı tabi ki bir kaç gün üst üste koymam ile yemeye başladılar. Portakal yağını aktarlarda bulabilirsiniz kendim kullanmadım ama etkili olduğunu duymuştum.
+1

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Mama vere vere alışır ancak mama yesin diye sakın ana besin olan yemi çıkarmayın sindirim çöker.Mama takviyedir mamasız yaşar ama akdarı olmadan yaşayamaz.Bir gün aç kalan kuşlar bile anında isale bağlar.Hazır mamaya kuşlar alışmadıkları sürece daha isteksizler temel basit ev yapımı mamaya dha çabuk alışırlar.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Yer değişikliği durumu nedir? Ne zaman alındılar. Kafesin yeri değişiyor mu? Sabit bir yerde durmaları gerekiyor. Hatta kafesin yönü bile değişmemeli. Show muhabbet kuşları yer değişikliğinde uyum sağlamakta gecikiyorlar.
Bence her yer değişikliği sizi her seferinde yeniden sıfır noktasına geri taşıyor.