Muhabbet kuşlarımın OKALİPTUS ziyafeti (Hilmi Akyıldız)

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
hilmi akyldız' Alıntı:
coşkun ahmet abini kandır gel bir kucak götürün burada çok
Ahmet Abi yogun bu aralar.Kizada olunca abi pek vakti olmuyor. Bende cikamiyor.  Sen kargolasan. Ben alirimda sana zahmet olur.

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
Coşkun Özdemir' Alıntı:
Ahmet Abi yogun bu aralar.Kizada olunca abi pek vakti olmuyor. Bende cikamiyor.  Sen kargolasan. Ben alirimda sana zahmet olur.
  çoşkun bu ağaç söğüt cinci bir ağaç hatta söğüt ağacından bile daha az susuzluğa dayanıyor  dalından kopunca 12 saat sonra kurumaya başlıyor kargo da ziyan olur ahmeti ziyarete gelmeyi düşünüyorum gelirsem getiririm

Ahmet SALMAN

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.asmobilya.net
Adı
Ahmet
Soyadı
SALMAN
Okaliptüs, mersingiller (Myrtaceae) familyasından birçok türü bulunan geniş bir ağaç (nadiren çalı) cinsi.

Türleri Avustralya'nın ağaç florasında egemendir. Çoğu Avustralya'ya özgü olan, 700'den fazla türü mevcuttur; bazı türler de Yeni Gine ve Endonezya'da bulunur. Kıtanın neredeyse tüm bölümlerinde bulunan okaliptüs, Avustralya'daki her türlü iklim koşuluna adapte olmuştur. Okaliptüs dünyanın en uzun boylu ağaçlarından olup 100 metrenin üzerinde boya sahip bireyleri olduğu bilinmektedir. Uzun ve iri gövdeleri sayesinde diğer ağaç türlerinden farklı olarak yetişkin bir okaliptüs ağacı bünyesinde 200 ila 1000 litre su bulundurabilir. Bu özelliğinden dolayıda bazı bataklık alanlara dikilerek o bataklık kurutulabilir ve ülkemizde de hayli örneği vardır ve başarılı bir yöntemdir. Toprağa salgıladıkları bir çeşit zehir nedeniyle kesilip yerine başka bir bitki ekildiğinde ekilen bitki yetişmez.

Ağaç ile ilgili bu madde bir taslaktır. İçeriğini genişleterek Vikipedi'ye katkıda bulunabilirsiniz.

Kategoriler: Ağaç taslakları | Mersingiller

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
güzel paylaşım...teşekür ederiz. Ülkemizde Okaliptüs ağacının en yoğun yetiştiği bilinen bölgeler Antalya, Mersin, Datça, Fethiye, Marmaris ve İzmir olarak sıralanmakta. Bu bölgelerde Okaliptüs sulak yerlerde bol miktarda yetişmekte ve nerdeyse tüm nehir kenarlarında bulabilirsiniz.

Okaliptüs ile ilgili ilk bilgiyi bundan 3-4 ay önce Kıvrık Gagalılar Derneği sitesinde değerli Rafet Tanış abimizin paylaştığı yazıdan edinmiştim. Şu anda salmalarımda devamlı okaliptus dalları bulunuyor. Her hafta 2 günlüğüne üretimde olan kafeslere da ufak dallar asıyorum.

Daha önce paylaşılan bilgilere ek olarak şunu söyleyebilirim, eğer imkanınız varsa kafes tüneklerinizin tamamını okaliptüs dalına çevirin. Okaliptüs kuruduktan sonra çok sert bir ağaç olur ve tünek için idealdir. Bunun dışında da kerestesi yuvalık talaşı için harikadır...eğer kerestesini bulabilirseniz bence paranıza kıymaya değer  ;)

sadık 33

Üyemiz
Adı
SADIK
Soyadı
DİLSİZ
arkadaşlar ben tarsusta kuşlara okaliptus dal verdim ama kuşlar yapragını tohumunu degil dalları kemirdiler

tolgama

Üyemiz
Adı
tolga
Soyadı
pulat
Kuslarımızın mamalarına okaliptus yagı damlatsak istahları ve dogal olarak tukkettıklerı bu besının takvıyesını yapmıs olabılırız aslında.Varmı okalıptus yagı kullanan??? oneren veya olmsuz dusunen?sımdıden tessekurler