Muhabbet kuşlarımın OKALİPTUS ziyafeti (Hilmi Akyıldız)

sterlin54

Takipçi Üyemiz
Adı
erdem
Soyadı
sungur
bu ağacın başka ismi  varmı acaba ilk defa görüyorum ve duyuyorum

tülinaydın

Uzman Üyemiz
Adı
Tülin
Soyadı
AYDIN
Türkiye'de özellikle İzmir'de çok fazla var aslında ama bilmiyoruz. Upuzun ve sanki susuz kalmış bir görüntüsü olan bir gövdesi var. Ama suyu çok seviyor. Ben kavakgillerden bir türdür diye düşünüyordum ama okaliptusmuş. Çok suyu çekmesi nedeniyle bataklık yakınlarına dikilirmiş. Bu nedenle Türkiye'de -bataklık kurutan- ismi ile de biliniyormuş.

evrenospasa

Üyemiz
Adı
Evren
Soyadı
Iseri
Nerden temin edebiliriz bu bitkiyi ... ??  İnternete baktığımda okaliptus çayı , suyu falan gibi ürünler var ama ne kadar orjinal bilemedim. 

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
evrenospasa' Alıntı:
Nerden temin edebiliriz bu bitkiyi ... ??  İnternete baktığımda okaliptus çayı , suyu falan gibi ürünler var ama ne kadar orjinal bilemedim.
  evren geldiğinde taze dalından veririz

baygul

Üyemiz
Adı
FATİH
Soyadı
BAYGÜL
İzmirli arkadaşlar için Bornova ağaçlı yol diye bilinen  3. sanayi sitesinden Bornovaya giden yolda tren yolunun kenarında bol miktarda var bu ağaçtan. Ben Antalyadayım ama İzmirde çocukluğum bu ağaçların altında geçti sayılır .  Saygılar.

cevdet

Yeni Üyemiz
Adı
ertugrul
Soyadı
ucarcı
izmirde tuzlada sasalı hayvanat bahçesi komple bu ağaçtan paylaşım için teşekürler

Refik Türk

Takipçi Üyemiz
Adı
Refik
Soyadı
Türk
Hilmi ağabey dünden beri muhabbet kuşları ve ökaliptus ilişkilerini taratmadığım site kalmadı oldukça ilginç ve bir okadarda faydalı bilgilere ulaştım.

Yuvalığın içine konacak kuru ökaliptus yaprakları(kıyılmış)bütün çeşitli akarları yuvadan ve kafesten hiç bir kimyasal ilaç kullanmanıza gerek kalmadan uzaklaştıracaktır.

Taze dalları kemiriken aldıkları ökaliptüs yağı tüm solunum yolu hastalıklarını iyileştirecek  bağışıklık sistemini kuvvetlendirip hastalıklara karşı  dirençli hale getirecektir.

Kafesin içine asılacak taze yapraklı dallarında bulunan lizin miktarı üremeye teşvik edicidir.

Dallardan ve yapraklardan yağı alıp tüm tüylerine sürerler ve 2 hafta sonunda tüyleri güzelleşip  üzerinde bulunan tüm asalaklarda yok olmuş olur.

http://s11.zetaboards.com/Conure_Crazy/topic/166101/1/