Muhabbet kuşlarımıza yulaf ne kadar vermeliyiz?

rammsteın

Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
yazbahar
Muhabbet kuşlarıma kumdarı yanında yulaf da veren arkadaşlar varmış yulaf ne kadar verilmelidir?Karışım yapsam olur mu?

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
her zaman verilebilir....ben öyle  yapıyorum ister karısık  ister ayrı ver sorun olmaz saygılar.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
birçok markanın karışık yeminde zaten soyulmuş yulaf doğru oranda bulunuyor. Yulafın serinletici etkisi olduğundan ben yaz aylarında ekstradan yemin içine bir miktar daha ilave ediyorum...25 kilo karışık yeme 1 kilo soyulmuş yulaf karıştırıyorum.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
İstediğin şekilde verebilirsin. Kuşlar ihtiyaçları oranda yerler

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Kuş  severek yiyorsa vermenizde sıkıntı yok  ben yazında kışında  veririm  şu var benim çiftlerden yemeyende var yiyenler için esirgemiyorum. hatta ayrı yemlikde veriyorum yaz kış  sizin kuşlar tüketiyorsa  sorun değil ama yinede siz gözlemleyerek verin sıkıntı yoksa o şekilde devam edin problemler olursa yulafı asgari seviyede tükettirin.

Ozan KARABULUT

Takipçi Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
KARABULUT
Arkadaşların belirttiği gibi yeme karıştırmak yem kabuğu ayrıştırmada sorun oluşturur çünkü yulaf artığı ince yem ve kum darıdan daha ağırdır..Ben özellikle yavrulu çiftlerime herzaman veriyorum bir sıkıntısını görmedim severek yiyorlar

Recep20

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
twitter.com
Adı
Recep
Soyadı
Okumuş
İç yulaf hasta olan kuşlara verdiğimizde onları bir an önce toparlıyor normal koşullardaki kuşlara da verildiğinde iri yapılı güzel kuşlar oluyor fakat yulaf yağlandırdığı için arada salmaya atmanız gerekli kuşları vy yuvalarında hareket alanı kısıtlı olmamalı...