MUHABBET KUSLARINDA BEZE OLUSMASININ TEDAVİSİ VARMI

Umut Ergün

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
Ergün
Baslıktada belırtgım gıbı dısı kusum sureklı yumurtlamasından dolayı poposunda beze oluşmus nasıl tedavi edilir acaba ??

kralbosna

Takipçi Üyemiz
Adı
emrah
Soyadı
ince
Bu  sıkntının  aynısı  benim bir dişimde  var.Yanlış bilgi vermek istemem  fakat  bildiğim kadarıyla  beze  oluşmasının  sebepi  aşırı  yağlanmadan oluyormuş.Kuşa  yeteri  kadar  uçmasına  izin vermem  kum ve  minarel  yedirmek ve  yağ  yapıcı mamadan kaçınmak  en doğrusu diye  biliyorum.Yanlışım varsa  düzeltilsin.

Umut Ergün

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
Ergün
Dişi kusumda yaglanma oldugunu sanmıyorum cunku 2 günde bi ucururum kuslarımı önceden birisine sormustum cok yumurtlamasından dolayı oluyoms poposuda şiş gibi yumurtlıcak kus gibi değil

hakankafa

Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
KAFA
Aşırı yağlı yiyecekler ve hareketsiz kafes hayatı özellikle dişi kuşlarda beze ve tümör oluşumunu tetiklemektedir.Tam sebebi bilinememekte olup tedaviside olumlu sonuç vermemektedir. Yine de tecrübeli ustalardan daha tatmin edici cevaplar gelecektir.

condates

Üyemiz
Adı
Muhammet
Soyadı
Bayrak
aynı sıkıntı benimde bir kuşumda mevcut, 1 ay kadar önce yumutlaması gerekiyordu gecikti poposu şişti, bilen arkadaşlara sordum, veterinere sordum, yumurtayı çıkartması için yağ ve masaj önerdiler, yumurtayı bir şekilde elimle yardımcı olarak çıkarttım, içiinden iki yumurta çıktı, ancak poposundaki şişlik inmedi, baytiril kullandım herhangi bir faydası olmadı, poposu hala yumurta varmış gibi şiş ama yumuşak bir şişlik, eşinden ayırdım, aynı rahatsızlık bir arkadaşımda olmuş, poposunu ellerken içinden bir şeffaf suya benzer bir sıvı çıktı ve hemen öldü dediği için ellemiyorum pek fazla bu kuşu iyileştirmenin bir yolu var mı ?