muhabbet kuşlarında çıkan süpriz renkler neler?

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
arkadaşlar  kuşlarımın 3. kuluçkasında yavrulardan 2 si değişik renk olacaklar. fotolarını tüyleri tamamlanınca sizinle paylaşacağım. benim dişi çek opal, erkek yerli doğal muhabbet kuşu renginde 2 kuluçka yeşil ve mavi  baba kuşa benzer  yavrular oldu.yavruları sürekli aynı çeşit çıkmasını büyük ihtimal olan kuşlardan değişik renk elde eden üreticiler varsa yorumlarınızı bekliyorum.
bye_happyBu konu, hangi kuşu eşleştirsek renk tuttururuz değil,eşlerden ummadığınız renkleri elde etmenizle alakalıdır.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
anladığım kadarı ile ummadığınız olayları soruyorsunuz
bendede dişi beyaz parçalı erkek mavi bir kuştan sürekli 5-6 beyaz 1-2 mavi yavru alıyordum geneldede hepsi beyaz parçalı oluyordu 2 kuluçkada sarı ve yeşil yavru verdi dişi o değişik renkteki yavruları öldürdü sadece kendisi ve erkek gibi olanları yaşattı aslında mükemmel bir anaç kuştu ama böylede bi garipliği vardı

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Zeytuni yeşil erkek ile gök mavi dişi şeklindeki bir çiftimden 2 ağızda da 1 er adet lutino yavru aldım.Kuşlar kırmızı gözlü saf lutino hemde çift faktör spangle değil.İlk eşleşmeleri olduğu için hangisinden bu kan geliyor bilemiyorum.Başka kuşlar ile eşleştirme yaparsam anlamak mümkün olacak belki.Ancak buda sıradaki üretim sezonunda olur.Çünkü dişi şuan 3. kuluçkada ve 9 tane yumurtladı.Gerçi yumurtaların 4 tanesini başka çiftlerin altına koydum ama bu dişiden bu sezon bu kadar hizmet yeter :)

Yine başka bir çiftte erkek parçalı bir kuş hemde baskın parçalı tipte .Ancak şimdiye kadar hiç parçalı yavru vermedi.

Yine aklıma geldi.Klasik parlak yeşil bir kuş hangi dişiyle eşe atarsan at fix olarak 1 adet mavi yavru veriyor.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Annede babada yeşil olan Şhow muhabbet çiftimden 3 sarı yavru aldım. Anne yeşil baba mavi olan çiftimdende sarı yavru çıktı. Bu sene sarı yılım olacak sanırım :)

Hakan_21

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
KAPLAN
Anne baba Yeşil olan çiftimden 1 beyaz 1 sarı 3 mavi parçalı sonra 5 yeşil  sonra 2 mavi 3 sarı  şuanda 3 yeşil 1 mavi yavruları var ;D

Sefder

Üyemiz
Adı
Sefder
Soyadı
Umudov
Yine aklıma geldi.Klasik parlak yeşil bir kuş hangi dişiyle eşe atarsan at fix olarak 1 adet mavi yavru veriyor.
Abi bende de erkek klassik yesil.Anne opal yesil.senin dediyin gibi mavi yavru olurmu

Sefder

Üyemiz
Adı
Sefder
Soyadı
Umudov
Gürkan ÖZTÜRK' Alıntı:
Insallah siz dediyiniz gibi olur.Bende disi opal yesil baba klassik yesil