Muhabbet kuşlarında Diastop kullanımı

EnquiRe

Üyemiz
Adı
ÖzGe
Soyadı
SUSUR
Aranızda İshal için Diastop kullanan var mı? Varsa kullanım şekli hakkında detaylı bilgi verebilirseniz sevinirim.

Erman Sayın

Uzman Üyemiz
formda araştırdımda en etkil ishal ilacı dastop denilmiş kullanımını bende bulamadım konu açaçaktım bunu buldum ama kimse birşey yazmamış. kullanan varsa cevap yazabilirimi yarın gidip alacam bu ilaçtan

kano35

Takipçi Üyemiz
Adı
KAZIM KENAN
Soyadı
ŞENCİ
ben kullandım ama onun yanı sıra tetremezatin kullanıyorum sanırım tetramezatin daha etkili.

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
ben kullanıyorum gayette memnunum, kullanımı şöyle yarım bardak çay bardağına mercimek tanesi kadar koy iyice karıştır onu şırıngaya çek kuşun ağzına 1-2 damla damlat.diğer günlerde kuşun suluğuna bir mercimek tanesi kadar koy karıştır sabah koyuyorsan akşam suyu değiştir 3 günde böyle devam et

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
ilacı alınca kullanımı üzerinde yazar ayrıca bu google amcamız nasıl bilmiyor bunun kullanma şeklini hayret geçmiş olsun kardeşim..............

canso

Takipçi Üyemiz
Adı
Cansay
Soyadı
AKKAYA
Kendim kullanmamakla beraber;arkadaşlar internette bulunamadığını söyledikleri için bilgi olsun diye ekliyorum.

BİLEŞİMİ

diastop oral çözelti tozu akışkan bir tozdur 20gramında neomisin baz’a eşdeğer

neomisin sülfat                  2gr

pektin                              0.5gr

kaolin q.s                          20gr içerir

KULLANIM YERİ /ENDİKASYONLARI

sığır at koyun keçi tavuk hindi ve ördeklerde neomisine duyarlı bakterilerden kaynaklanan enteritislerin tedavisinde kullanılır.

KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU

suda kolayca eriyebildiğinden tavsiye edilen dozlarda içme suyuna katılarak kullanılır veteriner hekim başka şekilde tavsiye etmediği takdirde günlük doz: 10 mg neomisn /kg canlı ağırlık olup buna göre 5gr diastop oral çözelti tozu /50kg canlı ağırlık olacak şekilde kullanılır günlük  dozun ikiye bölünerek verilmesi tavsiye edilir.

hayvan türü günlük diastop oral çözelti tozu miktarı

kuzu – oğlak  (10kg) 1gr

buzağı – tay  (50kg) 5gr

dana – düve (100kg) 10gr

sığır – at        (200kg) 20gr

koyun – keçi (20gr) 2gr

tavuk – ördek – hindi: tavuk ördek hindilerde günlük her 50 kg canlı ağırlık için 5gram diastop oral çözelti tozu içme suyuna karıştırılarak verilir .uygulamadan 2-3 saat önce hayvanların susuz bırakılması önerilir ilaçlı su her gün taze olarak hazırlanmalıdır.Tüm türlerde tedaviye 3-5 gün süre ile devam edilir.Klinik belirtilerin iyileşme durumuna göre tedaviye 3-5 gün süreyle devam edilir.