Muhabbet kuşlarından kaç yaşına kadar yavru alınabilir

myucmak45

Yeni Üyemiz
Katılım
31 Tem 2011
Mesajlar
14
Konum
manisa
Adı
caner
Soyadı
uçmak
Fatih Çevik' Alıntı:
bileziksiz yerli kuş bakacaksanız eğer kimseye güvenmeyin. vay babam vay abim kanmayın. gidin 4-5 aylık ya da 6-7 aylık kuşlar alın 3-4 ay bekleyin.
1-kimse verimli kuşunu sana vermez (verimden kasıt az yavruysa problem değil, ama yumurtlama yavru bakma defterini kapatmaksa bi düşünün)
2-yaşlı kuşlar yeni ortama yavrulardan daha zor alışır, daha dayanıksız olabilir, zaiyat artar.
3-yaşlı kuştan 2 ay beklersin 1 ağız yavru alırsın,  yıpranır dinlendirmek gerekir, genç te ise 4-5 ay beklersin ama 2 ağız da bir dinlendirirsin daha verimli olur.
BU  KONUYU  İNCELERKEN  AKLIMA  YENİ SORU  GELDİ  BENİM  YENİ  ALDIĞIM  BİR  ÇİFTİM VAR  YUVALIK  TAKMAYA  4.5  AY  VAR.


--- KUŞLARIN ÜRETİME GİRMESİ İÇİN  DEDİĞİM GİBİ  4.5  AYI VAR BEN KUŞLARI  KAFESTE  TEMİZLİĞİNİ VE  BAKIMINI YAPIP  BEKLEYİMMİ  YADA  EVİN  İÇİN DE  SALAYIMMI .EVDE BAKTIĞIM İÇN BİRAZ  ALIŞTIRMAK İSTİYORUM.




 

keta

Uzman Üyemiz
Katılım
28 Ağu 2010
Mesajlar
903
Konum
KONYA EREĞLİ
Adı
NURETTİN
Soyadı
KIR
bir arkadaşımdan aldığım 2007 bilezikli jumbo dişi kuşum.bende iki defa 6 şar yumurtladı ilk parti boş çıktı ikinci partide dolu vardı erkeği öldü.yumurtalarını başaksının altına koydum.Maşallahı var iskeleti çok sağlam bir kuş.
 

troy_legend

Üyemiz
Katılım
23 Tem 2010
Mesajlar
46
Konum
izmir
Adı
emrah
Soyadı
kahraman
erkek kuşta yaş pek sıkıntı olmuyor bende 7 yasinda bir kac erkek kus var genc disilerle eslestirdigim yumurtaların yuzde 90'ı dolu oluyor ama dişi kuşta sıkıntı oluyor iyi bakılmazsa 4yasından sonra boş yumurtalar çoğalıyor bu insanoğlundada aynı erkekler 65 yaşında bile olsa üremede sıkıntı olmuyor ama bayanlar 35 den sonra üreme duruyor :)
 

ADIGE_

Üyemiz
Katılım
22 Eki 2011
Mesajlar
78
Konum
konya
Fatih AY' Alıntı:
selahattin bey sizin söyledikleriniz bazı para gözler için geçerli değil ......
keşke hayvanlara fazla yüklenmeden onların doğasına bıraksak o zaman her şey yoluna girer....