MUhabbet Kuşlarını Ayırmalımıyım?

bardobaser

Üyemiz
Adı
baran
Soyadı
bayram
Benim bir çift muhabbet kuşum var.Bunlar yumurtladı ve ev ortamından dolayı yumurtalar pişti.Ben kuşları güzelcene dinlendirdim.Bir araya koydum:İyice birbirlerine tam alıştılar derken kuşlar tüye girdi.Fakat kuşlar 1 ay öncede tüye girmişti.Kuş yeni yeni yuvaya giriyordu.Yuvayı çıkardım.Dişi kuşun burnu kahverengi kızışmış olduğu belli.Ve bu arada dişi kuş yemleri bilerek döküyor gagasıyla sertçe eşeliyor sizce ne yapmalıyım şimdiden teşekkürler.saygılar...

samet hocaoglu

Uzman Üyemiz
Adı
samet
Soyadı
hocaoglu
1-eğer kuşlar tüye girdiyse erkekte kızışmış dönemdeyse dişiyi huzursuz edicek çiftleşmek için dişide bu sefer erkeği hırpalaya bilir bence ayır 
2-dişi yem seçiyor sürekli aynı yemimi kullanıyorsun yoksa yem değiştiryomusun

samet hocaoglu

Uzman Üyemiz
Adı
samet
Soyadı
hocaoglu
bazen kuşlarda olabiliyor yem seçme zamanla geçer ama önemli olan dişi tüy dökümündeyse stres yapıp erkele kavga ediyorsa erkeğe zarar verebilir gözlemne ilk önce didişme varmı diye varsa ayır

hilmi2323

Takipçi Üyemiz
Adı
hilmi
Soyadı
kuru
gözlemleyin derim. benim dişininde ceresi koyu kahve hatta siyaha yakın fakat oda tüye girdi kanat tüylerine kadar değiştiriyor erkekle arası iyi o yüzden ayırmadım sizde gözlemleyip ona göre kararınızı verin.

bardobaser

Üyemiz
Adı
baran
Soyadı
bayram
Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Kavga ettiklerini görmedim.Benim korkum tüydeyken yumurtlaması.böyle bir şey olursa ölebilir mi?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Bir sürü yanlış yapmışsınız bence.
1. Neden yuvayı çıkarıyorsunuz? Hayvan tüye girdi diye yuvayı çıkarırsak o zaman hayvan bir daha o yuvaya alışacak da yumurlayacak. Hiç ellememeniz daha iyi olur ve yuvayı tekrar takmanızı öneririm.
2. Hayvan tüyde olduğu için yem dökmesi strese girmesi normaldir. Kuşlar tüydeyken acı çekerler. Siz bırakın tabandaki yemleri yesin. Döktüğünü israf etmemiş olursunuz.

bardobaser

Üyemiz
Adı
baran
Soyadı
bayram
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Ben tüydeyken yumurtlayıp ölmesinden korktum

bardobaser

Üyemiz
Adı
baran
Soyadı
bayram
Bana kuşun tüydeyken yumurtlarsa öldüğünü söylediler.Hatta bir arkadaşın başına gelmiş.Kuş ölüyormuş.Bu arada kuş Suluğa kakasını yapı yor neden böyle yapıyor sizce

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Suluğa kakasını yapması yanlışlıkla olur. Siz yuvayı takın bakımlarını yapın. Kuş tüydeyken yumurtlarken ölmez zaten tüydeyken yumurtlamaz.