Muhabbet Kuşlarının Farklı Türden Kuşlarla Çiftleşmesi

emula85

Üyemiz
Adı
Emin
Soyadı
Bey
Arkadaşlar,

Muhabbet kuşları farklı türden(sevda papağanı, cennet papağanı, yada diğer türler) kuşlarla çiftleşir mi? çiftleşirse yavru almak mümkün olabilir mi?

Yani At ve Eşek gibi türlerde olduğu gibi çiftleşmeleri mümkün mü?

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
hayır muhabbet kuşları farklı bir cins kuşla çiftleşmezler muhabbet kuşları eş tutarlar farklı bir cinsle eş tutma gibi bir durum olamaz

fatesan

Uzman Üyemiz
Adı
….
Soyadı
…..
Halil İbrahim ÇABUK' Alıntı:
hayır muhabbet kuşları farklı bir cins kuşla çiftleşmezler muhabbet kuşları eş tutarlar farklı bir cinsle eş tutma gibi bir durum olamaz
çok kesin kanılara varmamak bunun bilimsel doğrulamasını yapmadan kesin cevaplar vermemekte fayda var.

kanarya dişisi bir çok doğa kuşuyla eşleşerek yavru veriyor.
yine finchlerde bir çok melezleme yapılmış ve alınmış yavrular var.
bununla beraber yine bu forumda izlediğim bir videoda erkek bir muhabbet kuşu dişi bir sultan papağının üstüne çıkarak çiftleşmeye çalışıyordu. bu faaliyetin olabilmesi için erkekte de dişide de bu yönde bir kabulün olması gerekiyor ki, bir çift muhabbet kuşunda dişi hazır olmadıkça erkek çatlasa da buna izin vermez.

dediğim gibi illa ki bu tip hybrid çalışmaları yapılıyordur ama bunun biyolojik olarak bilimsel çalışmaları da yapılıyordur.

yurdum insanında koyuna eşeğe bile meyleden oluyor sonuçta hayvanlarda da eşleşme olabilir ama biyolojik olarak döl tutup tutmaması araştırılmalı.
aynı familyadan gelen cinslerde bu denemeler yapılıyordur illaki. bir de şu var bu tip hyrid (melezleme) çalışmalarından çıkan yavrular kısır oluyor. kanaryada ötüm için yapılıyor ama muhabbete ne için yapacaksın bunu. devamı olmayacak değişik bir ırk.

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
arkadaşımız  muhabbet kuşu üretiminden ziyade  kafa karıştırıcı yöntem arıyor bizler muhabbetleri çiftleştirip üretemiyoruz birde muhabbeti sevda papağanıyla  vb..eşleştireceğiz akıl mantık alırmı bilmem ama zaten farklı bir üretim düşünüyorsanız HAMSTER besleyin......

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
Ayhan YILDIRIM' Alıntı:
arkadaşımız  muhabbet kuşu üretiminden ziyade  kafa karıştırıcı yöntem arıyor bizler muhabbetleri çiftleştirip üretemiyoruz birde muhabbeti sevda papağanıyla  vb..eşleştireceğiz akıl mantık alırmı bilmem ama zaten farklı bir üretim düşünüyorsanız HAMSTER besleyin......
benim içimden geçen sözlere tercüman olmuşsunuz, biz muhabbeti bile çiftleştirmek için çekmedigimiz eziyet kalmıyor kaldıki başka türle  rotfl

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Bence aşırı gereksiz bir konu. Konuşulmaya değdiğini bile düşünmüyorum.

kaplan4313

Yeni Üyemiz
Adı
kamil
Soyadı
kaplan
Arkadaşlar çok kesin kanıya varmayın lütfen. Çok da güzel çift tutarsa çiftleşiyorlar ancak yavru almak söz konusu değil. En azından kendi kuşlarım da bu şekilde durum. Muhabbet kuşu ve cennet papağanım var. Çiftleşme videosu linkini veriyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=VM7kvqOhfYU

Alaca0233

Yeni Üyemiz
Adı
Sedat
Soyadı
Alaca
Valla benim muhabbet cennetle çifleşti yumurtalarıda var 15 günün üstündedir cennet kuluçkada ama yavru alırmıyım bilmiyorum