muhabbet kuşlarının okaliptüs ağacının yanında evrim geçirdiğini biliyormuydunu

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ

Okaliptüsler muhabbet kuşunun hayatında özel bir yere sahip

Yabani muhabbet kuşları, okaliptüs ağacının yanında evrim geçirdi ve bir milyon yıl boyunca ağaç ve yaprakları ile samimi bir bağ geliştirmiştir. kafesteki muhabbet kuşu canlandırmak. için okaliptus dalları konabilir onlar bu dal ve yapraklarının kabuğunu kemirir  ve ıslak yaprakları ile banyo yapabilirler " Yapraklarından elde edilen okaliptüs yağı, bağışıklık sistemini güçlendiren ve hastalıklara karşı güçlü bir doğal direnç kaynağıdır

sterlin54

Takipçi Üyemiz
Adı
erdem
Soyadı
sungur
araştırmacı yazarlar gibisin yeminle abi güzel bir paylaşım da bu ağaç türkiyede mevcutmu peki ilk defa duydum

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
erdem sungur' Alıntı:
araştırmacı yazarlar gibisin yeminle abi güzel bir paylaşım da bu ağaç türkiyede mevcutmu peki ilk defa duydum
türkiyede rafet abiyle okaliptusla tanıştık  evet mevcut sulak alanlara ekiliyor

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Bunu diyen geçirmesinde Allahın yarattıklarını utanmasalar  kuşlarda kendini (update) ediyorlar diyeceklerde unatdıklarından söylemiyorlar herhalde. noksanmı yaratıldı
sümme haşa ve kella Allahı eksiklikden münezzehdir. bunu  kim diyorsa  bendediyorumki o kişi sallıyor... o bir evrim  attı ya tutarsa diyor artık bakacaz  bide hangi evrim sürümü kullanıyorlar merka ettim doğrusu ))))  bence beta sürümü:)

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
Ünal YILMAZ' Alıntı:
Bunu diyen geçirmesinde Allahın yarattıklarını utanmasalar  kuşlarda kendini (update) ediyorlar diyeceklerde unatdıklarından söylemiyorlar herhalde. noksanmı yaratıldı
sümme haşa ve kella Allahı eksiklikden münezzehdir. bunu  kim diyorsa  bendediyorumki o kişi sallıyor... o bir evrim  attı ya tutarsa diyor artık bakacaz  bide hangi evrim sürümü kullanıyorlar merka ettim doğrusu ))))  bence beta sürümü:)
belki evrim dediği evcilleştirme manasında olabilir çeviriden kaynaklanan hatadır

gurhun_ayaz

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Gürhun
Soyadı
Ayaz
Ünal YILMAZ' Alıntı:
Evrim deyince hemen aklınıza inançsız insanların bahsettiği evrim gelmesin. Allah'ın kontrolü altında evrim olamazmı? Hayatta biçok şey değişiyor ve gelişiyor. Bunuda Allah'ın bize sunduklarıyla keşfettikçe gerçekleştiriyoruz.

rommeltr

Takipçi Üyemiz
Adı
ŞİNASİ
Soyadı
KÖSTEKLİ
İstanbulda varmı bu agaç varsa yerini bilen msj atabilirmi bu arada paylaşım için teşekkürler.

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
arkadaş evrim derken  uyum sağlama anlamında söylemiş bizim kuşlar avustralyada okalüptüslerde yuvalanıyor o ağaca adapte olmuş örneğin galapagos adasında karabataklar uçamıyor çünkü adada onları avlayan yırtıcılar yok yavruyken diğer deniz kuşları ve şahinlere yem oluyolar kanatlar kullanılmadığından işlevini kaybetmiş mekana göre evrimleşmiş bu evrim darvinin çürütülmüş evrim teorisi değil