mustafa545454
Yeni Üyemiz
Muhabbet kuşunu bi tanıdığımdan iyi ilgilenmediği için aldım. Durum öyleki ses çıkarıyor diye soğuk odada tutuşuyormuş. Dayanamadık hayvana ve bizim erkek kuşumuza arkadaş olur diye aldım ilk gün bir farklılık göremedik iki kuş anlaştı yan yanaydılar. Fakat ertesi gün muhabbet kuşunun ayaklarinin sis ve mantar olduğunu fark ettim pet shoptan mantar kremi ve marisol isadur verdi. Aldım kullandık tabi hafif ishal vardı kuşta yeşil kısım kurumuyordu ve etrafında yoğun sıvı vardi. Aldığım kremin sürülmesi zor olduğundan birde veteriner hekime görürdüm travacort kullanmamı söyledi. 1 gün kullandık ve ishal çok yoğunlaştı sulu gelmeye başladı. 2. Gün tamamen sulu geliyordu tabu maxisol den 2 damla tamlatirken kestik damlatmayi ve elma sürmesine dondun. Ekmek getirdik patates falan ise yaramadı. Tabi bizim erkek kuşumuza da geçti fakat kuşun ilk hali gibi yari sıvı yari kati yapıyor. Bizim erkek kuş uçuyor fakat diğer dişi kuş uçamıyor halsizlikten muhtemelen. Dişi kuş gidip gelip şu uçuyor. 120 cc sulugu 1 günde bitiriyor neredeyse. Bu gün tekrar görürdüm veterinere bu sefer ikisinide götürdük. Veteriner baktı kendilerine ve ishal dedi ve neo-tm vet isimli antibiyotiği ve aminosol vitamin ilacını verdi. Bu atada travacort kullandıktan sonra ayağındaki şişlik kısmen azaldı. Yada ishalden sonra da azalmış olabilir. Bizde kuş stres yapmasın diye ayaktaki mantar tedavisini erteledik. 3 gündür kuşumuz çok hasta ve su gibi diskiliyor yeşil kısım çok nadir çıkıyor öyleki alta kağıt koyuyoruz ona rağmen gölet haline geliyor kafes ve kağıt 1 günde tamamen ıslanıyor. Acil yardım edin kuşların ikisinide kaybetmek istemiyorum. Neden kaynaklı olabilir bilgi vermenizi rıca ediyorum.
Ekli dosyalar
-
116.4 KB Görüntüleme: 492
-
62.4 KB Görüntüleme: 505