MUHABBET KUŞU BULDUĞU ORTAMIN SICAK OLMASI YADA ISITICI BULUNMASI ŞARTMI

tahir.özsoy

Uzman Üyemiz
Adı
TAHİR
Soyadı
ÖZSOY
ark muhabbet kuşları sıcak ortamda yakınında etrafında ısıtıcı olması şartımı... güvercinlerde soğukta duruyor doğada bir çok kuş dışarıda kapalı bir alanda box kafesin için olduğu sürece gerekirse üzerine bir şey kapatılarak korunması yeterli olmazmı???

emreediz

Takipçi Üyemiz
Adı
emre
Soyadı
ediz
selamlar üstadlarımız daha iyi bilirler ama okuduğum bilgilere göre muhabbet kuşları hem yapısı hemde sağlıklı üremesi için belirli bir sıcaklık ve neme ihtiyaç duyuyorlar.Selahattin Güçlü abimizin vidyolarını izlemeni tavsiye ederim aydınlatıcı bilgiler var .

tahir.özsoy

Uzman Üyemiz
Adı
TAHİR
Soyadı
ÖZSOY
Emre EDİZ' Alıntı:
selamlar üstadlarımız daha iyi bilirler ama okuduğum bilgilere göre muhabbet kuşları hem yapısı hemde sağlıklı üremesi için belirli bir sıcaklık ve neme ihtiyaç duyuyorlar.Selahattin Güçlü abimizin vidyolarını izlemeni tavsiye ederim aydınlatıcı bilgiler var .
NERDEN BULABILIRIM VİDEOLARI

tahir.özsoy

Uzman Üyemiz
Adı
TAHİR
Soyadı
ÖZSOY
YOK BEN HATAY/ERZİNDE YAŞIYORUM BURASI OKADAR SOĞUK DEĞİL  - DERECELERİ GÖREMESSINIZ BURDA

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Üretim yapacaksanız 14 15 derece üzeri üretim yoksa - lere düşmüyorsa sorun olmaz rüzgar ceryan olmasın yeter

tahir.özsoy

Uzman Üyemiz
Adı
TAHİR
Soyadı
ÖZSOY
Sezgin ANIL' Alıntı:
Üretim yapacaksanız 14 15 derece üzeri üretim yoksa - lere düşmüyorsa sorun olmaz rüzgar ceryan olmasın yeter
Sezgin bey bende şuanda bir çift var ama zamanla çoğalacak ama ev içinde olmuyor kuşlar etkileniyor sesten eve gelen giden oluyor kapalı evin damında kullandığımız bir oda var oraya koyacağım sakın sessiz gerekirse üzerini kapatabilirim HATAY/ERZİN  de Yaşıyorum buralarda heryerde narenciye bahçesi var narenciyede soğuk havayı sevmez bilirsiniz... üzerini neyle kapatmam uygun olur sizce

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Kafesin üzerini kapatmayın gün ışığından faydalansın kuşlar yazdığım gibi ceryan rüzgar olmasın yeter

ozgurdemirbas

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Demirbaş
Muhitimde ufak çaplı bir dükkanda üretim yapan subay emeklisi bir abim var sık sık ziyaret ederim gittiğimde ısınayım diye sürekli kahve yapar sağolsun. ısı 8 ile 12 derece arasında gidip geliyor. Isıtıcı kullanmıyor takır takırda yavru alıyor. Isı muhabbet kuşu için bilimsel olarak önemli birşey tabi temizlikte öyle, bir üreticiyi ziyaret etmiştim kafesin altında rahat 5 cm pislik, yuvalık zaten ümraniye çöplüğü ama 30 kafesinin 5 tanesinde ya yumurta yada yavru yoktu. salmasında 80'e yakın kendi yavrusu damızlık için erişkinliği bekliyordu.  Hem mantıken hemde doğaları gereği soğukta çiftleşmezler hatta belli biryerden sonra ölürler ancak böyle durumlarda var. He şunuda düşünmek lazım, bir batımda 20 kafesten 40 yavru alıyorsa sıcakken belki 100 yavru alır orası tartışılır ki merak edip sordum yaz kış fark etmiyor cevabını altım.. Yani faktörleri iyi yapmak sizin elinizde mevcut faktörlerle yaşamakta onların elinde.  Artık yorum sizin.

trej

Uzman Üyemiz
Adı
haydar
Soyadı
karaçal
arkadaşlar ben tavan arasında üretim yapıyorum 12 takım kuşumdan 6 sının altı dolu soba falan yakmıyorum dışarısı neyse içeriside ısı olarak aynı ben şuna inanıyorum kuşlarınızı nasıl alıştırırsanız ortama göre ayak uyduruyorlar şu anda inanmayacaksınız belki bayo bile verdim arkadaşlar MAŞALLAH KUŞLARIMA SİZDE MAŞALLAHINIZI ESİRGEMEYİN

BENİM ZİYARETİME GELEN ARKADAŞLAR HEPSİ NASIL ÜRETİM YAPTIĞIMI GÖRDÜ BOL ÜRETİMLER

tahir.özsoy

Uzman Üyemiz
Adı
TAHİR
Soyadı
ÖZSOY
Bende kuşlarımı bir üreticiden aldım apartmanda balkonda besliyor boxların içinde çok güzelde kuşları var

babaçi

Takipçi Üyemiz
Adı
Coşkun
Soyadı
TIKIZ
Haydar KARAÇAL' Alıntı:
arkadaşlar ben tavan arasında üretim yapıyorum 12 takım kuşumdan 6 sının altı dolu soba falan yakmıyorum dışarısı neyse içeriside ısı olarak aynı ben şuna inanıyorum kuşlarınızı nasıl alıştırırsanız ortama göre ayak uyduruyorlar şu anda inanmayacaksınız belki bayo bile verdim arkadaşlar MAŞALLAH KUŞLARIMA SİZDE MAŞALLAHINIZI ESİRGEMEYİN

BENİM ZİYARETİME GELEN ARKADAŞLAR HEPSİ NASIL ÜRETİM YAPTIĞIMI GÖRDÜ BOL ÜRETİMLER
Genel kanaat bu şekilde nasıl alıştırırsanız öyle gider.seneye bende hiç soba yakmayı düşünmüyorum

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
ISI BENCE ÖNEMLİ BENDE SICAKLIK 18 DEN AŞAĞIYA DÜŞMÜYOR FAKAT  ARALIK OCAK AYLARINDA SAĞLIKLI YAVRU TEK TÜK DÜŞÜYOR

akifsagay

Takipçi Üyemiz
Adı
Akif
Soyadı
SAĞAY
Bende ısıtıcı kullanmak isteyip imkanlarım dahilinde kullanamayanlardanım oda sıcaklığı 8 den aşağıya inmiyor.  Kuşlarda üremede bir problem olmuyor fakat verim kesinlikle düşüyor . Alıştırmak konusunda bişey diyemem belki kışın aldığım yavrularım seneye bu zamanlarda daha verimli olabilir.Benim düşüncem imkan varsa yaşam kalitesini arttırmakta fayda var.

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
ARKADAŞ YAZMIŞ 12 TK 6 SI DOLU BU NASIL BİR ÜRETİM YAVRU ÇIKTIĞINDA BİZ O DERECELERİ ÇOK GÖRDÜK ÇIPLAK YAVRUYU DİŞİ BIRAKIP ÇIKINCA NE YAPACAKSIN  CİVCİVLERE NEDEN ISI VERİYORLAR BU ŞEKİLDE YAZARAK İNSANLARI YANILTMAYALIM BUNLAR SİBİRYA KUŞU DEĞİL YİNELİYORUM KARİZMAYI ÇİZDİRMEYELİM BU KUŞ YEM YİYİYOR ENERJİYE DÖNÜŞÜYOR VE ISINMAK İÇİN ISI VERİLMEDİĞİNDE ENERJİSİNİN NE KADARINI ISINMAYA VERİYOR GERİYE KALANLA YUM MI YAPACAK YAVRUMU BAPACAK HAYATINIMI İDAME ETTİRECEK BİR DÜŞÜNÜN KENDİNİZ KARAR VERİN İNSAN KOŞARKENMİ YÜRÜRKENMİ ÇOK YAKAR ÜRETİMDE KUŞ KOŞAR SLM

tipo2727

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akkurt
HELAL KEMAL BABA DÖKTÜRMÜŞSÜN.
YORUMLARINI İLGİYLE TAKİP EDİYORUM BENZETMELERİNE HAYRANIM.
RAST GELE..

ahmetondul

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
öndül
Kümes sıcaklığı 20  dereceydi  aralık ayında 570 tl fatura geldi yavaş yavaş dereceyi 15 düşürdüm sabitledim ocak ayında 400 tl geldi sultanları satışa cıkardım fatura 1000 lirada gelse hayvanlara eziyet etmeye gerek yok gerekirse damızlıkları yarısını satarım ama üretimhanenin derecesini 15 altına düşürmem.Saygılar.