MUHABBET KUŞU BULDUĞU ORTAMIN SICAK OLMASI YADA ISITICI BULUNMASI ŞARTMI

erensoyturk

Takipçi Üyemiz
Adı
EREN
Soyadı
SOYTURK
bende balkonda uretım yapıyorum,bu yıl balkonu pimapen yani çift cam yaptırdım en soguk havada 1 2 derecede hıcbırsey yanmasa 10 derecenın altına dusmuyor bende petek var tum gun yanıyor 17 18 arası sabıtledım bu sekılde verım alıyorum gecen yıl alumınyum camlı idi balkonum ne yaparsan yap olmuyor durmadan tuye gırıyordu kuslar

diyecegım ısıtmak onemlıdır doğru, fakat yalıtım daha onemlıdır.

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
Eren SOYTÜRK' Alıntı:
bende balkonda uretım yapıyorum,bu yıl balkonu pimapen yani çift cam yaptırdım en soguk havada 1 2 derecede hıcbırsey yanmasa 10 derecenın altına dusmuyor bende petek var tum gun yanıyor 17 18 arası sabıtledım bu sekılde verım alıyorum gecen yıl alumınyum camlı idi balkonum ne yaparsan yap olmuyor durmadan tuye gırıyordu kuslar

diyecegım ısıtmak onemlıdır doğru, fakat yalıtım daha onemlıdır.
  evil_idea

trej

Uzman Üyemiz
Adı
haydar
Soyadı
karaçal
Kemal AKBULUT' Alıntı:
ARKADAŞ YAZMIŞ 12 TK 6 SI DOLU BU NASIL BİR ÜRETİM YAVRU ÇIKTIĞINDA BİZ O DERECELERİ ÇOK GÖRDÜK ÇIPLAK YAVRUYU DİŞİ BIRAKIP ÇIKINCA NE YAPACAKSIN  CİVCİVLERE NEDEN ISI VERİYORLAR BU ŞEKİLDE YAZARAK İNSANLARI YANILTMAYALIM BUNLAR SİBİRYA KUŞU DEĞİL YİNELİYORUM KARİZMAYI ÇİZDİRMEYELİM BU KUŞ YEM YİYİYOR ENERJİYE DÖNÜŞÜYOR VE ISINMAK İÇİN ISI VERİLMEDİĞİNDE ENERJİSİNİN NE KADARINI ISINMAYA VERİYOR GERİYE KALANLA YUM MI YAPACAK YAVRUMU BAPACAK HAYATINIMI İDAME ETTİRECEK BİR DÜŞÜNÜN KENDİNİZ KARAR VERİN İNSAN KOŞARKENMİ YÜRÜRKENMİ ÇOK YAKAR ÜRETİMDE KUŞ KOŞAR SLM
[/quo

KEMAL BEY SİZİNLE POLEMİĞE GİRMEYECEĞİM BEN BÖYLE ÜRETİM YAPIYORUM GAYETTE MEMNUNUM KUŞLARIMIDA KEYFİ YERİNDE GELİN SİZDE GÖRÜN İSTİYORSANIZ  EVET BUNLAR SİBİRYA KUŞU DEĞİL SİZ KUŞLARINIZI AVUSTURALYADANMI GETİRTTİNİZ

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Kuşlarımız Türkiyede üretildiği için ister istemez metabolizmaları Türkiyenin dengesiz hava şartlarına alışıyor yani bu kuşların ana kökeni sıcak ülkeler olabilir ama ilk ataları için geçerli bu bizler kimbilir kaçıncı kuşağını üretiyoruz oyüzden  10-12 derecelere dayanıyorlar yoksa halen kökenine bağlı kalsalardı 10 dereceyi gördünmü ortam biz kuşları tavalarda ölü vaziyette görürdük ..Haydar abinin dediği doğru üretimhanesini ziyaret ettim gerçekten ben orda bir süre sonra üşümeye başladım ama kuşlar gayet sakin ve mutluydu yalnız  herkesin alıştırmıilığı görüşü  farklıdır ben yinede ısıyı 20 derece ortalamalarda tutmayı bir amaç bildim üretimhanemde soba yakıyorum su ısıtarak dengeyi korumaya çalışıyorum kuşlarım tüye bile girmedi onların yazı değişmedi üretim devam  aynen bazı arkadaşların dediği gibi arkadaşlar kuşlar 10 derecelere kadar dayanıyor ama verim düşüyor o düşük sıcaklıkta  eğer kuş bir kenarda kabarıp sadece ısınmak için çaba sarfediyorsa buda eziyet olur kanısındayım üretimhanemi evden dükkana taşıdım ve ilk başlarda soba yakmadım ufo yaktım haliyle gece ufoyu yakmadığımdan soğuk oldu gece ve sabah bir yavruyu yuvada soğuktan ölü görünce apar topa r  sobayı kurdum  herzaman derim  üretim sistemi herkeste farklıdır bunu tartışmak yanlıştır ...  temizlik apayrı konu üretimhanedeki kuşlar sıcakta soğukta olsa temizlik şart pis bir ortama kimse göz yumamaz o ayrı konudur ...!!

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
odunlu soba kullanmıyorum sakıncalı ben kömür sobası kullanıyorum ve günde bir kere yakıp gece sönmeye bırakıyorum..

odun sobası tehlikeli olur koruması yok bir kıvılcımla yangın çıkabilir...! 

tahir.özsoy

Uzman Üyemiz
Adı
TAHİR
Soyadı
ÖZSOY
Cihan AYTAN' Alıntı:
odunlu soba kullanmıyorum sakıncalı ben kömür sobası kullanıyorum ve günde bir kere yakıp gece sönmeye bırakıyorum..

odun sobası tehlikeli olur koruması yok bir kıvılcımla yangın çıkabilir...!
AYNI SOBADAN BAHSEDIYRUZ SADECE ODUN YERINE KÖMUR TERCIH EDIYORSUNUZ SİZ

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
Haydar KARAÇAL' Alıntı:
arkadaşlar ben tavan arasında üretim yapıyorum 12 takım kuşumdan 6 sının altı dolu soba falan yakmıyorum dışarısı neyse içeriside ısı olarak aynı ben şuna inanıyorum kuşlarınızı nasıl alıştırırsanız ortama göre ayak uyduruyorlar şu anda inanmayacaksınız belki bayo bile verdim arkadaşlar MAŞALLAH KUŞLARIMA SİZDE MAŞALLAHINIZI ESİRGEMEYİN
Haydar Bey e tamamen katılıyorum birçok konuda yazdım halende yazıyorum ben 2 yıldır üretim yapıyorum ısı konusuna baya bi kilitlenmiştim sonrasında Selahattin Abi açmış olduğum konuya yorum yaptıktan sonra ısıtma olayı kafamdan silindi şöyle yazmıştı Hiç Isıtmaya Lüzum Yok Tam Tersi Önümüzdeki Yazın Nasıl Soğutacağını Düşün bu söz ün doğruluğuna imza atarım kuşlara baktığım yer 10-12 derece arası ve kuşlarımda bende cıvılcıvılız  :D bence kuşu neye alıştırırsan o yönde ilerliyor.

not: kışın aldığım yavruyu yazın o sıcaklarda alamadım  confusedtw

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
KARAÇAL KARDEŞ BEN KİMSEYLE POLİMİĞE GİRMEM BENİM DOĞRULARIMLA SENİN DOĞRULARINI AÇIĞA ÇIKARMAK ADINA YAZIYORUM KİMSEDE AKSİNİ ISPAT ETMEYE ÇALIŞMASIN BEN KÜMESİ 15 20 ARASI YAPTIMMI TAKIMLARIN HEPSİ DOLU BOŞ YOK ALLAHA ÇOK ŞÜKÜR YANYANA KOYDUĞUM TEL KAFESLERDEN ERKEKLER BİRBİRİNE BİNECEK TÜNEKTE BEKLEMEK YOK BEN KUŞLARI AVUSTURALYADAN GETİRMEDİM O KADAR GÜCÜM OLSA BU İŞİ YAPMAM BU BENİM İŞİM HOBİM DEĞİL HOBİCİLER ISI IŞIK RADYO BANYO VS BİZİM UĞRAŞTIĞIMIZ İŞLERLE UĞRAŞAMAZLAR ÇÜNKİ BEN KÜMESTE KAHVEMİ YEMEĞİMİ VE UYKUMU UYUYABİLİYOR BİR YUM FAZLA YAPSINLAR DİYE GÖZLERİNE BAKIYORUM BU SİTEDE EN DOĞRUSU TARTIŞILMAZ VE BENİM YAOTIĞIM ISI OLAYIDA EN DOĞRUSU BEN BİR TANE KİMYASAL VİTAMİN VS BİT PİRE İLACIDA BİLMEM ADLARINIDA BİLMEM BU KUŞLAR ALIŞSAYDI DOĞADA BİZİM SERÇELERİ GEÇERDİ DAORU VEYA YANLIŞ BENİM HAYAT FELSEFEM YA BU DEVEYİ GÜDECEKSİN YADA BU DEVEDEN İNECEKSİNDİR İSTİSNALAR KAİDEYİ ASLA BOZMAZ AKSİNİ ISPAT EDENE HELAL OLSUN HERKESE SELAMLAR HAKKINIZI HELAL ADİN

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
Kemal AKBULUT' Alıntı:
KARAÇAL KARDEŞ BEN KİMSEYLE POLİMİĞE GİRMEM BENİM DOĞRULARIMLA SENİN DOĞRULARINI AÇIĞA ÇIKARMAK ADINA YAZIYORUM KİMSEDE AKSİNİ ISPAT ETMEYE ÇALIŞMASIN BEN KÜMESİ 15 20 ARASI YAPTIMMI TAKIMLARIN HEPSİ DOLU BOŞ YOK ALLAHA ÇOK ŞÜKÜR YANYANA KOYDUĞUM TEL KAFESLERDEN ERKEKLER BİRBİRİNE BİNECEK TÜNEKTE BEKLEMEK YOK BEN KUŞLARI AVUSTURALYADAN GETİRMEDİM O KADAR GÜCÜM OLSA BU İŞİ YAPMAM BU BENİM İŞİM HOBİM DEĞİL HOBİCİLER ISI IŞIK RADYO BANYO VS BİZİM UĞRAŞTIĞIMIZ İŞLERLE UĞRAŞAMAZLAR ÇÜNKİ BEN KÜMESTE KAHVEMİ YEMEĞİMİ VE UYKUMU UYUYABİLİYOR BİR YUM FAZLA YAPSINLAR DİYE GÖZLERİNE BAKIYORUM BU SİTEDE EN DOĞRUSU TARTIŞILMAZ VE BENİM YAOTIĞIM ISI OLAYIDA EN DOĞRUSU BEN BİR TANE KİMYASAL VİTAMİN VS BİT PİRE İLACIDA BİLMEM ADLARINIDA BİLMEM BU KUŞLAR ALIŞSAYDI DOĞADA BİZİM SERÇELERİ GEÇERDİ DAORU VEYA YANLIŞ BENİM HAYAT FELSEFEM YA BU DEVEYİ GÜDECEKSİN YADA BU DEVEDEN İNECEKSİNDİR İSTİSNALAR KAİDEYİ ASLA BOZMAZ AKSİNİ ISPAT EDENE HELAL OLSUN HERKESE SELAMLAR HAKKINIZI HELAL ADİN
  evil_idea evil_idea evil_idea Kemal abi bende gidip kümese baktım şu an 20 derece .Benim kuşlar Avusturulyadan ithal anca  kurtarıyo.

LordX

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet Sami
Soyadı
Baş
Yani kısa sözün özü yazılan yorumlardan çıkan sonuç şu:
1- 15 derecenin altındaki sıcaklıklardada yavru alınabilir. Yavru verimi genel olarak düşer.
2- Sıcaklık 15-20 derece arasında olunca yavru verimi 1. şıkka göre daha fazla olur.

Herkese saygılar bol ve hayırlı üretimler.

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
Ben pek üretimden anlamam benim kümeste sıcaklık 11 derece bende fevkalede yavru alıyorum hatta birtanedaha fazla yumurta alayım diye kuşların gözlerinin içine  bakmıyorum çünkü kaydıracak çift bulamaıyorum hepsi yerli sibirydan falanda gelme değil. Herkesin bir doğrusu vardır bir tecrübesi vardır. Burası bir form sitesi paylaşım sitesi herkes tecrübesini paylaşıyor ispat etme diye bir zorunluğu yok .Gereken tüm profesyonel ama katkıları dezenkete ilaçları kullanıyorum evet istisnalar kaideyi bozmaz kimsenin kimsede kimseyi  diyardan kovamaz .Ahmet kardeşim sizin aldığınız damızlıklarınız kış yavrusu ve soğuk yerin kuşu ise tüyünü soğuk ortama göre değiştirmişse 10 derece ve 10 derecnin altında yavru alırsınız eğer avusturalyadan itahalse  anca kurtarır 20 dereceden ısınız aşağı düşerse yavrularınız ölür dişi bakmaz yumurtadaysa kalkar benim kuşlar gibi sibirya kuşu ise 11 derecedede yavru alırsınız.form yazışma kurallarına uyalım büyük harf kullanmayalım

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
Hilmi bey konu sizin neyi ne kadar bildiginiz degil.Bizler beslemekte oldugumuz canlıların ihtiyaçlarını ne kadar karşılayabilimeliyiz.Bu hayvanların dogal şartları belli.Hangi kıtadan dünyaya yayıldıklarıda belli.Sizin kuşlar sibirya üzerinden gelirken dogal mutasyonada ugramış olabilir...Benim bu konudaki fikrim sadece şudur,Bizler vebalini üzerimize aldıgımız agzı dili olmayan bu kuşlara kendi dogal habitatlarına en yakın ortamı saglamak zorundayız.Son zamanlarda yazılan fikirler şöyle kuşların güneş görmesine gerek yok,kümesi kışın ısıtmaya gerek yok,yuvalıgın büyük olmasına gerek yok,kafeslerin büyük olmasına gerek yok, bende tam tersini düşünüyorum, kuşların güneş ışıgını görmesi gerek,kümesin kışın ısıtılması gerek,yuvalıkların ve kafesin mümkün oldugunca büyük olması gerek ve bunlar gibi pek çok şey gereklidir.her kümesin kendi dogruları vardır elbette siz burada bu hayvanların ihtiyaçlarını dogru olarak belirtinde kendi kümesinizde isterseniz kuşları buzdolabında yetiştirin ona kimse karışamaz.Sizin üreticiliginize hiçbir lafım yok olamazda.Bizler bu forumlardan bilgi alan arkadaşlara işin dogrularını söylemek zorundayız.Yurt dışı üretiler bölümündeki hayranlıkla izledigimiz kümeslere bir bakın o kalorifer petekleri orda ne için duruyor acaba ,dekormu sizce.Özellikle yeni başlayanlar bu gereklilikleri bilsinki kuşlarının bir canlı oldugunu onlarında ihtiyaçlarının oldugunu bu işlerin o kadar basit olmadıgını bilerek bu hayvanları alsınlar.Besledigimiz ve sorumlulugunu üzerimize aldıgımız her canlının bir vebali vardır ve günü geldiginde bu vebal bize sorulacaktır.iyi günler.

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
BU SİTEYE GÜNDÜZ KUŞ SATIPTA GECE SİTEYE KAÇ ZİYARETÇİ ÖNERDİNİZ VEYA DOĞRUSU BU DİYEREK KENDİ YAPTIKLARINIZI YAZDINIZ VATANDAŞ SİZLERİN YAZDIKLARINI BAZ ALARAK BİZLERİ YALANCI ÇIKARINCA NE OLACAK SONUNA KADAR BU KUŞLAR SİBİRYA KUŞU OLMADIĞINI EĞER ÖYLE OLSAYDI TABİATTAKİ LEYLEKLER DAHİL BÜTÜN KUŞLAR NEDEN GÖÇ EDİYOR MUHABBETLER NEDEN DOĞADA YAŞAMIYOR SERÇELERDEN ÇOK OLMUYOR MADEM KİMSE KİMSEYE ISPAT EDECEK BİRŞEYİ YOKSA KİŞİLERİN ÖRNEKLERİNİ KULLANMAYALIM BEN BU FORMDA HEP BÜYÜK YAZI KULLANACAĞIM ÇÜNKÜ YANLIŞ YAZIYORUM OLMAZSADA OLMAZ BEN GİDERİM BAŞKASI GELİR YAZMAYIVERİİRZ OLUR BİTER HERKESİN KUŞUDA KUMESİDE YAVRUSUDA KENDİNİ BAĞLAR HAKKINIZI HELAL EDİN SLM

sancos

Üyemiz
Web sitesi
www.papaganlar.com
Adı
Serdar
Soyadı
Suskun
Bu konuyu bizde papağan forumlarında çok tartıştık. Benim düşümcem şu şekilde.

İç anadoluda gece- gündüz sıcaklık farkı çok oluyor. 10 hatta 15 dereceleri buluyor.

İzmirde yaşayanlar için aynı sıcaklık değişimlerini konuşalım. 25 derece gündüzken akşam 15 derece düşünce 10 derece oluyor hava. 10 derece muhabbet kuşları için kabul edilebilir bir sıcaklık.
Fakat Ankarada 15 dereceden 0 dereceye düşüyor. İzmirde de 15 derece soğudu hava, Ankarada da...
Fakat Ankaradaki 15 derece ısı farkı kuşlar için ölümcül olacağı kesindir.

Anlatmaya çalıştığım şu. Gece gündüz arasındaki sıcaklık farkı çok olmazsa, yada olan fark alıştıkları sıcaklıkların altına çok düşmezse, kuşlar buna adapte olabilirler ve kayıplar, hatta üretimi negatif yöne çeken faktör bile kalmıyabilir...

Önemli olan en sıcak ve en düşük sıcaklıklar arasındaki farkın çok olmaması ve bu farkın 10 derecelerin altına düşmemesi...

Saygılarımla....

tipo2727

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akkurt
SICAKLIK OLMAZSA OLMAZ KİMSEYİ YANILTMAYALIM.
ÜRETİMİN HAM MADDESİ SIIIICCCCAAAAKKKKLLLLIIIKKKKKK.....

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Herkezin, her kümesin kendine göre dogruları vardır.Senin dogrun  ''A'' dır , benim dogrum ''B'' dir.İşine hangisi gelirse alır kullanırsın, işine gelmezse kullanmazsın...Polamik yaratmaya gerek yok...Herkezin yararlı  kararları uygulaması dileğiyle... ;)

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Muhabbet kuşlarında sağlıklı üretim elde etmek istiyorsanız 18-22 derece sıcaklıklar en ygun aralıklardır