muhabbet kuşu buldum anlayanlar göz atabilir mi?

serhatgklp

Yeni Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
gök
sokaktaydı eve getirdim kötü haldeydi bacaklarının eklem yerleri yok ve gagasıda kötü durumda kırıklar mevcut neden olmuş olabilir açmı kaldıda böyle oldu acaba? çok evcil ele geliyor, birde ayak tabanını kaçıyınca tabanından yeşil şeyler çıkıyor

fotoğraf ekleyeceğim.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
KUSUNUZ DİŞİ....SALDIRIYA UGRAMIS OLABLİR...YAKLASIK 15  20 GÜNLÜK  VİTAMİN MİNERAL TAKSVİYESİNDE BULUNURSANIZ HİÇ BİR SORUNU KALMAZ...BASINIZDAN YUKSEK BİR YEREDE KAFES DURSUN YEM SU EKLEMEK İÇİN SADECE İNDİRİN  COK CABUK TOPLAR KENDİNİ...

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Kuş dişi 6 aylık civarında, gagası kırık ...kabuklu yemleri kırmak için gaga ucunu kullanmak zorunda kalacaktır ve bu canını acıtabilir, bu yüzden kabuğu soyulmuş yem ve yumşak gıdalar vermeye çalışın (yumurta maması gibi). Kesin olarak kafeste kuş kumu bulundurun ve imkanınız varsa kuş kumu içine bir miktar da yumurta kabuğu ilave edin (ufak parçalar hailinde olursa hayvan daha rahat tüketir). Vitamini ilk birkaç hafta eksik etmeyin...B vitamini kompleksi ideal bir seçim olur (Avisol B iş görür)...haftada 4 gün peş-peşe suyuna B vitamini verin (yarım dolu suluğa 5 damla avisol B olabilir). Kuşun hiç bir parmağında tırnak yok, bu nedenle plastik tüneklere tutunmakta zorlanacaktır. En iyisi civarınızdaki ağaç dallarından 1.5 cm kalınlığında kafes içine tutturabileceğiniz uzunlıkta bir dal parçası koyun...bu dala daha rahat basıp tüneyebilir. Ayaklarından yeşil birşeyler dökülüyor demişsiniz...önemli birşey gibi görünmüyor ama siz yine de her iki ayağına birkaç gün boyunca her gün vazelin sürün.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
ayağından dökülen tozlar da muhtemelen üstüne bastığı kakaların ayağında kurumasından dolayı kalan dışkı kalıntılarıdır

berkansenol

Uzman Üyemiz
Adı
berkan
Soyadı
şenol
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Kuş dişi 6 aylık civarında, gagası kırık ...kabuklu yemleri kırmak için gaga ucunu kullanmak zorunda kalacaktır ve bu canını acıtabilir, bu yüzden kabuğu soyulmuş yem ve yumşak gıdalar vermeye çalışın (yumurta maması gibi). Kesin olarak kafeste kuş kumu bulundurun ve imkanınız varsa kuş kumu içine bir miktar da yumurta kabuğu ilave edin (ufak parçalar hailinde olursa hayvan daha rahat tüketir). Vitamini ilk birkaç hafta eksik etmeyin...B vitamini kompleksi ideal bir seçim olur (Avisol B iş görür)...haftada 4 gün peş-peşe suyuna B vitamini verin (yarım dolu suluğa 5 damla avisol B olabilir). Kuşun hiç bir parmağında tırnak yok, bu nedenle plastik tüneklere tutunmakta zorlanacaktır. En iyisi civarınızdaki ağaç dallarından 1.5 cm kalınlığında kafes içine tutturabileceğiniz uzunlıkta bir dal parçası koyun...bu dala daha rahat basıp tüneyebilir. Ayaklarından yeşil birşeyler dökülüyor demişsiniz...önemli birşey gibi görünmüyor ama siz yine de her iki ayağına birkaç gün boyunca her gün vazelin sürün.
  alkisd alkisd

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
ayağından dökülen tozlar da muhtemelen üstüne bastığı kakaların ayağında kurumasından dolayı kalan dışkı kalıntılarıdır
tırnak veya parmak koplamalarının çoğu hayvanın mantar hastalığı geçirdiğini gösterir
Bkz. mantar ve tedavileri kısmı...

serhatgklp

Yeni Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
gök
sağolun çok yardımcı oldunuz birde benim erkek kuşum var yanına koymalı mıyım yoksa yeni kafes mi almalıyım erkek kuşumla arada bir muhabbet etmeye çalışıyorlar ama çok çekiniyorlar birbirlerinden rahatsız olduklarını düşünüyorum olmasınlar diye yeni bir kafes almak istiyorum
2. sorumda tırnaklarını neden kaybetmiş olabilir mantar olduysa bu hastalık ilerler mi? birde tırnakları bir daha çıkar mı?

Ferhat Han

Uzman Üyemiz
Tırnakları tekrar çıkarmı bilmiyorum ama, erkeğin yanına şimdi koyma kuş kendini bi toparlasın diğer arkadaşların söylediklerini uygula... Kafesi yoksa yeni bir kafes al kafeslerini yanyana koyabilirsin onları sürekli gözlemle,ikiside karşıya geçmek ister gibi bi tavır sergilediklerinde ve dişinin iyileştiğini düşündüğünde aynı kafeslere koyabilirsin... Kavga etmiyorlarsa sıkıntı yok demektir.

KaLI

Uzman Üyemiz
Adı
Hamdi
Soyadı
KaLI
Ferhat HAN' Alıntı:
Tırnakları tekrar çıkarmı bilmiyorum ama, erkeğin yanına şimdi koyma kuş kendini bi toparlasın diğer arkadaşların söylediklerini uygula... Kafesi yoksa yeni bir kafes al kafeslerini yanyana koyabilirsin onları sürekli gözlemle,ikiside karşıya geçmek ister gibi bi tavır sergilediklerinde ve dişinin iyileştiğini düşündüğünde aynı kafeslere koyabilirsin... Kavga etmiyorlarsa sıkıntı yok demektir.
hastalığı tamamen geçtiğinden emin ol şayet mantar diğer kuşuna geçebilir yanlış bilmiyorsam

Onur Erdem

Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
Erdem
hocam lütfen yaraları geçene ve kendine gelene kadar erkek kuşunuzdan ayrı besleyin. Gagası kırık ve canı yanıyordur. Umarım en kısa zaman düzelir.  Daha çok bilgi sahibi abilerimizde yardımcı olacaktır.