Muhabbet kuşu cinsiyeti ve çiftleşme

hyerlikaya

Yeni Üyemiz
Adı
Haşim
Soyadı
Yerlikaya
slm  öncelikle  2 ay önce bi çift muhabbet kuşu aldım    yeşili erkek die beyaz da dişi diye 

fakat  erkek olanı yanii yeşil yuvalıktan çıkmıyor    dişi hiç girmiyor bile  her hangi bi çiftleşme belirtisi bile yok .

sizce ne yapmaliyim .  kuşlarımın yaşını bilmiyorum  birde resim atacam sizde bakarsanız erkekmi dişimi diye sevinirim  ..

saygılarımla

hyerlikaya

Yeni Üyemiz
Adı
Haşim
Soyadı
Yerlikaya
Bu arada ustalarim. Disi olan sozde beyaz kusum. Surekli otuyor kafa sallio yukari asagi tunek ten saga sola gidip gelio erkek olanda hicbir tepki yok l.

batibirol

Üyemiz
Adı
birol
Soyadı
öztekin
Bence ilk olarak yuvaligi cikartmalisin daha sonra beyaz olan kus erkek olabilir arkadaşlar daha iyi bilir ben kus alırken dererengine bbakarim genelde kahverengi oolanlarındanalmaya calisirim veya mavi tam olarak ccinsiyet indenemin olmak acisindan ssürekli kafa sallamasi kur yapması anlamına gelebilir genelde de erkek kus kur yapar !!!. Bence beyaz olanin yerine bir kahverengi dere rengi olan güzelbir ddişi almalisin erkek kusun da gayet saglikli duruyor mmaşallah

muhabbett_

Takipçi Üyemiz
Adı
ahmet çağlar
Soyadı
erdal
yeşil erkek beyaz olan dişi problem yok.anlaşamıyorlarsa erkeği değiştirin ya da dişiyi çözüm bu :)

hyerlikaya

Yeni Üyemiz
Adı
Haşim
Soyadı
Yerlikaya
ahmet bey peki dişinin erkek gibi kur yapması normalmi yani .  Yukarı  aşağı kafa sallaması tünekten sağ sol gitmesi  benim kafama takılan acaba beyazıda erkekmi

hyerlikaya

Yeni Üyemiz
Adı
Haşim
Soyadı
Yerlikaya
bunlar dişi olanın burun resimleri . kafayı yedim ya erkek gibi kur yapıor anlamadım gitti. erkekte ondan uzak duruyor açık bıraktığımda sürekli sağa sola uçuyor

şimdiden tşkler

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
kuşun dişi ve tüyde şuan, dişi kuşlar bazen erkek gibi davranabiliyor aslında buna erkek gibi davranıyo demeyelimde bu kuşların birbirleri ile iletişim tarzları öyle, sana tavsiyem yavru almak istiyorsan kuşları uçurma, ayrıca şuan elinde 2. bir kafes varsa dişiyi başka bir kafese koy, erkeğin olduğu kafeste yuvalık olsun 15-20 gün birbirlerini görecek şekilde dursunlar bu arada sende onlara olan ilgini kes yem ve su değiştirmek dışında ilgi gösterme 20 gün sonra dişiyi erkeğin yanına koy yine ilgi gösterme , eğer imkanın varsa kafeslerini yüksek bir yere as ve kafesi asla başka bir yere taşıma yerinden oynatma,gerisi geleceğine inanıyorum. ha bu arada kuşların karşısına geçip tv izler gibi kuşları izleme.

hyerlikaya

Yeni Üyemiz
Adı
Haşim
Soyadı
Yerlikaya
çok tşkler ustam . dediğiniz gibi artık uçurmicam  dişiyide 2 inci bi kafese koydum .  kafeside yükseğe astım . inş verim alırım.