Muhabbet kuşu civciv yemi yermi?

slmylcn

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yalçın
Değerli arkadaşlar elimde 5 kg civarı civciv yemim var. yemin içeriğinde öğütülmüş buğday,arpa,yulaf, mısır ve kepek var. muhabbet kuşlarıma bu yemden versem zararı olurmu onlara ne dersiniz?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Verebilirsiniz temiz olduğundan eminseniz ancak içine bazı vitamin mineral protein kaynakları eklemeniz gerekir. Yumurta ve havuçla nemlendirmeniz de gerekir.

slmylcn

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yalçın
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Verebilirsiniz temiz olduğundan eminseniz ancak içine bazı vitamin mineral protein kaynakları eklemeniz gerekir. Yumurta ve havuçla nemlendirmeniz de gerekir.
ördek ve civcivlere veriyordum anında bitiyordu onlarda bi sorun yaşamadım. muhabbetlere denemedim hiç. Nemlendireyim yumurta, elma ve havuçla vereyim. inşallah birşey olmaz

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Bir dk şimdi dikkatler baktım bu yemler öğütülmüş halde mi tane tane mi?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Öğütülmüşse sorun yok Miktarına göre 1 kilo yeme 20-25 tane bebe bisküvisi denk gelecek şekilde öğütün bebe bisküvisini hem vitamin ve mineral yönünden de eksikleri kalmasın.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Gerçi bu yem bile tüm ihtiyaçlarını karşılamaz. Bazı özel vitaminler de gerekebilir. Ancak en kolay yöntem budur.

slmylcn

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yalçın
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Öğütülmüşse sorun yok Miktarına göre 1 kilo yeme 20-25 tane bebe bisküvisi denk gelecek şekilde öğütün bebe bisküvisini hem vitamin ve mineral yönünden de eksikleri kalmasın.
fotoğrafa bakın ıstersenız abı yem ne durumda yeterli inceliktemi

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Ama fotoğraf açılmıyor arkadaşlar dışında paylaştıklarım görülmesin diye ayarladıysanız facebookunuzu o yüzden göremiyor olabiliriz. İçeriğe erişilemiyor yazısı çıkıyor.

slmylcn

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yalçın
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Ama fotoğraf açılmıyor arkadaşlar dışında paylaştıklarım görülmesin diye ayarladıysanız facebookunuzu o yüzden göremiyor olabiliriz. İçeriğe erişilemiyor yazısı çıkıyor.
Herkes yaptim belki giris yapmadiysaniz facebooka gorunmeyebilir

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Hayır açılmıyor giriş zaten yapmıştım ama pulbiber varya onun gibi bile olsa inceliği olur.

slmylcn

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yalçın
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Hayır açılmıyor giriş zaten yapmıştım ama pulbiber varya onun gibi bile olsa inceliği olur.
Ozaman olur abi aynen o sekilde hatta daha kucuk. Yardim icim cok tesekkur ederim

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
Civciv yemi verilebilir besleyicidir fakat pis kokusundan dolayı kuşlar mamaya yaklaşmayacaklardır.

mustafa alaca

Üyemiz
Adı
MUSTAFA
Soyadı
ALACA
içeriğinde % 21-24 arası protein ve her türlü vitamin bulunan bir yemdir. yemin çoğunluğunu mısır oluşturur ve mısır taneleri toz yemde dahi kırıntı halinde bulunabilir. ayrıca bu yemlerde protein sağlama amacıyla kemik unu, mezbahane artıkları bulunur. tabi bunlar mikroplardan arındırılmış fırınlanmış olarak katılır.
kaliteli bir civciv yemiyle başka ek hiç bir besin vermeden keklik sülün hindi civcivleri büyüttüm.

mumit

Takipçi Üyemiz
Eskiden mamaya ağırlıklı olarak civciv yemi (CP piliç in ürettiği(granül) güzel yemdir)  Fakat kuşları salmada dinlendirmeye aldığımda kilo almasın diye mama vermiyordum bu sefer birbirlerinin kuyruk kısmındaki etleri yemeğe saldırmaya (kanibalizm) başladılar. neden böyle yaptılar araştırdım civciv yemi alakalı olabilir mi  düşündüm ve vermeye başladım birbirlerini yemeye bıraktı ve saldırganlığı geçti.

Samsun kavak ilçesinde tavuk kümesi cennetidir çok vardır ve Samsun yem in sahibi tanıdığım ve akrabalarım bu yem üretiminde mutlaka civciv yemin içinde, balık unu,kan unu ve mezbaha artıkları kemiklerin unu ve hormon vardır. hormon un yüksekliğine göre 1. 2. ve 3. dönem diye civciv yemi var. 

Bu civciv yemi ya hiç vermeyeceksiniz yada hep vereceksiniz. İlla civciv vermek istiyorsanız tuzlama yapar gibi yapmanızı tavsiye ederim. Ben şuan hiç vermiyorum mamanın içine çimlenmiş buğday ve tohumlar  yeterli buluyorum.

Saygılar....