Muhabbet kuşu eş

Meykoplu

Yeni Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
Barut
Abiler,arkadaşlar benim bir çift muhabbet kuşum vardı klasik bu kuşları ayırma yöntemi uyguladım mama vb şeyler verdim ama bir türlü yavru alamadım en son birleştirdiğimde dişi erkeğe vurmaya kalkmadan erkek bin takla atıyordu kafesde kaçıyordu gittik erkeğimizi verdik yeni erkek aldık ingiliz cinsi diye aldık biraz cüssesi büyük olsunda bari baskınlık kursun diye kuş 3 4 gündür bende şuan ishaldi atlattık gibi dişiyle gene anlaşamıyorlar fazla hareketli değil kur felan yapmıyor ne dişi ona kur yapıyor ne erkek bazen dişi vurmak için gidiyor erkeğin yanına 1 2 defa vuruyor sonra geri gidiyor tüneğe napmalıyım ya çaresiz kaldım yavrularımız olsun diye heycanlanmıştık da bunlarda birbirlerine hiç kur yapmıylr  Acaba 4.gün diyemi bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum

selçuk ata

Takipçi Üyemiz
Adı
selçuk
Soyadı
ata
Öncelikle selamlar muhabbet kuşlarında eşini siz değil kendi seçer nadiren sizin yaptığınız gibi eş tutar. Erkek yeni gelmiş zaman tanıyın ona olmadı dişiyi götürün güvendiğiniz bir petşopa kendi seçsin eşini

Esra DELÜHASAN

Takipçi Üyemiz
Adı
Esra
Soyadı
Delihasan
4 gün çok kısa bir süre. En az 7-8 gün kuşların birbirini tanıyacağı bir süredir. O sürede tanışılar.. bakın ben yeni dişi aldım. Benim oğlan 7 güne tavladı dişisini. Başka bir erkek kuşum 20 günde tavlaya bildi. Yani öyle 4 güne kur olmaz. 5-6 gün daha bekleyin. Anlaşıp anlaşamadıkları belli olur o zaman. Birde eş tuttular diye hemen çiftleşme olmaz. Dişi de erkekte hazır olunca olur. Bu hazırlık süresi de bakımla değişir. Son olarak erkeğiniz ve dişiniz yaş olarak uygun mu? Erkek kızgın mi? Ah o petshopcu kalpazanlar yavru erkeği kızgın diye, yavru erkekleri dişi diye satarlar.

Meykoplu

Yeni Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
Barut
Kızgın gibi erkek de dişi o kadar değil galiba yok güvenilir pet shopda dişiyi salmama izin vermediler kafese zorunlu olarak ben seçtim koyu mavi ceresi yaş olarak pek bilmiyorum ama yakın gibiler ah bi resim koya bilseydim çok güzel olurduda