Muhabbet kuşu fiyatları..

Kazım66

Takipçi Üyemiz
Adı
KAZIM
Soyadı
TOPRAKSEVEN
Arkadaşlar,

Foruma katılalı fazla olmadı buradan çok bilgi edindim yapandan Allah razı olsun.

2 hafta önce arkadaşımdan bir lutino aldım ücretsiz.. Pethsop magazalarından yem ve diğer aksesuarları almak için gittiğimde kuşların fiyatının 50 tl oldugunu söyledi. Eş olmuş kuşların fiyatını ise bana 250 tl oldugunu söyledi. ufak boyalı kafese 35 tl denildi. İlk başlarda normal karşıladım ama burada 20 tl ye satılan kuşlar, kocaman kafeslerin 20-30 tl ye satıldıgını görünce çok şaşırdım. ayrıca 7,5 tl ye aldıgım yemide nette 4 tl ye satıldıgnı görünce kazık yedigimin farkına geçde olsa vardım :) Yavru kuşların fiyatını sordum ele alşıştırmak için bana en az 8-12 aylık kuşları gösterip elinle yem yedirirsen 20 günde alıştırırsın dedi. Bir petshop gezip gördüğüm şeyler değildi bunlar.. Malesef memleketimin acı bi tarafını daha ögrenmiş oldum.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
normaldır petshoptan söz ediyorsunuz.
100 petten 85-90 ı böyledir
marketlerde aldığı süte v.s. kar ekleyip satıyor
ortalama 1 süt 1 -1,25 tl ye alınıyor
2 tl felan satılıyor
ticaret bu diyorlar adına:(

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Serbest piyasada yaşıyoruz.Herhan herşeye hazırlıklı olmalısınız.Benim tavsiyem acele etmeden sakin sakin araştırma yaparak almalısınız.Herne alırsanız alın.....

Kazım66

Takipçi Üyemiz
Adı
KAZIM
Soyadı
TOPRAKSEVEN
Kendi yetiştirdiği kuşlardan günde 3 tane satsa 150*26=3.900 tl yapıyor... 900 kira verse diğer sattığı aksesuarlardan da kuşların giderini çıkarsa hiç fena bi işe benzemiyor aslında :)

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
Arkadaşlar arkadaşım pet shop işletmecisi fiyatların değişkenlik göstermesinin nedenlerinden biri olarakta dükkan kiralarını gösteriyorlar. AVM yerli muhabbet kuşlarını 50 tl den aşağı bulamazsınız. normal mahalle aralarındaki petlerde 30 tl ye kadar indiği görülmektedir. adı üstünde shop. Tavsiyem shop peşinde gezeceğinize üretim yapan arkdaşlardan kuşları edinmeniz daha verimli olacaktır petlerde oldum olası hayvan satışına karşıyım. malzeme satılması daha uygun olacaktır. ( kafes-yem- aksesuar ve ilaç satışları) Dükkan kiralarınıda ankara için söylemekteyim.

Ozan KARABULUT

Takipçi Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
KARABULUT
Dükkan kirası hikaye kardeşim bizim esnafımız ticareti insan kazıklamak sanar kendi ekmeğini kendi keser ondan sonra ağlaşırlar sanal ticaret bizi bitirdi diye.

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Soner DURMUŞ' Alıntı:
Arkadaşlar arkadaşım pet shop işletmecisi fiyatların değişkenlik göstermesinin nedenlerinden biri olarakta dükkan kiralarını gösteriyorlar. AVM yerli muhabbet kuşlarını 50 tl den aşağı bulamazsınız. normal mahalle aralarındaki petlerde 30 tl ye kadar indiği görülmektedir. adı üstünde shop. Tavsiyem shop peşinde gezeceğinize üretim yapan arkdaşlardan kuşları edinmeniz daha verimli olacaktır petlerde oldum olası hayvan satışına karşıyım. malzeme satılması daha uygun olacaktır. ( kafes-yem- aksesuar ve ilaç satışları) Dükkan kiralarınıda ankara için söylemekteyim.
+1

KaLI

Uzman Üyemiz
Adı
Hamdi
Soyadı
KaLI
Valla temiz iş eğer yerli kuşlara o fiyat biçiliyorsa üretici arkadaslarımız 20 tl den veriyor hemde yerli üretim garantili kuş ama şu gercek de var o verdiginiz belki 20 tl fazla paraya tecrübe kazandınız olaya olumlu yonden bakalım :)

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Hemen ön yargılı olmamak gerek. Pet shoplarda kuşların boyut ve özelliklerine göre fiyatlar kademli olur genelde. 30 TL den başlayan parakende fiyatları iriliğine göre 75 TL ye kadar çıkıyor. Ayrıca 20 TL toptan fiyatıdır, parakende müşteirlerinin bu fiyatı baz alması doğru olmaz.

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
Bende arkadaşa katılıyorum.. petshopcuların %60 ı  yani benim rastgeldiğim kadarı ile soyluyorum aynı davranışı sergiliyorlar hayırlısı olsun diyelim