Muhabbet kuşu garip bir ses çıkarıyor

mekaracoban

Yeni Üyemiz
Adı
muhammed
Soyadı
emin
Merhabalar,

Muhabbet kuşumuzda son 1 aydır bir ses çıkarma durumu ortaya çıktı, gıcırdama şekilde hiç ara vermeden saatlerce aynı sesi çıkarıyor. Kuş 4 yaşında, 6 aylıkken alındı tek olarak bakıldı. Veterinere götürdüm bir şey anlamadı, ondan dolayı buradan ustalara sormak istedim. Çifti olamamasından çiftleşmek mi istiyorda bu sesi çıkarıyor diye tahmin ediyorum ama emin değilim. Bir hastalıkta olabilir. Vitamini, yemi, kafes temizliği sürekli ilgileniyoruz. Bu yaşına kadar olmamıştı ilk defa oldu anlamda veremedim, çözümde bulamadım. Yardımlarını bekliyorum teşekkürler. Videosunudan daha net anlayabilirsiniz.

https://vimeo.com/190762770

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Selam,

solunum yollarında sorun var bana kalırsa, ve siz suluğuna sallama bitki çayını ılık 1 şekilde HERGÜN sunun, geçecektir inşallah !

Geçmiş olsun ve kolay gelsin

SAYGILAR

mekaracoban

Yeni Üyemiz
Adı
muhammed
Soyadı
emin
Önerinizi dikkate alacağım ve uygulayacağım fakat şöyle bir durum var bu sesi kendi kontrol edebiliyor misal gündüzleri biraz ilgilenince falan sesi yapmıyor, akşamları çok şiddetli olarak çıkarıyor. İstediğinde sesi sonlandırabiliyor. Peki şöyle soracam bundan başka bir kuş büyütmediğimiz için haraketlerini bilemiyorum. Bir muhabbet kuşu kızışırsa ve eşi olmazsa, eş isteği bu tarz bir davranış yapabilir mi?

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
KIZGIN olan ku$ ba$ka sesler cikarir, ancak birzamanlar bol KOI Balikli bir Kuscudan bir Ku$ almi$tim, ... o gölün icinde kurbagaˋ larda ya$iyordu, ve inanin, aldigim ku$ erkek ku$ idi, aynen kurbaga gibi ses cikariyordu  C:)

Ancak sizin ku$ sanki dertlenmi$ gibi ... ve üzüntüde hasta yapar, ... nasil cok agliyan insanin burnu bir anda tutulurya, onun gibi dü$ünmek geliyor bana en azindan, ... ve ardindan nefes alindiginda nefes ile beraber bu ku$taki gibi seslerde gelebiliyor burundan, ... oda SIKINTI yaratiyor haliyle insanda, cünkü farkinda olmadanda, ve kimse girtlagimiza cökmeden kiymetinide bilmedigimiz icin, ... saniye üstüne saniye nefes alip veriyoruz, ... ve ne ses var nede ba$ka buna benzer durumlar, ...  icon_think

Beden diline bakarsak saglikli duruyor, kanatlari sarkik degil, tügü kabarik degil, ancak bir aydir diyorsunuz, ... hani yanli$ boruya bir$ey girse, yinede 3 - 5 bile sürmez bu tür ses cikarmasi, ... ancak bizde sayenizde yeni bir$eyler ögrenebiliriz  ;)

Hani hic ku$um hastalanmadimi, ... illaki hastalandi, ... kurtarabildiklerimizde oldu, ... kurtaramadiklarimizda oldu ne yazikki, ... ve o yüzden dogal, ekonomik ve saglikli bir $ekilde bende size tavisye ettigim ile ba$larim, ... ancak ku$a yinede saglam bir üreticidende bir arkada$ fena olmaz, ve bu sefer yalnizligini hem giderir, hemde belki o hickirigindan tahmin ettigimizden daha cabuk kurtulur, ...  confusedtw

Hastaliklarin ana sebeplerin en önde geleni STRESSˋ tir, ve bunu can ta$iyan ku$ nasil ya$ar, nasil üstünden gelir veyahut nasil altinda ezilir, ku$tan ku$a degi$ir, ... nasil insanlardaˋ da nasil bin bir tip insan var ise, bunlardaˋ da hepsi bir bireydir, ve böylelik ÖZELDIR !!!

squint

SAYGILAR