Merhabalar, 1.5 yaşındaki erkek muhabbet kuşumda aylardır hapşırma ve ardından yem kusma problemi var.(yemler salyalı veya kokulu değil, bazen 4 5 tane yapışık çıkıyor) Videosunu ekliyorum. Herhangi başka bir problemi yok gayet hareketli, konuşkan bir kuş. Öncelikle bir üreticiye danışarak solunum yolu hastalığı olduğunu söylemesi üzerine ornisol adı verilen damladan temin edip 1damla/gün olarak 3 gün ağızdan damla yoluyla kullandım fakat herhangi bir sonuç alamadım. Daha sonrasında içim rahat etmediği için kuşlar üzerine deneyimli ve hakkında bir çok olumlu yorum okuduğum veterinere götürdüm fakat kursağını kontrol ederek herhangi bir problem olmadığını, hasta olduğunu anlamam için halsizleşmesi gerektiğini ve dışkısının gayet normal olduğunu söyledi. Yaptığı hareketin davranış bozukluğu olabileceğini iletti. Bir süredir gözlemlerim üzerine ara ara artış ve bazen tamamen kesilme görüyorum. Kuş kumu kafesinde düzenli olarak duruyor yemini değiştirdim yine de aynı, sebze meyve sık tüketiyor vitamin desteği sağlıyorum herhangi bir sıkıntısı yok bakımı ilgisi de gayet iyi. Bu aralar bazı nesnelere kur yaptığı surette bu hareketi tekrarladığını ve çiftleşme isteğinin arttığını görüyorum. Eş istediği için yapıyor olabilir mi? Deneyimli arkadaşlarımdan destek alabilirsem çok sevinirim.
Miniğime birşey olacak diye aklım çıkıyor.
Miniğime birşey olacak diye aklım çıkıyor.