Muhabbet kuşu hk.

Mulan

Yeni Üyemiz
Adı
Rabia
Soyadı
Kuru
şimdi baktım 2 kere koyu renk dışkı yapmış sorun ne olabilir

Femirleroğlu

https://www.instagram.com/faruk_emirleroglu/
Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Fazla sıvı tüketimi olsaydı e coli den şüphenelebilirdim.

Zolax ile iç mantar kürü uygulayın diye tavsiye edebilirim.

Zolax X mg ( X = her kapsülün içerdiği etken madde gramajıdır, Örneğin zolax 100 mg ise her kapsül 100 mg etken içeririr)

100mg --> 1 lt suya karıştırıp servis etmeniz gerekir. 24 saat ilaç 24 saat sadece su şeklinde 5 uygulama (10 gün sürecek)

100 mg sadece bir örnek ve tek muhabbet kuşu besliyorsanız bir kapsülün içindeki dozajın 1/10 u kadar kullanabilirsiniz. İlaç biraz pahalıdır 100mg 54 TL civarındadır.

Düşük dozajlısını bulup ona göre oranlamasını yapıp kullanabilirsiniz.

Notu okumayı unutmayın lütfen;

Not:
- Hastalıklar için birinci yapılması gereken VETERİNERE gitmektir.
- Burada yer alan bilgiler sadece yorumlardan oluşmaktadır ve sizlerden gelen fotograf ve bilgilere istinaden verilmektedir.
- Antibiyotik önerilerinde unutulmaması gereken şey kafes içerisinde yer alan tüm ek destekleyicileri çıkararak uygulama yapmanız önerilir.
- Antibiyotiklerin bir çoğu mineral bloklar, sübye kemiği gibi, grit gibi mineral içerikleri ile etkileşerek etken özelliklerini kaybedilir.
- Doğru yorum için mutlaka temiz ve görünür resim ya da video yüklemeniz önerilir.
- Yer alan bilgiler sadece tavsiye niteliğinde verilmektedir.
- Bir tedavi uygulanırken başka bir tedaviyi ek olarak uygulamak her iki tedaviyi de geçersiz kılabilir.

Mulan

Yeni Üyemiz
Adı
Rabia
Soyadı
Kuru
Faruk EMİRLEROĞLU' Alıntı:
Fazla sıvı tüketimi olsaydı e coli den şüphenelebilirdim.

Zolax ile iç mantar kürü uygulayın diye tavsiye edebilirim.

Zolax X mg ( X = her kapsülün içerdiği etken madde gramajıdır, Örneğin zolax 100 mg ise her kapsül 100 mg etken içeririr)

100mg --> 1 lt suya karıştırıp servis etmeniz gerekir. 24 saat ilaç 24 saat sadece su şeklinde 5 uygulama (10 gün sürecek)

100 mg sadece bir örnek ve tek muhabbet kuşu besliyorsanız bir kapsülün içindeki dozajın 1/10 u kadar kullanabilirsiniz. İlaç biraz pahalıdır 100mg 54 TL civarındadır.

Düşük dozajlısını bulup ona göre oranlamasını yapıp kullanabilirsiniz.

Notu okumayı unutmayın lütfen;

Not:
- Hastalıklar için birinci yapılması gereken VETERİNERE gitmektir.
- Burada yer alan bilgiler sadece yorumlardan oluşmaktadır ve sizlerden gelen fotograf ve bilgilere istinaden verilmektedir.
- Antibiyotik önerilerinde unutulmaması gereken şey kafes içerisinde yer alan tüm ek destekleyicileri çıkararak uygulama yapmanız önerilir.
- Antibiyotiklerin bir çoğu mineral bloklar, sübye kemiği gibi, grit gibi mineral içerikleri ile etkileşerek etken özelliklerini kaybedilir.
- Doğru yorum için mutlaka temiz ve görünür resim ya da video yüklemeniz önerilir.
- Yer alan bilgiler sadece tavsiye niteliğinde verilmektedir.
- Bir tedavi uygulanırken başka bir tedaviyi ek olarak uygulamak her iki tedaviyi de geçersiz kılabilir.
çok teşekkür ederim son kez birşey sormak istiyorum bende zolax mevcut daha önce bu siteye yazmıştım diğer kuşum için ve bu tedaviyi uygulamıştım çok şükür iyileşti o kuşum ancak dün burda bahsettiğim kuş için veterinere gittim bana antibiyotik verdi açıkçası kuşlardan pek anladığını zannetmiyorum gösterdiğim dışkı fotoğraflsrında midesi felan bozulmuş dedi 3 gün bunu ve vitamin almıştım ordan ikisini aynı suya koy ver sonra tekrar gelirsin dedi. Ancak burda okuduklarımda antibiyotik ve vitamin verilmez etkinliği düşer deniliyor. Kuş gerçektwn fazla su tüketiyordu düne kadar dün dediği şeyi uyguladım dışkı hafif düzelir gibi oldu çok su içmesi gitti ama şimdi baktım dışkı aynı ve salıncakta yem kalıntıları gördüm sanırım kusmuş gerçekten e. Coli olabilir mi sizce ne yapmalıyım bu antibiyotiğe devam mı ediyim ? sanki zayıfladı gibi

Femirleroğlu

https://www.instagram.com/faruk_emirleroglu/
Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
öncelikli her zaman veteriner ne dediyse onu uygulayın derim.

illaki TAVSİYE derseniz önce iç mantar sonrasında e coli için baytril uygulaması önerebilirim.

baytril 2,5% (baytril 5% ise aşağıdaki antibiyotik uygulamasının yarısı kadar 100 ml suluğa 5 damla)

5 gün antibiyotik (suluktan 100 ml suluğa 10 damla)
3 gün vitaminotonik (suluktan 100 ml sulupa 3-4 damla)
3 gün probiyotik (100 ml suluğa çak kaşığının 1/5 i kadar)

Mulan

Yeni Üyemiz
Adı
Rabia
Soyadı
Kuru
Tamamdır çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için

Ali_06

Yeni Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
Aksuna
Hayırlı haberlerinizi bekliyorum.
Faruk Bey Merhaba,

bir kaç gündür dişi kuşun dışkısının çok büyük olduğunu gördüm acaba yumurta mı yapacak derken bugün tesadüfen gördüm ki ilk yumurtayı yapmış :) çok heyecanlandım ve mutlu oldum. Daha sakin bir ortama koymuştum, çiftleştiklerini görmedim ama 1 adet yumurta var. Şimdi size soracaklarım var, hepsini ayrı ayrı cevaplarsan çok sevinirim.

1. Yuvaya talaş koymama rağmen dişi kuş talaşı plastik folluğun dışına atıyor, şuan talaş yok, akşam karanlık olduğunda folluğa talaş koyayım mı? Yumurtaların kırılmaması için.

2. İlk yumurtaya yine karanlık bir ortamda kalemle numara vereyim diyorum, takip için siz ne dersiniz?

3. Bu kızgınlık yumurtası olabilir mi, kızgınlık yumurtası bir yada birden fazla olabilir mi?

4. Odaya girdiğimde hemen dişi dışarıya çıkıp etrafı kontrol ediyor, kendisi yumurtayı soğutmayacaktır sanırım onu ayarlıyorlar sanırım.

5. 2 günde bir yumurta maması ve 2 günde bir buğday ıslatmıştım (hafif cillenmiş) onları veriyorum. Kafeste kum, kalamar, mineral blok vs. var.

6. Sizin bunların dışında bir öneriniz var mı?

Cevaplarınızı bekliyorum, ilk yumurta heyecanı......