Muhabbet kuşu kabarıyor halsiz yem yemiyor sürekli uyuyor uyukluyor.

samethorasan

Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
HORASAN
Merhaba arkadaşlar muhabbet kuşum üşüttü. Veterinere götürdüm ve antibiyotik verdi. Şeffaf beyaz ve sıvı bir şey. 5 gün kullan suluğuna dökerek kullan dedi. Denedim fakat kuş çok az su içiyordu. Veterinerde iğnesiz şırıngayla azına damlat dedi.

Daha önce kuşu üşüten var mı sonucunda ne oldu yazarsanız sevinirim... Ne yapmamı önerirsiniz? Teşekkür ederim.

........Çözümü aşağıda.........

64bit

Uzman Üyemiz
Adı
Tugay
Soyadı
Dereli
Öncelikle kuşu sıcak bir yerde tut kardeşim. Veterinerin dediği gibi ilacı şirıngayla damlatabilirsin. Ayrıca kuşun ağzına bir damla bal damlatırsan bu onu susatır ve su içmesini sağlar. Vitaminini ve veterinerin verdiği antibiyotiği eksik etme . Ben de aynı durumu yaşadım ama şu an maşallahı var zımba gibi :)

samethorasan

Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
HORASAN
Yorumunuz için teşekkür ederim. Benim kuşta şu anda iyiye doğru gidiyor. Eskisi gibi kabarmıyor. Allah'ın iziniyle tamamen atlatacak.

Konuyu daha sonradan okuyacak arkadaşlara yararlı olması için yaptıklarımı anlatıyorum.

İlk önce veterinerin verdiği antibiyotiği veterinerin dediği ölçekte suluğuna su ile beraber koydum.
Fakat çok fazla su içmediğinden dolayı veterinere sordum ve ağzına damlat ilacı dedi.
Bende ilacı saf olarak damlatmak istemedim ve şırınganın ucunda iğnesi takılı iken çay tabağına bir kaç damla su ve su miktarının 3 te biri kadar ilaç damlattım. Yaklaşık olarak 10 damla su 3-4 damla antibiyotik... Ayrıca vitaminlerini de ihmal etmeyin ve sürekli olarakta vitamin kullanmayın. Çünkü okuduğum kaynaklara göre vitaminide fazlası zararlıymış. Ayda 3-4 gün kullanılmalı diye okudum.

::: DİKKAT :::  Kuşun ağzına ilaç damlatırken şırınganın ucunda KESİNLİK'le iğnesi olmayacak. İğneyi çıkartıp öyle damlatın. Aksi taktirde kuşa ciddi olarak zarar verirsiniz. Birde kuşu elinize aldığınızda kesinlikle ani hareketler yapmayın. Aynı şekilde kuşu yakalarken de yavaş hareket edin. Kuş hasta olduğu için huzursuz olacaktır. Bu yüzden dikkatli olmalısınız. :::Tavsiye::: Kuşun ağzına ilacı damlatırken şırınga yerine damlalık kullanabilirsiniz. Ben çok yararını gördüm, tavsiye ederim. Bu damlalığı genelde kimyacılar kullanır. Eczanelerde bulabilirsiniz. Yalnız kesinlikle sterilize olmuş olması lazım. Sterilize edebilmeniz için örnek vereyim. Kaynar suyu içine çekip tekrar dışarı atmalısınız. Dışını da yıkamalısınız. Tabi ki sıcak su ile. Daha sonrasında kuru ve sterilize bir şekilde kullanıma hazırdır.Birde şunu aklımızdan çıkarmayalım... Bizimle yaşamayı onlar seçmiyor. Biz onları bakma zorundayız...Veterinere götüremiyorsanız internette bir sürü döküman var(Veteriner muayne ücretleri 10-30 lira arasında değişir. Ben ilaçla birlikte 35 lira verdim. "O kadar para vereceğime gider yeni kuş alırım" diyen insanımsı kişiler var ise şunu söyleyeyim oda bir can taşıyor, oda nefes alıyor, seviniyor üzülüyor. Bizden farkları yok.) Onlardan faydalanabilirsiniz. Örneğin, bebe aspirini ile tedavi yöntemi var. Allah göstermesin ama mecbur kalırsanız araştırırsınız. Dikkatli bir şekilde okuyun söylenilenlerin aksini yapmayın. 5 günden fazla antibiyotik kullanımı kuşun antibiyotiğe karşı bağışıklık kazanmasına sebep olur. Buda artık antibiyotiğin fayda etmeyeceği anlamına gelir. Teşekkür ederim. Sorularınız olursa elimden geldiğince yardım ederim. Yanlışım varsa üstadlar düzeltirse sevinirim.İletişim: shorasan@windowslive.com veya https://www.facebook.com/samet.horasan?ref=tn_tnmn

samethorasan

Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
HORASAN
Mehmet ARMUTLU' Alıntı:
dostum hangi antibiyotigi kullandın
Adını bilmiyorum veterine şırıngayla bir ilaç kutusundan doldurup verdi. Ama forumda bilen arkadaşlar vardır, isimini yazar umarım.

Bu arada herkese iyi dileklerinden ötürü teşekkür ederim.

ErsenGT

Yeni Üyemiz
Adı
Ersin
Soyadı
Pecen
Muhabbet kuşum yem yemiyor su içmiyor elim le yedirmeye calisiyorum yemiyor. Hareket etmiyor kolayca elime alıyorum veteriner toz verdi suyuna onunda 3-5 gün de bir yapıyoruz. Ne yapmalıyım acil lütfen.