Muhabbet Kuşu Kafes Altlığına Bunu Yapabilirmiyiz?

Anarchosa

Takipçi Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Butay
Muhabbet Kuşu Beslerken Kuş Kafesinin İçine Kağıt Ve Benzeri Bişey Koymak Yerine Mobilyadan İnce Alttlık Yaptırdım Kenarlarını 1 CM Yükselterek İçinden Bişey Dökülmeyecek Şekilde Yatırdım. İçine Bahçemizden Toprak Koyup  Üzerine Kuş Yemi Serpiştirdim.Benim Merak Ettiğim Şey Muhabbet Kuşlarıma Zarar Verirmi Bu Toprak Çünkü Yaşam Alanını Bir Nevi Hissetirmek İstedim Bu Konuda Bilgi Ve Tecrübesi Olan Arkadaşlar Yardımcı Olabilirmisiniz.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
toprak yerine taş koyarsanız daha iyi olur çünkü hastalık bulaşabilir her toprak güvenli değil

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
iyi düşünülmüş ama bence topraktan yem yerken dışkılarında yenilme ihtimali var. bunu gözardı etmeyin

Anarchosa

Takipçi Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Butay
Yusuf YILMAZ..' Alıntı:
iyi düşünülmüş ama bence topraktan yem yerken dışkılarında yenilme ihtimali var. bunu gözardı etmeyin
Bahçede sürekli olarak sulanan bir topraklardır ama dersenizki ufak taşlıklar koyun koyacağım.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
o ihtimal gazetede de var çünkü gazeteye de yem dökülüyo yaznlışlıkla bile olsa

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
ufak taşlık en iyisi üreticilerin çoğu da kullanıyor

Anarchosa

Takipçi Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Butay
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
ufak taşlık en iyisi üreticilerin çoğu da kullanıyor

ufak taşlıklara örnek bir resim gösterebilirmisiniz ne tür taşlar çünkü kuş deneyimim biraz az olduğu için yolda bulduğum yada bahçede bulduğum küçük taşlıklar yeterli olur mu ?

murat kabayel

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kabayel
inşaatlarda kullanınan sıva kumları var .onlarıda kullanabilirsin onları kullanmadan önce yıkayıp kurutursan daha iyi olur

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
bulamadım forumda resimleri vardı işte yanlış yere konu açıyorlar bulunmuyor :d
Murat KABAYEL' Alıntı:
inşaatlarda kullanınan sıva kumları var .onlarıda kullanabilirsin onları kullanmadan önce yıkayıp kurutursan daha iyi olur
murat abimizin dediği gibi de yapabilirsin

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Kemal AKBULUT' Alıntı:
gencim fikrin güzel ama uygulaman yanlış zeolit taşı kullanarak bu işi en profosyonel şekilde çözersin siteye zeolit diye ar bulursun slm
he işte kemal abinin dediği zeoit taşından bnm aklıma gelmedi demin adı

Anarchosa

Takipçi Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Butay
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
he işte kemal abinin dediği zeoit taşından bnm aklıma gelmedi demin adı
Tamam abi ben  zeolit taşı koyacağım yalnız bişey daha sormak istiyorum bu mozaik taşınamı benziyor ? ve bunu nerden temin edebilirim acaba fikrin varmı ?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
petshoplara söylediğinde gösterirler zatn o kadar zor bulunan bişi değil yeter ki iyi bi petshop ollsun

Anarchosa

Takipçi Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Butay
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
petshoplara söylediğinde gösterirler zatn o kadar zor bulunan bişi değil yeter ki iyi bi petshop ollsun
teşekkür ediyorum bu konu üzerine gideceği toprak şimdi bulunana kadar kalsınmı hocam bir kaç günden bir problem çıkmaz değil mi ? :)

omerkaantekin

Uzman Üyemiz
Adı
Ömer Kaan
Soyadı
TEKİN
Mert BUTAY' Alıntı:
teşekkür ediyorum bu konu üzerine gideceği toprak şimdi bulunana kadar kalsınmı hocam bir kaç günden bir problem çıkmaz değil mi ? :)
Öncelikle merhabalar. Aranıza yeni katıldım ve veteriner fakültesi öğrencisiyim. Geçen hafta 1 takım muhabbet kuş satın aldım ve bu siteye üye oldum, gerçekten çok şey öğrendim. Kuşlardan pek anlamam ama mikrobiyolojik olarak bi an önce kumu çıkarmanız en doğrusu olacaktır. Dışarda ne olduğunu bilemezsiniz. Size gayet temiz gibi gözüken materyellerde bakteri, virus olabilir ve istenmedik sonuçlar çıkarabilir. Ben de daha önce zeolit taşı kullanan görmüştüm. Onları da satın aldıktan sonra dezenfeksiyonunu düzgünce yapmanızı öneririm. Saygılar.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Ömer KAANTEKİN' Alıntı:
Öncelikle merhabalar. Aranıza yeni katıldım ve veteriner fakültesi öğrencisiyim. Geçen hafta 1 takım muhabbet kuş satın aldım ve bu siteye üye oldum, gerçekten çok şey öğrendim. Kuşlardan pek anlamam ama mikrobiyolojik olarak bi an önce kumu çıkarmanız en doğrusu olacaktır. Dışarda ne olduğunu bilemezsiniz. Size gayet temiz gibi gözüken materyellerde bakteri, virus olabilir ve istenmedik sonuçlar çıkarabilir. Ben de daha önce zeolit taşı kullanan görmüştüm. Onları da satın aldıktan sonra dezenfeksiyonunu düzgünce yapmanızı öneririm. Saygılar.
alkisd  thumbsupbo  alkisd