Değerli Arkadaşlar Semineriniz Hayırlı geçer İnşallah. Özellikle İzmir ötüm yarışmaları ve parelelinde TV ve gazeteciler ile yaptığım yoğun röportajlar derken sizlerden uzak kaldım.
Son günlerde Ön kayıttaki hatalı girişler ve kuşların diskalifiye edilmesi Muhabbet kategorilerine dikkat çekilmek zorunda kalındı.
Oysaki Avustralya dönüşü yaklaşık bir ay bu konuda çalışmam olmuş ve akabinde 22 dalda ŞHOV MUHABBET kuş ve yine 22 dalda KÜÇÜK BOY MUHABBET kuşu kategorisi oluştu.
Bu kategoriler WBO nun uyguladığı kategorilerin aynıdır TKKKF WBO nun üyesidir akside uygulanamaz zaten.
Gelelim son zamandaki dedikoducuların fısıltı gazetesi ile ortaya attıklarına;
1- Bana hiç kimse haber vermedi.
2- Bu kategoriler baştan aşağı yanlış
3- Şu kategori neden yok
Değerli Arkadaşlar TKKKF Kıvrık gagalılar komitesinde bulunan tüm arkadaşların Bu kategorilerin Türkçe karşılığı düzenlenirken görüşleri alınmıştır. Kim bu komite diye sorarsanız TKKKF kararları böşümünde :http://www.tkkkf.org/forum/showthread.php?t=71
Orhan DAĞCI,Ramazan ŞAHİN,Sinan BULUT,Mehmet ILICA,Birol HOŞCAN
Özellikle Birol HOŞCAN Ankaradan İzmire gelip evimde çalışma yaptık ve Sinan BULUT ile de telefon ile görüş aldık. akabinde Tüm Komite üyelerine Email ile görüşlerini aldık.
Eb sonda TKKKF yönetim kurulunda payklaştık. Tüm bunları kategori oluşturmak için değil varolan WBO nun kategorilerinin Muhabbet yetiştiricileri arasında en iyi şekilde nasıl anlaşılır için çalıştık.
Şimdi ben size soruyorum.
http://www.kivrikgagalilardernegi.org/showthread.php?t=94&highlight=Muhabbet+Kategorileri
Bu topiği kaç kişi inceledi. Bu topikte hem yabancı dil hemde türkçe karşılığı var. Ama eminim bir elin parmakları kadarınız incelemiştir.
Muhabbet kuşları yarışmaya üç yılı aşkındır katılmakta ama malesef SHOW MUHABBET KUŞU terimini bile kabullenemediniz. Kiminiz JUMBO kiminiz İNGİLİZ der ama her iki kelimenin ne anlama geldiğini ve hangi kuşta kullandığınızı bölgeler arasında anlayan yok. Çünkü her bölge ayrı bir terim kullanıyor.
Sizlerden Ricam Bu kadar emek verip yarışmalara koyduğumuz kuşların hangi dalda olduğunu çok iyi belirlemeniz..
Kalın sağlıcakla