Muhabbet kuşu Kategorileri ve Mutasyonlarla ilgili Seminer

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Rafet TANIŞ' Alıntı:
Değerli Arkadaşlar Semineriniz Hayırlı geçer İnşallah. Özellikle İzmir ötüm yarışmaları ve parelelinde TV ve gazeteciler ile yaptığım yoğun röportajlar derken sizlerden uzak kaldım.

Son günlerde Ön kayıttaki hatalı girişler ve kuşların diskalifiye edilmesi Muhabbet kategorilerine dikkat çekilmek zorunda kalındı.

Oysaki Avustralya dönüşü yaklaşık bir ay bu konuda çalışmam olmuş ve akabinde 22 dalda ŞHOV MUHABBET kuş ve yine 22 dalda KÜÇÜK BOY MUHABBET kuşu kategorisi oluştu.

Bu kategoriler WBO nun uyguladığı kategorilerin aynıdır TKKKF WBO nun üyesidir akside uygulanamaz zaten.

Gelelim son zamandaki dedikoducuların fısıltı gazetesi ile ortaya attıklarına;

1- Bana hiç kimse haber vermedi.
2- Bu kategoriler baştan aşağı yanlış
3- Şu kategori neden yok

Değerli Arkadaşlar TKKKF Kıvrık gagalılar komitesinde bulunan tüm arkadaşların Bu kategorilerin Türkçe karşılığı düzenlenirken görüşleri alınmıştır. Kim bu komite diye sorarsanız TKKKF kararları böşümünde :http://www.tkkkf.org/forum/showthread.php?t=71

Orhan DAĞCI,Ramazan ŞAHİN,Sinan BULUT,Mehmet ILICA,Birol HOŞCAN

Özellikle Birol HOŞCAN Ankaradan İzmire gelip evimde çalışma yaptık ve Sinan BULUT ile de telefon ile görüş aldık. akabinde Tüm Komite üyelerine Email ile görüşlerini aldık.
Eb sonda TKKKF yönetim kurulunda payklaştık. Tüm bunları kategori oluşturmak için değil varolan WBO nun kategorilerinin Muhabbet yetiştiricileri arasında en iyi şekilde nasıl anlaşılır için çalıştık.

Şimdi ben size soruyorum. http://www.kivrikgagalilardernegi.org/showthread.php?t=94&highlight=Muhabbet+Kategorileri

Bu topiği kaç kişi inceledi. Bu topikte hem yabancı dil hemde türkçe karşılığı var. Ama eminim bir elin parmakları kadarınız incelemiştir.

Muhabbet kuşları yarışmaya üç yılı aşkındır katılmakta ama malesef SHOW MUHABBET KUŞU terimini bile kabullenemediniz. Kiminiz JUMBO kiminiz İNGİLİZ der ama her iki kelimenin ne anlama geldiğini ve hangi kuşta kullandığınızı bölgeler arasında anlayan yok. Çünkü her bölge ayrı bir terim kullanıyor.

Sizlerden Ricam Bu kadar emek verip yarışmalara koyduğumuz kuşların hangi dalda olduğunu çok iyi belirlemeniz..

Kalın sağlıcakla
Rafet başkanım aynen söylediğiniz gibi hiçbirimiz kategorileri incelemedik ve anlayamadık bunu izmir,kütahya ve istanbulda kuşlarına emek verip yarışmalara sokan ve diskalifiye olan arkadaşlarımızın  sıkıntısını görünce bu katolog yapma düşüncesi kafamızda yer yaptı sağolsun arkadaşlarımızda düşüncemize sahip çıktılar 

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Serkan KUCCUK' Alıntı:
bugun telefon konusmamızdada bılal baya bahsettı gercekten bızım ıcın gurur verıcı bır calışma olduğuna emınım. sabırsızlıkla beklıyorum.
Aynen öyle Serkan bizim için gurur kaynağı oldu bugün son olarak baskı yapılacak tesiste 3 saatlik zaman harcayarak  grafikerle  beraber  grafik  çalışması yaptık son şekli verildi baskıya alındı
Zannediyorum pazartesi veya salı günü elimizde olur seminere gelen arkadaşlara seminerde verilir seminere gelemeyen arkadaşlarada feshanede vermeye başlarız inşallah

keta

Uzman Üyemiz
Adı
NURETTİN
Soyadı
KIR
ne diyelim abi ellerinize sağlık. temin edebilirsem benim gibi bir amatörün çok işine yaraycağından eminim. alkisd alkisd alkisd

mtongur

Takipçi Üyemiz
Adı
Mümin
Soyadı
TONGUR
Selahattin abi 3 aydır çalışmıyorum. durumum şu an için sadece geçimimi sağlamaya yetiyor. bu yüzden istanbula gelme imkanım yok. hakikaten video olursa hepimizin çok işine yarar. Bu seminer  ve katalog için emeği geçen herkese çok teşekkürler.

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Arkadaşlar 18/12/2011 pazar günü saat 11.00 de Dkkd derneğinin genel merkezinde
Veteriner hekim sayın Orhan Dağcı tarafından

"Muhabbet kuşu kategorileri ve Mutasyonlarla" ilgili seminer verilecektir.

Bütün Muhabbet kuşu sevdalılarını bu seminerde görmek arzusundayız
tüm arkadaşlarımızı bekliyoruz

Avrupa yakasında oturan arkadaşlarımız için Kıvrık gagalılar derneği merkezinden
(Ayvansaray mah.mustafapaşa bostanı sok no.6 Ayvansaray Fatih) saat 10.00 Minübüs kaldırılıcaktır

Dkkd Adres : Yeni Sahra Mah.Koç Cad.No:49/6 Ataşehir / İSTANBUL

Dkkd derneğinin yöneticilerine ve Kıvrık Gagalılar Derneği Başkanı Hakan Karadenizliye
Kapılarını bizlere açtıkları için teşekkür ederiz

Katılım Listesi

01-Selahattin GÜÇLÜ
02-Cemal Tanış
03-Bilal Erdem
04-Mustafa Özden
05-Emre Akeli
06-Efdal Çinkılıç
07-Nejla Tanış
08-Yunus Emre Bakırcı
09-Akın Akın
10-Mustafa Açkı
11-Osman Açkı
12-Mustafa Kemal Döner
13-Ahmet Salim Oğuzhan
14-Hakan Karadenizli
15-Oğuz Deniz
16-Yavuz Alptekin
17-Rıdvan Balcı
18-Akif Sağay
19-Ronay AYKOÇ

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Hem güncellemiş olalım hemde haber vereyim dedim 18/12/2011 tarihinde seminer için ayvansarayda toplandığımızda gelen arkadaşlarıma http://febayder.com/ yöneticisi olduğum bir başka derneğimizin aşure günü olduğundan bütün ayvansaraya gelen arkadaşlarıma bol bol aşure yeme fırsatı doğmuştur o yüzden herkezi seminere ve aşure yemeye davet ediyorum bye_happy bye_happy 

mustafaozden2

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Özden
Değerli Arkadaşlar Semineriniz Hayırlı geçer İnşallah. Özellikle İzmir ötüm yarışmaları ve parelelinde TV ve gazeteciler ile yaptığım yoğun röportajlar derken sizlerden uzak kaldım.

Son günlerde Ön kayıttaki hatalı girişler ve kuşların diskalifiye edilmesi Muhabbet kategorilerine dikkat çekilmek zorunda kalındı.

Oysaki Avustralya dönüşü yaklaşık bir ay bu konuda çalışmam olmuş ve akabinde 22 dalda ŞHOV MUHABBET kuş ve yine 22 dalda KÜÇÜK BOY MUHABBET kuşu kategorisi oluştu.

Bu kategoriler WBO nun uyguladığı kategorilerin aynıdır TKKKF WBO nun üyesidir akside uygulanamaz zaten.

Gelelim son zamandaki dedikoducuların fısıltı gazetesi ile ortaya attıklarına;

1- Bana hiç kimse haber vermedi.
2- Bu kategoriler baştan aşağı yanlış
3- Şu kategori neden yok

Değerli Arkadaşlar TKKKF Kıvrık gagalılar komitesinde bulunan tüm arkadaşların Bu kategorilerin Türkçe karşılığı düzenlenirken görüşleri alınmıştır. Kim bu komite diye sorarsanız TKKKF kararları böşümünde :http://www.tkkkf.org/forum/showthread.php?t=71

Orhan DAĞCI,Ramazan ŞAHİN,Sinan BULUT,Mehmet ILICA,Birol HOŞCAN

Özellikle Birol HOŞCAN Ankaradan İzmire gelip evimde çalışma yaptık ve Sinan BULUT ile de telefon ile görüş aldık. akabinde Tüm Komite üyelerine Email ile görüşlerini aldık.
Eb sonda TKKKF yönetim kurulunda payklaştık. Tüm bunları kategori oluşturmak için değil varolan WBO nun kategorilerinin Muhabbet yetiştiricileri arasında en iyi şekilde nasıl anlaşılır için çalıştık.

Şimdi ben size soruyorum. http://www.kivrikgagalilardernegi.org/showthread.php?t=94&highlight=Muhabbet+Kategorileri

Bu topiği kaç kişi inceledi. Bu topikte hem yabancı dil hemde türkçe karşılığı var. Ama eminim bir elin parmakları kadarınız incelemiştir.

Muhabbet kuşları yarışmaya üç yılı aşkındır katılmakta ama malesef SHOW MUHABBET KUŞU terimini bile kabullenemediniz. Kiminiz JUMBO kiminiz İNGİLİZ der ama her iki kelimenin ne anlama geldiğini ve hangi kuşta kullandığınızı bölgeler arasında anlayan yok. Çünkü her bölge ayrı bir terim kullanıyor.

Sizlerden Ricam Bu kadar emek verip yarışmalara koyduğumuz kuşların hangi dalda olduğunu çok iyi belirlemeniz..

Kalın sağlıcakla

Rafet başkanım aynen söylediğiniz gibi hiçbirimiz kategorileri incelemedik ve anlayamadık bunu izmir,kütahya ve istanbulda kuşlarına emek verip yarışmalara sokan ve diskalifiye olan arkadaşlarımızın  sıkıntısını görünce bu katolog yapma düşüncesi kafamızda yer yaptı sağolsun arkadaşlarımızda düşüncemize sahip çıktılar.

Arkadaşlar, mademki bu işi yapmaya çalışıyoruz gelin adam gibi layıkıyla yapalım.''Muhabbet kuşu'' deyip ''Nasılsa üretiyorum'' deyip vs... geçmeyelim.Yabancı forum ve siteleri biraz olsun incelersek adamların bu islerde hangi nokta da olduğunu görebiliriz.Hayatımda en nefret ettiğim şey.Avrupalıları örnek göstermek ama maalesef adamlar bu işte de her işte olduğu gibi bizim çok önümüzde.Rafet Abim ve yakından görme fırsatı bulanlar bunu bizden daha iyi bilir.Biz kataloğu hazırlarken inanın çok keyif aldık.Çünkü insan sevdiği işten sıkılmıyor.İnanın  bu minik canlıların renk varyasyonları gen  haritaları ve katagorileri hakkında biraz bilgi sahibi olsak bu işin tadını daha güzel çıkarabiliriz.Insanların çoğu bizlere maalesef ''Kuşçu'' gözüyle bakıyor.Ben bu sıfatla da gurur duyuyorum yanlış anlaşılmasın.Ama ben kümesime gelen misafirleri yarışmalar,katagoriler vs.. ve bu işin dünyadaki yerini anlatınca adam, vaybe neler varmış diyor.
Biraz uzun bir msj oldu ama umarım düşüncelerimi anlatabilmişimdir...

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Arkadaşlar 18/12/2011 pazar günü saat 11.00 de Dkkd derneğinin genel merkezinde
Veteriner hekim sayın Orhan Dağcı tarafından

"Muhabbet kuşu kategorileri ve Mutasyonlarla" ilgili seminer verilecektir.

Bütün Muhabbet kuşu sevdalılarını bu seminerde görmek arzusundayız
tüm arkadaşlarımızı bekliyoruz

Avrupa yakasında oturan arkadaşlarımız için Kıvrık gagalılar derneği merkezinden
(Ayvansaray mah.mustafapaşa bostanı sok no.6 Ayvansaray Fatih) saat 10.00 Minübüs kaldırılıcaktır

Dkkd Adres : Yeni Sahra Mah.Koç Cad.No:49/6 Ataşehir / İSTANBUL

Dkkd derneğinin yöneticilerine ve Kıvrık Gagalılar Derneği Başkanı Hakan Karadenizliye
Kapılarını bizlere açtıkları için teşekkür ederiz

Katılım Listesi

01-Selahattin GÜÇLÜ
02-Cemal Tanış
03-Bilal Erdem
04-Mustafa Özden
05-Emre Akeli
06-Efdal Çinkılıç
07-Nejla Tanış
08-Yunus Emre Bakırcı
09-Akın Akın
10-Mustafa Açkı
11-Osman Açkı
12-Mustafa Kemal Döner
13-Ahmet Salim Oğuzhan
14-Hakan Karadenizli
15-Oğuz Deniz
16-Yavuz Alptekin
17-Rıdvan Balcı
18-Akif Sağay
19-Ronay AYKOÇ
20-Okan EKÜKLÜ
21-Ahmet GÜNDÜZ

Okan Eküklü ve Ahmet Gündüz Arkadaşlarımızda seminere  katılmayı istemişlerdir

evren

Üyemiz
Adı
Evren
Soyadı
Yılmaz
Selahattın abıcım bende ogun gunduz nobetınde oldugum ıcın aranızda olamıyacagım ama dıger arkadasımı  nobetımı tutmaya ıkna edebılırsem yanınızdayım ınsallah orada olup sızlerle tanısmak ve eksık oldugum konularda bılgı sahıbı olmayı cok ısterım 

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
G  Ü  N  C  E  L        G  Ü  N  C  E  L          G  Ü  N  C  E  L          G  Ü  N  C  E  L          G  Ü  N  C  E  L          G  Ü  N  C  E  L          G  Ü  N  C  E  L          G  Ü  N  C  E  L           

MUTAF

Yeni Üyemiz
Adı
Basri
Soyadı
Mutaf
giden arkadaşlar için umarım faydalı olur.
iyi forumlar.

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
G  Ü  N  C  E  L        G  Ü  N  C  E  L          G  Ü  N  C  E  L          G  Ü  N  C  E  L          G  Ü  N  C  E  L          G  Ü  N  C  E  L          G  Ü  N  C  E  L          G  Ü  N  C  E  L           

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ

Aslan ÖZTÜRK

Uzman Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
ÖZTÜRK
Selahattin abicim sen de olmasan ne yapardık bilmem.Allah kısmet ederse seminerde ellerinden öpmeye gelicem.

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ

BoreaL

Yeni Üyemiz
Adı
Volkan
Soyadı
Kapar
Iyi Geceler.

Müsadeniz olursa bende gelmek isterim.
Zaten bulunduğum muhit 10 dakika uzaklıkta Yeni Sahraya.

Saygılarımla,