Muhabbet Kuşu Kavga ve Eş tutmama Yardım

abtmusic

Yeni Üyemiz
Adı
Tolga
Soyadı
Türkoğlu
merhaba saygı değer hocalarım büyüklerim değerli arkadaşlar

Muhabbet kuşları ile ilgili yeni bir serüvene doğru bir yol aldım amacım eş kuşlardan kaliteli yavru almak bununla alakalı erkek muhabbet kuşum kızışmış olduğu halde dişi çiftleşmediğinden ötürü değişmek zorunda kaldım kuşcu dan iyi bir dişi aldım orjinal çek görünürde kızgın'dı kahve rengi gagası hareketliliği vb.. erkek muhabbet kuşumla aynı kafese koydum malesef dişi daha baskın çıktı ve erkeğe gagalıyor bu gagalama olayı sadece mama hazırladığımda veya sebze verdiğimde erkek yemek istediğinde oluyor dişi koymuyor yemesini ne umuyordum ne buldum sonuç itibari ile bugün talihsiz bir olay meydana geldi dişi kuş erkeği kafasından yaraladı resimleri bu konu başlığında atıcam erkek ve dişi kuşların renjkerini çok sevdim ve kaliteli iri kuşlar ikisinden yavru almak istiyorum ama durum ortada şuan kafeslerini ayırdım sizce ne yapmalıyım bana tavsiyeleriniz nedir yardımcı olursanız memnun olurum saygılar

Dişi Kuş

Erkek Kuş

Sonuç Erkek Kuş Kafasından Yaralı bir Halde

:(

Ergün Ünanır

Üyemiz
Adı
Ergün
Soyadı
İnanır
Aynı problemi bende yaşadım ve hatta erkek dişi pençelerini birbirlerine kenetleyip kavga ediyorlardı. Hemen sonrasında dişi kuş yumurtladı ve yavru aldım. Yavrular büyümeye başlayınca erkek kuş ne zaman yem yemeye yanaşsa dişi kuş saldırmaya başladı ve erkeği yaraladı. Ben de ayırdım.

Konu ilgili tavsiyleri paylaşırsanız sevinirim.

abtmusic

Yeni Üyemiz
Adı
Tolga
Soyadı
Türkoğlu
Evet siz saygı değer büyüklerimizden  yardımlarınızı bekliyoruz

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Kızgın dişinin yanındaki erkek daima dişiyi öpüp, yem kusup, azgınlığını dindirmelidir.Aksi halde dişi erkekten bi zayıflık sezerse saldırıya geçer ve erkeği öldürebilir.Erkeği ayrı tutun iyice şakıyıp baskınlaşsın dişiye baskın çıksın.Sonra tekrar birleştirin.Bu arada mama malzemeleri önemli.Ayarsız kızıştırıcılar vücut hormonlarını dengesizleştirebilir.

abtmusic

Yeni Üyemiz
Adı
Tolga
Soyadı
Türkoğlu
Onur hocam bu konuyu dikkate alıp cevap verdiğiniz için tşk ederim lakin erkek'dişi de baskınlık kurmaya çalışıyord kur yapıyor dişiye doğuru kafasını hızlı leri geri getiriyor ötüyor vb. gibi örnek olarak yazdığım gibi kafese sebze veya mam koyduğumda dişi yemeye başlıyor erkek de yemek istediğinde dişi koymuyor ve kabarıyor korkunç bir ses çıkıyor gagalamaya çalışıyor bu işin sonu ne olur bilinmez başka önerileriniz varmıdır diğer üstadlardan da öneri görüş bekliyorum saygılar

Powerlift

Üyemiz
Adı
Tural
Soyadı
Erdoğan
Allah yardımcın olsun dostum. Böyle iki güzel kuşun eş olması için çok uğraştım. Bir gün işden geldiğimde dişi erkek kuşu parçalayarak öldürmüştü. Anlaşamayan çiftler arasında her şey olabilir. Yakın takip edin davranışlarını gözlemleyin..

abtmusic

Yeni Üyemiz
Adı
Tolga
Soyadı
Türkoğlu
saolsın tural hocam aynı şey benim kuşun da başına gelebilir çok dikkatli olmam lazım perşembe gübü aynı kafese koyacam olmazsa değişicem zavlalı kuş kafasında kötü darbe almış... başka tavsiyesi olan yokmu nerde çok değerli usta abilerimiz?

abtmusic

Yeni Üyemiz
Adı
Tolga
Soyadı
Türkoğlu
Ali KÜRÜM' Alıntı:
Gözlem altında tutun istenmeyen bir olay yaşanmasın. Saygılarımla.
Teşekkür ederim hocam en az kaç hafta ayrı tutayım sizce ?