Muhabbet kuşu kızıştırma

AnL1963

Yeni Üyemiz
Adı
ANIL
Soyadı
SEYRİ
Öncelikle merhaba abiler arkadaşlar forumda yeniyim.Bir kac soru sorup değerli bilgilerinizi almak istiyorum.Ben arkadaşımdan 1 cift kus aldım.Kuşlar eş daha önce 2 agız yavru aldı ve yeri olmadıgı icin bana hediye etti.Kuşlar yaklaşık 2 aydır bende.Sorum şu ki ben kuşlarım kızışsın diye salma kafeste kuşları ayırdım.Erkek kuşum yuvalıga devamlı girip cıkıyo.Dişim kuşumda alt bölmede ki kafeste devamlı yuvalıga giriyo ötüyo birbirlerini arıyorlar.Ayıralı 3-4 gün süre oldu.Bu süre ne kadar olmalı ve Dişi kuşumu mu erkeğin yanına atmayalıyım yoksa erkek kuşumu dişimin yanına atmayalıyım.Değerli bilgi ve birikimlerinizi bekliyorum.Şimdiden teşekkürler dostlar.

hakan845

Yeni Üyemiz
Adı
HAKAN
Soyadı
ÖZTIRAK
en az 10 15 gün ayrı kalmalı diye biliyorum dişiyi erkeğin yanına atman lazım ayrılık süresince mama nijer tohumu gibi kızıştırıcı besinlerden vermelisin çifleşen kuş sesi yavru kuş sesi yada kalabalık bir kafesteki kuş seslerini dinletebilirsin benim bildiğim aklıma gelen bu kadar ama ustalar daha net yardımcı olur. bu konuyla ilgili çok güzel bir başlık açılmıştı onuda okuyabilirsin yardımcı olacaktır.

Ömer Keskin

Uzman Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Keskin
Şahsi fikrim kuşlar zaten eş olduğu için çok fazla ekstralara girmene gerek yok.. Ortama alıştıklarında zaten yumurtlamaya başlayacaklardır. Uygun ısı, ışık süresi, besin şartları sağlanırsa kısa sürede başlayacaklardır..

fatihdav123

Yeni Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
davulcu
Ömer KESKİN' Alıntı:
Şahsi fikrim kuşlar zaten eş olduğu için çok fazla ekstralara girmene gerek yok.. Ortama alıştıklarında zaten yumurtlamaya başlayacaklardır. Uygun ısı, ışık süresi, besin şartları sağlanırsa kısa sürede başlayacaklardır..
Peki sizce uygun ısı kaç derece ve ışık nasıl olmalı oda karanlık bir odaysa nekadar ışık yakılmalı?

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Selamlar
ben gece 12 gündüz 12 saat uyguluyorum
oda sıcaklığı 21-22 derece

Saygılar...