Muhabbet kuşu kötü koku

slmylcn

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yalçın
Merhaba arkadaşlar, tek olarak beslediğim ve hiç bir zaman kötü kokmayan kuşumun yanına üretimhaneden Eş getirdim 2 gün oldu fakat odada kötü bir koku oluştu. Bunu nasıl önleyebilirim. Kafes temiz ,muhtemelen kuştan geliyor. Zamanla geçer mi dersiniz? Tavsıyeleriniz nelerdir ?

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
Bazi kuslarin diskisi kokuyor hemde bayagi kotu onlem surekli altini temiz tutmak

ısparta12

Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
demirbaş
banyoluk takın içine biraz elma sirkesi damlatın kötü kokuyu yok eder.bayoluga girmesse sprey yardımıyla sıkablirsiniz

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
yoğurt suyunu sulandırıp suluklarına koyarak veya, biyoteksin lc, scd probiyotik yada eczaneden maflor alarak kullanbilirsin.

slmylcn

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yalçın
Ali DEMİRBAŞ' Alıntı:
banyoluk takın içine biraz elma sirkesi damlatın kötü kokuyu yok eder.bayoluga girmesse sprey yardımıyla sıkablirsiniz
Şuan Dişi yuvaya girip cıkıyor,kemirmeye başladı yuvayı. Daha kuşlar 4 gündür beraberler. Rahatsız etmek ıstemıyorum spray yardımıyla nasıl oluyor kardesım acıklarmısın elma sırkesi + su karışımı spray mı yapıp sıkayım

slmylcn

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yalçın
Gökhan YILDIZ.' Alıntı:
yoğurt suyunu sulandırıp suluklarına koyarak veya, biyoteksin lc, scd probiyotik yada eczaneden maflor alarak kullanbilirsin.
Tamam kardeşim teşekkür ederim. Kuşlar 4 gündür beraber Dişi yuvaya girmeye basladı kemıriyor. Bir saattiryuvada. Erkeğim evcil konuşan kuştu ne dersin dolu yumurta gelirmi

ısparta12

Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
demirbaş
Evet selim abi bos bi fis fis kutusuyla olur br litreye 3 5 ml yeterli gelir.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Sunny bird biberiyeli taban kumu tavsiye ederim.12 Takıma haftada bir alt temizliği yapıyorum,her kafese bir kupa kum koyuyorum oda mis gibi biberiye kokuyor oda spreyi sıkılmış gibi.Üreyen kuşlarda dişi toplu kokulu dışkı atar, aynı zmanda yuvalıklarda talaş kullanılıp düzenli temizliği yapılmadığında yine koku olur, bunun dışında yumurta mamasıda odayı kokutur.Sizin dişi kalabalık bi üertimhaneden geldiyse veb bakım şartları iyi değilse üstüne koku sinmiştir ancak odayı kokutacak kadar kokacağını sanmam sonuçta hayvan tüy tımarı yapıyor kuyruk sokumundan yağ alıp tüylerini temizliyor.Kuşlara banyo verin yıkansınlar zmanla temiz bakım şartlarında koku gidecektir.Bi kere bi üretimhaneye gitmiştim adamlar temizlik nedir bilmedikleri gibi ölen yavruları yuvalıklardan bile almamışlardı, bildiğin leş kokuyordu her yer. Öyle ortamlardan çıkan kuşlardada koku kuşa sinebiliyor.