Muhabbet Kuşu Kuluçka Makinesi

superlative

Üyemiz
Adı
halil
Soyadı
ay
Arkadaşlar kuşlarımdan devamlı yumurta almaktayım 3 kuluçkadır hiçbir yavru çıkmadı ve yumurtaların dolu olduğunu görmedim. Her kuluçkada minimum 6 yumurta yumurtluyordu 7-8 bile oldu. En son kuluçkada 4 yumurtadan sonraki yumurtalarını aldık. Kuş sadece 4 yumurtaya yattı ve şuan 1 tane yavru çıkmış durumda ve 2 yumurtada dolu 1 tanesi boş yakın bi zamanda o boş yumurtayıda kuluçkadan alıcam. Benim anladığım kuş 3-4 yumurtadan sonrasını ısıtamıyor yavrular ölüyor kısa zamanda içeride. Bu 3-4 yumurtadan sonraki aldığım yumurtaları büyütmek döllenmişse yavru almak çıkan yavrularıda annenin yanına koymak istiyorum. Kuluçka makinesi lazım istanbulda alabileceğim bir yer veya internet üzerinden alabileceğim bir site var mıdır ?

durduacar

Uzman Üyemiz
Adı
Durdu
Soyadı
Acar
Üstadım anaç kuşlar 9 yumurtayı bile ısıtacak kabiliyete sahiptir. Sadece bu işi kolaylaştırmak yumurtaları bir arada tutmak içi yuvalığın içine oyuk yapmak yada  oyuklu plastik yuvalık kullanmak.
Yalnız verimlilik ayrı bir konu. Erkek dişiyi sağlam döllemişse yumurtaların doluluk oranı fazla olur. Sayıyla pek alakası yoktur. Burada çiftleşme öncesi kuşları E vitamini ağırlıklı bakmanız iyi olacaktır. Gerisini kuşlar halleder.
Bunun için kuluçka makinasının gerektiğini düşünmüyorum boşuna masraf yapmayın. Param çok diyorsanız yinede karar sizin :)

superlative

Üyemiz
Adı
halil
Soyadı
ay
Ya 3 kuluçkadır dişi eziyet çekiyor. 7-8 tane bile yumurtladığı oldu hepside boş çıktı nasıl bir şeyse son kuluçkada 4 yumurta bıraktık gerisini aldık 3 tanesi dolu çıktı. İlginç doğrusu 4 kuluçkadır tık yoktu 20-25 e yakın yumurta yumurtladı hepside boştu :D ilginç doğrusu. Peki bu kuluçkayı alabileceğim bir site varmı yada kendim yapabilirmiyim?. Babam elektrik mühendisi bende az çok elektrikle ilgili bilgim var nerden alabilirim nasıl yaparım bu kuluçka makinesini ?

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Bence yumurtaların dolulukları ile ilgili sorun var ama yine de işimizi görecek mini bir kuluçka makinası istiyorsanız umarım bu işinizi görecek
www.cift-el.com/default.aspx?pid=14122&nid=59534

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Makinalari bo$verin !!!

Muhabbet ku$u yavrulari tavuk, bildircin, ördek veya sülün civ civleri gibi yumurtadan ciki cikmaz kendi ayagi üstünde duramiyor !
Parallel olarak biz cikartalim yavrulari derseniz, ana ku$un kur$ak sütü mevcút olur veya yeterli olurmu oda mühim !
Hani o sizin ona yardimci olmak istediginizi ne görür nede anlar !
Yumurtalarinin bir kismini aldiginizi bilir, ardindan yuvasina yavru koydugunuzu görür, ... ve bunlarda nerden cikti deyip cinnet gecirip ya öldürür yada sahip cikar ve bakar, ... piyango gibi bir durum olur, ... ve hani olursa olur, fakat olmazsa istediginiz gibi, üzülmeyde hazirlayin kendinizi !

Benim ku$lar 6 ile 12 arasi yumurta yapiyor, ve hepsinin ciktigida oldu, ... hani ciksin, diger e$lere dagitilabilinirler, ...
Fakat 6 yumurtadan 4 tane ciksa onada $ükür, ... az olsun fakat eksiksiz ve saglam olsunlar !!!
Kafasini dik tutamiyan, tügleri geli$imine göre eksik veya yarim yamalak cikan, yani eksikliklerle dolu ku$lar, ilerde sagliksiz yeni nesillere sebep verir, ... bumu gáye ?  confusedtw

Ku$lar bakabilecegi kadar yumurta yapar zaten, ... hani 6 yumurtali ku$a 1 veya 2 yumurta daha yüklerseniz, onuda ister istemez strese sokarsiniz !  icon_think

Hani bir ciftiniz olur 3 ku$a bakiyor diyelim, diger 1 ciftinizde 5 yavruya misal olarak, kursak sütü ihtiyácinida göz önünde bulundurarak 5` li yuvadan en uygun olanini 3 yavruya bakana emanet edebilirsiniz, yani geli$imi o yuvadakilerle yakin olsun, ... ve zaten arada hep 1 veya 2 gün vardir, ... bazende 3 gün, ...  :)

Bu durumda oda 4 yavruya bakar, digeride 5 yerine oda 4 yavruya, oh, ...  :)
Olaya birde böyle bakmaniz icin ortaya yazdim ayak üstü aklima gelenleri  ;)

Ol deyince oldurmak bizim ne haddimize, ... ve her$ey olacagina varir, burdada, ve isterseniz kasparov gibi satranc oynayin yumurtalariniz veya yavrulariniz ile, ...  :)
Bilmeden birde hastalikli yavruyu saglam olanlarin yanina birakirsaniz, pimi cekilmi$ el bombasi etkisi yaratirsiniz, ... el bombasi atin ondan iyi !  8)

Zor i$ler degil bunlar, ... fakat o kadar ele ve dile kolayda degil, ... olana $ükredin, ... ve sizin ba$ariniza hasret o kadar besleyici varki, ... yumurtada yavruda görmü$sünüz, ... háyrini görün ve güle güle besleyin  ;)

superlative

Üyemiz
Adı
halil
Soyadı
ay
4. kuluçkadan sonra 3 tane yavru görebildim :) şimdi diyorum keşke o fazladan yumurta diye aldığım yumurtaları almasaydım diye olsun bunada şükür altındaki 4 yumurtadan 3 ü çıktı biri boş :) . Dişinin ısıtamadığını düşündüm aslında. İlk kuluçkada filan hep bu sebebe bağladım. Döllenmede sıkıntı var sanırsam 3 kuluçkadan sonra öğrenebildiler ^^.

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Ögrendiler veya böylesi nasipmi$, ...  :)

Insanlarda`da mesela bayanlarin hamileliklerinde dü$ükler olur, ... heleki kritik olan ilk üc aylarda, ...
Tabi kimi var, bisikletede biniyor, atada, ... hani buda herkeste farkli olabiliyor tabi, ... biraz dikkatli olmakta yarar var yinede, ... cünkü ata veya herhangi bir$eye gereksiz yere binen, tepilmeyi veya dü$meyide göze almali, ... ve batili bu konuda cok geni$, ...  :eek:
Neyse, ... 3 ay dedim demin, ...

3 ay dile kolay, ve beden o yeni cani kabullenmeyince malesef yapacak pek bir$ey kalmaz, ne yazikki, ... hani kanama olur, bir$eyler olur kesin, ... ve kim isterki bu durumda üzülmeyi, ...  ???

Farz edelimki bir insan dü$ük sonrasi dünyaya geliyor, yani Annesi yeniden hamile kaldiktan sonra ,... ve bu durumda geriye bakarsak, ... o dü$ükten kaybettigimiz olmasaydi, o yeni dogan insan ardindan olmazdi, ... ve önceden olanlari zaten bilmezde, bunda sucu zaten yoktur ve olanlardan zaten habersizdir, ... bu biz olabiliriz yada diyelim hasret cektigimiz 1 cocuga nihayet sahip olma durumu, ... oda saglikli dogarsa ba$ka ne istenilebilinirki ?!!  8)

O yüzden ilk olarak hem elinizi birkere rahat tutacaksiniz !!!
Ke$ke gibi sözleri kullanmiyacaksiniz !!!
Ve böylece olana razi olup olanin kiymetini anlamaniz gerek !!!
Yaptiginiz veya kendinize bictiginiz suc payindanda ders cikartmaniz yeter, ... hem sizin icin, hemde o yükü ta$iyan can icin, ...
Nasibinizde ne varsa anca o kadarini görebilirsiniz zaten, ...

Olanada bunada $ükürler olsun  ;) demenizi hem tavsiye ederim, hemde olanlara birazda bu pencereden bakmanizi öneririm, ...  8)