Muhabbet Kuşu Salma Kafesi İçin Isıtıcı Önerisi??

ismail_sacak

Yeni Üyemiz
Adı
İSMAİL
Soyadı
SAÇAK
Merhaba Arkadaşlar Ufak Çaplı Bir Muhabbet Kuşu Üretimine Başladım.. 2 Çift Damızlık Belçika Muhabbet Kuşu Aldım. Bu Kuşlar İçin Biraz Tuhaf Olsada Üretim Salması Yaptım.. Dışını Isı Yalıtımıyla Kapladım ( Strafor ).. Aşağıda Resimleri Mevcut.. ;

Ön Tarafında Kapısı Mevcut Fakat Kapıdan Herhangi Bir İşlem Yapamayacağımı Düşünerek, Çatısının Yarı Kısmını Menteşe Takıp Kapaklı Yapmayı Düşünüyorum..
Birde Hem Isıtma Hem Aydınlık Amaçlı Armut Diye Adlandırılan Bir Ampul Aldım ( 150W ) Fakat 150W Bir Ampulun Sıcaklık Açısından İyi Fakat Kuşların Aşırı Gözünü Alacağını Söylüyorlar.. Bir Tane 150W Takacağına 2 Tane 40W Yada 60W Ampul Takmamın Daha Faydalı Olucağını Söylüyorlar.. Fakat Sizinde Biliceğiniz Gibi Bu Kuşlara Günde En Kötü İhtimalle 10 Saat KAdar Uyku Hakkı Vereceğim Yani Lamba, Sabah 08:00 ' De Yanıp, Akşam En Geç 22:00 ' de Sönecek.. Lamba Söndüğü Zaman İster İstemez Salmanın İçi Soğuyacak.. Bu Zaman Aralığında (22:00 - 08:00) Hangi Yöntemle Salmanın İçini Sıcak Tutabilirim?

Ayrıca Salmanın İçine Yani Yere Elek İle Elenmiş Yıkanıp Kurutulmuş Talaş Koymayı Düşünüyorum Kuşlar Pislediği Zaman Talaş Sayesinde Kuruyup Kuşlara Zarar Vermemesi Açısından..

Birde Salma İçin Yemlik, Suluk, Damızlık Kuş İçin Gerekli Olan Yem, Vitamini Hangi Markaları Kullanmalıyım.. Nereden Temin Edebilirim.. İkamet Ettiğim İl Kırşehir.. Fakat İnternet Üzerinden Temin Edebilirsem Benim İçin Çok Daha İyi Olur.. Bu Konuda Bana Yardımcı Olabilicek Arkadaşlara Şimdiden Teşekkür Eder, İyi Forumlar Dilerim..

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Ben bir ürün satışı gördüm. Ampul, ısı ve kızılötesi ışık diyordu. Sanırım bu tür ışıklandırmanın kuşlar için olumlu tarafları var. Daha iyi bilenler değinecektir ama bu konuyu araştırıp anlayın öyle karar verin bence.

hunter_07

Uzman Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
özdemir
kardeş straforu iyi dusunmuşun ama salma da bit olursa onunu alamassın strafor tam bir bit yuvasıdır.dikkati elden bırakma derim.

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
İsmail SAÇAK' Alıntı:
Hangi Yöntemle Salmanın İçini Sıcak Tutabilirim?
ptc pano ısıtıcı kullan, çok daha az enerji harcar, çok daha verimli ısı elde edersin, göz kamaşması probleminde kalmaz. Aydınlatmayıda ya led yada akvaryum lambası ile yapabilirsin.

ismail_sacak

Yeni Üyemiz
Adı
İSMAİL
Soyadı
SAÇAK
Kemal AKBULUT' Alıntı:
KARDEŞ STRAFORU  KUŞLAR KEMIREBILIRLER KAFESLE ARASINI AÇARAK ÇALIŞSAYDIN
NORMAL ESKI DUZEN SARI AMPULLERE FULYO SARARAK KULLAN YADA ELEKTIRIKLI BATTANIYE RESITANSI DÖŞE HAVALANDIRMA BOL BIRAK SLM
hocam kuşların kemiriceğini biliyorum fakat salmanın dışına yerleştridim içinde herhangi bi strofor mevcut değil

ismail_sacak

Yeni Üyemiz
Adı
İSMAİL
Soyadı
SAÇAK
Hakan ÖZDEMİR' Alıntı:
kardeş straforu iyi dusunmuşun ama salma da bit olursa onunu alamassın strafor tam bir bit yuvasıdır.dikkati elden bırakma derim.
anladım abicim olmazsa bit spreyi ile düzenli periyodlarda işlem yapmalıyım..

ismail_sacak

Yeni Üyemiz
Adı
İSMAİL
Soyadı
SAÇAK
Abdullah ADEMOĞLU' Alıntı:
ptc pano ısıtıcı kullan, çok daha az enerji harcar, çok daha verimli ısı elde edersin, göz kamaşması probleminde kalmaz. Aydınlatmayıda ya led yada akvaryum lambası ile yapabilirsin.

nereden temin edebilirm peki abicim bu ısıtıcıları ?

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
İsmail SAÇAK' Alıntı:
abicim ilgin için çok teşekkürler hemen araştırmaya başlıyorum..
Bende teşekkür ederim. İlk satın alma biraz fiyatlı olur, ancak az elektrik sarfiyatıyla parasını amorti eder. 150 watt ampul takana kadar 30 - 40  watt PTC ısıtıcıyla aynı işi görürsün.

ismail_sacak

Yeni Üyemiz
Adı
İSMAİL
Soyadı
SAÇAK
Abdullah ADEMOĞLU' Alıntı:
Bende teşekkür ederim. İlk satın alma biraz fiyatlı olur, ancak az elektrik sarfiyatıyla parasını amorti eder. 150 watt ampul takana kadar 30 - 40  watt PTC ısıtıcıyla aynı işi görürsün.
aynen abi ısıtıcı olarak belki o işi görür ama ne kadar ısıtır oda var.. kendimiz şahsen deneyip görsek çok daha iyi olur aslında dediğin gibi bi ptc birde led takmamız cok daha iyi olur ama birde led daha fazla gözlerini alır kuşların?