Muhabbet kuşu sorularım

DewiL

Üyemiz
Adı
HAKAN
Soyadı
YILDIZ
Arkadaş yeni bir muhabbet kuşu arıyorum ama bazı sorularım ve görüşlerinize ihtiyacım olacak. Yaklaşık 10-12 sene önce benim muhabbet kuşum vardı. Küçük olduğum için tam olarak cinsini hatırlamıyorum. Çok özel bir kuştu benim için hiç hırçın değil, yüzlerce kelime hazinesi vardı konuşabiliyordu normal insan kadar olmasa da ve babam zil çalmaya başladığı andan itibaren babacım diye bağırmaya başlıyordu çıldırıyordu ( babam hep aynı saatte gelmemesine rağmen sadece onun zile bastığında bu tepkiyi veriyordu, onun  bastığını anlıyordu ) bende ona aşıktım resmen çok güzeldi. Onu yavru iken almıştık  ismi şımarıktı. Kaç senedir rüyalarıma giriyor onu özledim çok. Şimdi yeni bir kuş almayı düşünüyorum ama onun kadar özel bir kuş arıyorum nasıl seçebilirim hangi cinsi almalıyım?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
erkek bir alırsanız konuşması kolay olur. Ama muhabbet kuşunun her cinsi aynı derecede insanlara alışıktır. Özel bir cins yok

DewiL

Üyemiz
Adı
HAKAN
Soyadı
YILDIZ
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
erkek bir alırsanız konuşması kolay olur. Ama muhabbet kuşunun her cinsi aynı derecede insanlara alışıktır. Özel bir cins yok
İngiliz muhabbet kuşu, hollanda muhabbet kuşlarını bana tavsiye ettiler bilgim yok o yüzden sormak istedim

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
kim tavsiye etti öyle bir şey yok her muhabbet kuşu aynı derecede konuşur alacağınız kişi tavsiye ettiyse daha pahalı oldukları için etmiştir

DewiL

Üyemiz
Adı
HAKAN
Soyadı
YILDIZ
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
kim tavsiye etti öyle bir şey yok her muhabbet kuşu aynı derecede konuşur alacağınız kişi tavsiye ettiyse daha pahalı oldukları için etmiştir
anladım teşekkür ederim. Peki  hırçınlık konusunda yavru iken hırçın olup olmadığını nasıl anlayabilirim yavru iken anlaşılabilir mi?

seanpoul58

Uzman Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
SARIYILDIZ
R.Efekan ALTUN.' Alıntı: