Muhabbet kuşu üreticisi olmak veya olmamak

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Levent ULUCA' Alıntı:
...... !!!!!ARKADAŞ!!!!!...EĞER ÜRETİCİ OLMAK İSTİYORSAN :
                        ( ister üretici ol ister tek kafes )
1-  öncelikle bakımını üstlendiğinin bir canlı ve onunda Allah'ın yarattığını unutma
2-  baktığın kuşun sadece sana bağımlı olduğunu yem verirsen karnının doyacağını vermezsen                        aç kalacağını unutma sen nasıl kendi yaşamın gereksinimlerini otomatik olarak yerine                  getiriyorsan kuş-kuşlarınınkinide asla ihmal etme geciktirme (empati)
3- zamanında temizliklerini özellikle yem kafes suluk vs. temizliği hijyen yap
4- bu yazdıklarımı okuyorsan elinin altında internet var demektir kendini geliştir araştır konuya elinden geldiği kadar vakıf ol
5- ZAMAN-SABIR
                        SAYGILAR...

SAVARONA21

Yeni Üyemiz
Adı
Bülent
Soyadı
ULUTAŞ
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
Bu düşünceleri dile getirenler insanların hep zayıf taraflarını düşünmüşlerdir
Siz genede üretmeyi seviyorsanız bu işe başlayınız tabiki sabrınız varsa
birde hemen maddi beklentiler içine girmemek lazım
kısacası bu işi ek iş olarak düşünüp sabirlı olmak lazım
gerisi zorluklarıyla,kolaylıklarıyla,araştırarak yapılabilir
sonrası çorap söküğü gibi gelir
hiç birşey kazanamazsan bile bu çevreden onlarca tanışmış olduğun arkadaşın olur
iyi sağlıklı üretimler dileğiyle saygılar
İşte tecrübe ve bilgelik

murat07

Yeni Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
TAN
ben bu işi hobi olarak yapmak istiyorum... ancak daha heniz yavru alamadım... yaklaşık 2 yıldır uğraşıyorum... önceki kuşlarım bazıları öldü.. bazıları kafesini kapatmadığım için açık camdan kaçtı.... ama üretim yapmaya başlayabilirsem ilk etapda küçük bir dükkan tutup kuşları oraya koyacam... sonra aldığım her yavruyu hediye edecem... maddi bir beklentim yok benim...

tesol.tr

Yeni Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
YILDIRIM
Gerçekten faydalı bilgiler fakat nedense herkes aman bulaşma yok yapma etme  :D İnsanları bi rahat bırakın istediklerini yapsınlar 2 sene önce akvaryum almıştım dedim işi öğrenirsem balık üretim işine gireyim amacım para kazanmak değil işi öğrenebilirsem tesis açmaktı şu an iki akvaryumum balık dolu artık yavru almıyorum bile o kadar balık var..

Sözün özü insanları korkutmayın yüreklendirin.

KaLI

Uzman Üyemiz
Adı
Hamdi
Soyadı
KaLI
Abi dediklerinde çok çok haklisin ornegin ben 7-8 yıl küçük çaplı 2 -3 yıl 40 çift civarı üretim yaptım bı gün koyde kalmak zorunda kaldım geldigimde 10 yavrum ölmüştü vebalinde kaldım diye kendime çok kızdım ve üretimi bıraktım kuşlarımı sattım 2 yıldır beslemiyorum ama o ortama girdiğimde çıkmak içimden gelmiyor o yüzden Rabbim nasip ederse en yakın zamanda başlayacağım

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
bu işi yapacak arkadaşlar kesinlikle parayı en son düşünmeleri lazım. yoksa çabuk sıkılırlar ve sabırları yetmez. bu kuşlar sevenlere ilgi gösterenlere o paralar hediyeleridir.

hammer

Yeni Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
karaer
Elbette her işin zor ve çetin olan kısımları vardır... Usta olabilmek için ilk önce çırak sonra kalfa olmak gerekir ki zaten bu evrelerden geçmeden USTA olmak imkansız """((cin olmadan şeytan çarpmaya benzer))"""

Hiçbir zaman hiçbir ticaret uzmanı kimse ile Ticari Zekasını paylaşmak istemez ha bu  selahaddin beyin ticari stratejisini bizlerle paylaşmak istemez anlamına gelmiyor çünkü Selahaddin usta bildiğim kadarıyla 2 devasa üretimhaneye ve bu işin ustalığına sahip biri... Ona yetişmek şuanlık imkansız gibi görünüyor :D ...

eren7171

Yeni Üyemiz
Adı
eren
Soyadı
aksoy
sa. abi benim bi sorum olacak ben arkadşımdan 1 aylıkken bi m.kuşu aldım şimdi 1 yaşını geçti 3, 4. kelime öğrettim 2 hafta önce ise ona eş almak istedim ve beyaz renkli krmızı gzlü bi kuş aldım aldığım adam kuşu ayrmış damızlık diye satıyordu yere yumurtlamış ve kızgnlık yumurtasını attı bundan yavru alırsın dedi bana bende aldım  yavruluk taktım yavruluğn içine griyo tüy döküyo kemiriyo 2 hafta oldu erkekle anlaşıyomu kavgamı ediyo bellli değil çok merak ediyorum yavru alabilirmiyim videosunu çektim nasıl kaydedildiğini bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden çok tşkkürler

Adı
Nihat
Soyadı
SOYUMTÜRK
Muhabbet kuşu üreticisi olmak veya olmamak bunun cevabını bilmiyorum ama hobi üretici olmak diyorum dün kendim için 14 m'2 bi dükkaninz kiraladım üç çift kuş için bendeki heyecanı bir görseniz anlatamam sizlerin tecrübelerinden de çaktırmadan faydalanıyorum hakkınızı helal edin.

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Sayin Selahattin abimize bu güzel konusundan dolayi öncelikle eline ve yüregine saglik demek istiyorum !!!

Bir zamanlar ele alinmi$ olmasi mühim degil, ... hála güncel !

En cok izin konusu beni birazda olsa üzdü, ... yakla$ik 10 yildir Türkiye`ye gelemiyorum  crying

Birakin izini, 1 gün en fazla ugramasam aceba ne oldu diyorum kendi kendime, ... aklim hep onlarda  :)

Ku$ ku$ diye diye iyice Ku$ beyin olduk iyimi  C:)

Besleyici olmak ayri, üretici olmak ayri, ve her$eyin bedeli yogunluguna göredir, ...

Hafife alinmamasi gereken ciddi bir ugra$tir bu, ...

Aziz Memleketimde bulunan herkese selam ve muhabbetlerimi gönderiyorum !

ulash

Üyemiz
Adı
Ulaş
Soyadı
KONUK
      Selahaddin abim vallahi o kadar güzel açıklamışşsın ki durumu helal olsun. Yazının altına yorum yapan arkadaşlarda çok faydalı açıklamalar yapmış. O kadar çakal  , üç kağıtçı dolu ki bu piyasada elinde yumurtlamayan kuşları damızlık diye satanlarmı dersin yoksa ithal kuşları toptan alıpta kendi üretimim diye pazarlayan mı dersin.. Vaktinde bizde kazık yiyerek  akıllandık Allah a şükür. Bu işe başlamak için büyük sabır sahibi olmak gerekiyor ve en önemlisi de  içinizde hayvan sevgisinin öncelikli gelmesi maddi kazancın ise arka plana itilmesi gerekiyor. Zaten kuşlarınıza gereken değeri verirseniz ister istemez maddi kazanç elde ediyorsunuz.

uozgul

Yeni Üyemiz
Adı
Ümit
Soyadı
Özgül
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  Selahattin Ustam,  Yazdıkların çok doğru.. Üretim yalnız yapıldığında oldukça zor ve kimseye güvenemiyor insan..
  Şükürler olsun ki, İyi insanlar tanıdım, Değilse büyük kazıklar yememek içten bile değil..
  Zorla satmadılar ama 12 Kuş için, 1000cc lik olan ve yaklaşık %90lık kısmını kullanamayacağım Depomin'e  **TL vermeyi hazmetmek biraz zor oldu (Her gün versem yine de miyadı dolmadan bitiremem) Üretici şirkette 50cc lik ambalaj yapmamış.. Zaman zaman ben de içeyimde, ziyan olmasın :D :D
burda bir not yada tavsiyede buluna bilir miyim acaba ?

bu mecburiyetten fazla geleceğini bile bile aldığımız ürünleri site içinde ki arkadaşlarla bölüşmeyi tavsiye ediyorum bölüşmek derken siz aldığınız ürünün sadece %10 unu ancak kullanabileceğinizi ama almak zorunda olduğunuzu yazmışsınız peki bu ürünü size maliyeti üzerinden ekstra sadece kargo ücreti ödeyerek diğer üyelerle paylaşsanız..
yani diyelim ki ürüne 500 lira verdiniz bunu 10 kişi almış kabul edip 50 tl artı kargo ücreti ile alan arkadaş diğer üyelerle paylaşsa daha iyi olmaz mı ?