muhabbet kusu üretimi için kafes secimi

motokurye

Takipçi Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
seviş

Üretici ustadlarim size bisey sormak istiyorum uretim icin box kafesmi yoksa katli tel kafesmi daha saglikli
benim dusuncem box kafesler hastalik konusunda biraz sagliksiz tel kafeslerde taban harici duz baska yuzey olmadiğindan daha saklikli geliyo tabi bu benim dusuncem birde sizin fikirlerinizi ve dusuncelerinizi ogrenmek istiyorum forumda yillarca muhabbet kuslarina emek vermis insanlar goruyorum ve bu insanlarin bilgileri pırlanta kadar deyerli olduguna inaniyorum simdiden herkeze verdigi bilgiler icin tesekkur ederim

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Avrupalı ünlü üreticileride araştırırsan box üretimi yaptıklarını görürsün. Tel kafesler temizlik açısından her zaman kötüdür. Bende üreticiliğe ilk başladığımda tel kafeslerle başlamıştım. Çektiklerimi ben bilirim.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
bizdeki şartlara göre (piyasada mevcut olan seçenekler) en iyisi tel kafes...Şahin beye de katılıyorum ama avrupadaki box kafeslerin üretildiği malzemeyi türkiyede daha henüz kimse keşfetmedi. Ben araştırdım, o malzeme mevcut ama 1 plakası $210, birde buna 10x10mm lik alüminyum profilden yapma iskelet aklerseniz box maliyetleri fırlıyor. Bu boxlar türkiyede üretilse bile pek fazla alan olmaz...şu an için çok fantezi bir iş.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
bizdeki şartlara göre (piyasada mevcut olan seçenekler) en iyisi tel kafes...Şahin beye de katılıyorum ama avrupadaki box kafeslerin üretildiği malzemeyi türkiyede daha henüz kimse keşfetmedi. Ben araştırdım, o malzeme mevcut ama 1 plakası $210, birde buna 10x10mm lik alüminyum profilden yapma iskelet aklerseniz box maliyetleri fırlıyor. Bu boxlar türkiyede üretilse bile pek fazla alan olmaz...şu an için çok fantezi bir iş.
Günay bey bahsettiğiniz kafeslerin malzemesi kompack malzeme. Avantaj olarak tek farkı hafif oluşu ve yapımından dolayı kolay sökülüp  takılması. Başka bir ekstrası yok. Dış kaplamasıda suntalamların dışına kaplanan malzemenin bire bir aynısı.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
tel kafeste üretim yaptım şimdi pvc box larda üretim yapıyorum, box lar daha tertipli üretim konusundada bı sıkıntı yaşamıyorum tercih sizin...

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
Amator olmama rağmen imkanım olsa box sistem uretimhane kurardım.
hem daha düzenli gözüküyor , hem üretimhane daha temiz olur , bakınız selahattin ustanın
üretimhane resimlerine.
Suya , neme dayanıklı mdf ler var onlardan güzel bir şey yapıla bilinir kanaatindeyim ,
webde hazır plastikden box yapan firmalarda var ,

üretimhane zemininide en ucuz 50x50 karo kalebodur ile kaplarım hem süpürmesi hem pas paslaması rahat olurdu.

sonuç olarak bu iş parasal güce dayanıyor.

motokurye

Takipçi Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
seviş
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
+10000

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Şahin GÜNGÖR' Alıntı:
Günay bey bahsettiğiniz kafeslerin malzemesi kompack malzeme. Avantaj olarak tek farkı hafif oluşu ve yapımından dolayı kolay sökülüp  takılması. Başka bir ekstrası yok. Dış kaplamasıda suntalamların dışına kaplanan malzemenin bire bir aynısı.
Şahin bey kompakt laminat da artık avrupada kafes yapımında eskidi, artık Trespa var. Trespa kompakt laminat plakadan daha farklı, bir çeşit çelik plastik kompozit levhadır. Ağaç lifleri, epoksi, güçlendirilmiş plastik, phenolic + polypropylene reçinesinin birleşiminden oluşmakta. Yani kaplamasızdır, derin bir çizik bile yapıldığında içinde hala ayni malzeme vardır. Genellikle modern mimaride dış çephe kaplamalarında kullanılıyor (bizdeki alüminyum kompozit gibi) ama ayrıca da birçok mobilya ve çeşitli aksesuar yapımında da kullanılıyor. Mimaride cephe kaplaması, mobilyada modern ofis mobilyaları, panel ve bölme duvarlar gibi yerlerde en sık kullanıldığı alanlar. Bir çok renk ve deseni var...örneğin bir ahşap desenindeki Trespa çizildiğinde veya parçalanarak kırıldığında içinde hala ayni ahşap deseni görebilirsiniz. Daynma mukavemeti çok güçlüdür, büyük ağırlık basıncına dayanıklı, hava şartlarından etkilenmez. Gerçek antibakteryeldir...bakteri üretmez ve barındırmaz, antistatiktir statik elektriklenme yapmaz. Kolay temizlenir ve tüm bilinen kimyasal temzleyici maddelere karşı dayanıklıdır...rengi bozulmaz ve solmaz, 30 yıl garantisi var. İşte, avrupada box kafes yapımında kullanılan malzeme artık Trespa, Trespa ayni zamanda markanın da adıdır, Hollandada üretiliyor.

hakan-egypt

Uzman Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
sahinTURK
4 lu pvc aldim 1 ay oldu pek oneremiyecegim kusura bakmayin elektriklenme en buyuk sorun oluyor pvc de
kuslar icin bence en edeali ahsap sonra metal ve pvc ortam ne kadar dogadaki ortamlarina benzerse okadar sagliklidir bence